2017. jan 27.

Édes pikáns reggeli Smarta konyhájából - VIDEÓVAL!

írta: SMARTA
Édes pikáns reggeli Smarta konyhájából - VIDEÓVAL!

Így készíts french toastot!

img_9171_v.jpg

Mindig vegyes ámulattal néztem az amerikai filmeket, ahol a reggeli bundáskenyeret nyakon öntik egy adag juharsziruppal, és jóízűen megeszik. Soha nem értettem, hogy miért kell azt a finom bundáskenyeret így elrontani. Akkor változott meg a véleményem, amikor karácsony előtt megérkezett Kanadából az unokatestvérem és megmutatta, hogyan is készítik. Persze, ehhez kellett egy üveg eredeti juharszirup is :-)

Nem sokon múlt, hogy meghiúsuljon a french toast project, mert Frankfurtban az átszálláskor el akarták tőle kobozni a torontói duty freeben vásárolt és hivatalosan lezárt juharszirupot, mondván veszélyesnek tűnik az állaga. Persze a whiskyvel nem volt gond, azt simán átengedték. Végül a tiszt főnőkének a főnöke engedélyezte, így hozzájutottam ehhez a szuper finom, de borzasztóan veszélyesnek tűnő sziruphoz :-)

Miben különbözik a french toast a bundáskenyértől?

img_9167_v.jpg

A french toast általában előre szeletelt forma kenyérből készül, míg a bundáskenyeret a hagyományos fehér kenyérből készítjük. A formakenyér kicsit semlegesebb ízű, és nincs kemény héja sem.

A french toasthoz a felvert tojásba nem sót, hanem tejet és vaníliaaromát teszünk, ebben forgatjuk meg a kenyeret és amikor kivesszük az olajból megszórjuk fahéjjal. Jöjjenek az arányok: 3 tojáshoz 1 dl tejet és 2 teáskanál vanília aromát adunk 

A legfontosabb tálalások jön: közép finoman meglocsoljuk juharsziruppal és már ehetjük is.

Ha kíváncsi vagy én hogyan készítettem el, és szívesen hallanál arról, hogy mit esznek még reggelire a kanadaiak, akkor nézd meg a kapcsolódó videó anyagomat is:

Ha tetszett nyomj egy lájkot, és ne felejts el feliratkozni a YouTube csatornámra, hogy ne maradj le a legfrissebb tartalmakról ;-)

A Facebook és Instagram oldalaimon még több képet találsz.

Ezeket a receptek is érdekelhetnek:

5 izgalmas év indító smoothie Smarta konyhájából - VIDEÓVAL!

Mazsolás túrógombóc juharszirupos eperöntettel Smarta konyhájából

 

Szólj hozzá

Recept Édesség Juharszirup Smarta konyhája Kanada ízei