2017. okt 02.

Ha több kell: egyedi igényekre formált háztartási gépek

írta: SMARTA
Ha több kell: egyedi igényekre formált háztartási gépek

2017-078_01.jpgA háztartási készülékek piacán is nagy a verseny a gyártók között, hogy ki tud először olyan újdonságot, vagy egyedi megoldást dobni a piacra, amellyel az ő márkája vagy kategóriája kitűnik és rövid vagy hosszútávú versenyelőnyre tehet szert. Vannak a klasszikus nagy játékosok, akiktől már el is várjuk, hogy lenyűgözzenek bennünket, de mindig akadnak olyanok is, akiktől nem számítunk semmire, aztán pedig csak nézünk, hogy te jó ég, ilyen is lehet? Jöjjenek 2017-es év legérdekesebb újításai.

Korábban már írtam arról, hogy az okos otthon koncepció a háztartási készülékek világában már nem újdonság, hanem elvárás, és hogy a startupok milyen jövőbe mutató megoldásokkal kápráztatták el az idei IFA nagyközönségét. Most azokat a mindennapi gyakorlatban is hasznosnak értékelhető újdonságokat mutatom meg Nektek, amelyek mobil kapcsolat nélkül is élvezhetőek és hasznosak.

Tiszta edény 17 perc alatt!

miele_mosogato_17_perc.jpgA felgyorsult élet, felgyorsított megoldásokat is követel, sokszor nincs időnk kivárni, amíg a mosogatógépen lefut az expressz 1-1,5 órás program, ennél rövidebb idő alatt akarunk tiszta edényeket! Erre reagált a Miele az év végétől elérhető mosogatógépével, a ProfiLine-nal, amelynek mindössze 17 perc kell, hogy ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket. A technológiai megoldásokat a professzionális, nagyüzemi készülékekből adaptálták A++ energia hatékonyság mellett. Ideális választás lehet a háztartásokon kívül kisebb irodáknak. 

Hűtő egyedi igények szerint

liebherr_individualisierung_mystyle_rgb_72dpi.jpgHa nem azzal akarsz kitűnni a tömegből, hogy okos az otthonod, hanem azzal, hogy teljesen egyedi, akkor a Liebherr MyStyle koncepciója már ezt a szabadságot is biztosítja számodra. Majdnem, hogy határok és korlátok nélkül lehet egyedi elképzeléseket is megvalósítani, mind a hűtő belső, mind a külső kialakítása tekintetében. Azért egy korlát mégis csak akad, ugyanis kizárólag egyetlen modellt, a KCU701-est lehet egyénre szabni, a másik kérdés pedig, hogy mennyi is ennek az egyedi megoldásnak az ára...de biztos vagyok benne, hogy erre is van/lesz kereslet.

Íz és egészség sótömbön tálalva

aeg_saltblock_2.jpgAz AEG a fogyasztói élmény minél magasabb szintre emelését tűzte ki célul, és ennek mentén olyan extra megoldásokat kínál, akár már meglévő készülékhez is, mint a Himalaya sótömb, amelyet sütőbe, főzőlapon, hűtőben és még fagyasztóban is használhatunk, tárolásra, tálalásra, és étel készítésre. A kiemelkedő hőeloszlási tulajdonságán túl, a Himalaya só, több mint 80 féle ásványi anyagot tartalmaz. Ez egy újszerű módja lehet az ételek elkészítésének.

Szuper halk vákuum turmix 

dscn4316.JPGNem gondoltam, hogy egy turmixgépet is meg lehet alapjaiban újítani. A Kuvings márka extra csendes vákuum turmix készüléke egy üdítő újdonság a smoothie-k divatos világában, amellyel még egészségesebb és krémesebb italokat tudunk készíteni. A rendszer a mixelés elindítása előtt kiszívja a kehelyből a levegőt, így egy vákuum térben történik az aprítás. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy oxigén hiányában a vitaminok lebomlása nem indul meg olyan gyorsan, ezért sokkal egészségesebb italokat tudunk készíteni. Ha ez még nem elég, egy extra búra még a turmixgép zavaró hangját is letompítja. 

Folteltávolítás ultrahanggal

dscn4328.JPGHa nem boldogulunk a leggyakoribb foltok eltávolításával, akkor hamarosan beszerezhetjük az Electrolux ultrahangos foteltávolító ceruzáját, amely a szövet mélyére viszi a mosószert, és fellazítja a beszáradt foltokat. Ezután már csak egyszerűen ki kell mosnunk a szennyezett ruhát.

Ha még több innovációra vagy kíváncsi nézd meg az IFA összefoglaló videómat is:

További kapcsolódó cikkek:

A gépek egyre okosabbak mi egyre butábbak leszünk?

Az okos tükör majd megmondja, hogy hatékony-e a krémed!

Fiatalok, lelkesek és elképesztő dolgokkal rukkoltak elő

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a SMARTA Facebook közösséghez is! :-)

Szólj hozzá

turmix Mosás Újdonságok IFA Háztartás Innováció Miele Electrolux AEG Turmix Mosogatógép Háztartási készülékek Liebherr IFA2017