2017. jún 15.

Zseniális vállalkozási ötlet - 3 millió forint egy üres weboldalért?

írta: SMARTA
Zseniális vállalkozási ötlet - 3 millió forint egy üres weboldalért?

Te bevállalnád?

3_millio.PNGEgy magyar startup vállalkozás hihetetlen ötlettel áll elő, egy üres weboldal pixeleit kezdett értékesíteni, nem kisebb célkitűzéssel, mint hogy ebből 3 millió forint bevételre tesz szert! Első hallásra képtelenség, másodjára lehetetlen, harmadjára zseniális! Ma indult kampány, de már másfél millió forint összegyűlt, mert az elmúlt két hétben az ötletgazda több cégnek már beszélt a tervéről, akik azonnal lecsaptak a lehetőségre, mert a project képtelensége miatt láttak benne fantáziát. Várhatóan a második másfél millió forint is pár héten belül összejön.

Ki van a 3millioforint.hu project mögött?

Az egész ötlet a minner.hu tulajdonosa, Mándó Milán dolgozta ki, és tette a magyar piac és a magyar cégek számára vonzóvá. Az alapötletet egy amerikai fiatalember szolgáltatta, aki 2005-ben 1 millió dollárt keresett azzal, hogy 1 dollárért értékesítette a milliondollarhomepage.com oldal pixeleit. Ezt az oldalt a mai napig havi tízezren nézik. Így, egy az egyben többen próbálták már lemásolni az ötletet, de eddig nem túl sok sikerrel. Milán az elmúlt években szerzett tapasztalata, kapcsolati tőkéje és cégeket kiszolgáló gondolkodásmódja kellett ahhoz, hogy ez így összeálljon. 

Én közel egy éve ismerem Milánt, segített elindítani a blogomat, és azóta is szinte napi munka kapcsolatban vagyunk. Szeretek vele beszélgetni, ötletelni, mert a dolgokat más szemüvegen keresztül nézi, mint a legtöbb ember. Amikor pár hete felhívott, hogy elmesélje az ötletét, először nem is értettem, hogy miről beszél, de azt éreztem a hangján és a lelkesedésén, hogy valami nagy durranás lesz ebből. Az első gondolatom az volt, hogy bármi is legyen ez, nem maradhatok ki belőle.

Miért éri meg a cégeknek részt venni ebben az eszement projectben?

1. Már bruttó 30.000 Ft-ért bárki vásárolhat banner felületet egy olyan oldalon, amelyet várhatóan több tízezren fognak látogatni az elkövetkező jó pár hónapban, már csak kíváncsiságból is.

2. A banneren túl egyéni blogbejegyzést is kap minden partner, amelyben a cég vezetője 3 jó tanácsot ad a fiatalkori önmagának, így egy motivációval és gyakorlati jó tanácsokkal teletűzdelt oldal is lesz, amelyet várhatóan szintén nagyon sokan fognak látogatni.

3. A befolyt pénz 1/3-át célzott Facebook hirdetésre költi, amelyekben a 3milliforint.hu weboldalon túl a blog részt is hirdeti.

4. Részese lehet egy egyedülálló marketing kampánynak, amely merőben más, mint a hagyományos marketing eszközök, és pont ebből adódóan jóval több emberhez juthat el az üzenet, mintha hagyományos online megoldásokra költené a cég ezt az összeget.  

Én már az első pillanatban - amikor még nem is igazán értettem a lényeget - tudtam, hogy részt akarok venni benne, mert ez annyira lehetetlen és őrült ötletet, hogy muszáj, hogy működjön.

Ha még nem vagy benne, akkor siess, mert már a Facebook élő bejelentkezés óta (aminek kb. 3 órája), már 5 hely elkelt!

Ha még nem tart ott a vállalkozásod, vagy csak szeretnél kitörni valamivel a hétköznapokból, és még keresed az ötletet, akkor is kövesd ezt a projectet, mert sokat lehet belőle tanulni. Leginkább azt, hogy merj nagyot álmodni, járd körbe a témát, tervezd meg, és hidd el, hogy meg tudod valósítani! 

Ez is érdekelhet: 7+1 vállalkozási ötlet munka és gyerek mellett

 

Szólj hozzá

startup vállalkozás Tippek minner vállalkozási ötletek 3millioforint.hu