2017. okt 10.

Mentes tízórai ötletek

írta: SMARTA
Mentes tízórai ötletek

Ha nem mindegy, hogy mit eszik a gyerek

img_7164_l.jpgSajnos a glutén-, és a laktózérzékenység ma már nagyon sok családot érint, és egyre több gyermeket is, amely sokszor igen csak fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit is adjanak a gyereknek, és legfőképpen, hogy mit csomagoljanak uzsonnára. Szerencsére ma már egyre több helyen és egyre nagyobb választékban kaphatóak mentes élelmiszerek, amelyeket, ha jól párosítunk nem csak tápláló, de nagyon finom uzsonnát kapunk. Jöjjön most néhány ötlet!

Glutén-, és laktózmentes müzli a lendületes reggelekért

img_7116_l.jpgHa laktózérzékeny van a családban, akkor már tudjuk a megoldást a reggeli müzlihez, hiszen ott a laktózmentes tej, a rizstej, a szójatej.... de az, hogy létezik gluténmentes müzli, ami még finom is, az ma még nem annyira egyértelmű. Pedig ha jobban megnézzük például az ALDI "mentes" polcait, többféle gabonakészítménnyel is találkozhatunk. Ezeknek az alapját olyan gluténmentes növények adják, mint a hajdina, kukorica.

Szerencsére már itt is van választási lehetőségünk, ami az ízesítéseket és az összetevőket illeti, a gyerekeknek valószínűleg a színes, és ízesített extrudált gabona karikák tetszenek jobban, a felnőtteknek pedig a sokmagvas, vagy aszalt gyümölcsökkel dúsított bio pelyhek.

Vegán szendvics magvas gluténmentes kenyérből

img_7115_l.jpgPár éve volt egy időszakom, amikor "teszteltem" milyen ételt nem bír a gyomrom, és a glutén is közte volt. Nagyon nehezen tudtam megszokni, hogy nincs több kenyér, mert vagy nagyon körülményes volt beszerezni a gluténmentes kenyeret, vagy ízében még hasonlítani sem hasonlított a kenyérre az, amit a zacskóból darabokban kivettem. Pont ezért örültem nagyon, hogy az ALDI Enjoy Free! veknije kenyér állagú és még finom is, így legalább annak, akinek le kell mondania a hagyományos kenyerekről, nem kell lemondania a finom ízekről.

Azok, akik a gluténérzékenységen túl laktózérzékenyek is, vagy a vegán életmódot követik, nagyszerű növényi szendvicskrémek és különböző humuszok közül is válogathatnak az ALDI hűtőpultjában.

Laktóz nélkül is változatosan

Pár éve még az is kuriózumnak számított, hogy laktózmentes tejet lehessen egy élelmiszerboltban vásárolni. Ma már szinte mindenféle tejtermékeknek van laktózmentes változata, ráadásul az ALDI-nál laktózmentes sajtból több, mint 10 féléből válogathatunk. az én kedvenceim a 16 hetes érlelésű Holland Gouda és az Alpesi Seetaler sajt. Ezen kívül túrót, tejszínt, joghurtokat tejfölt, és vajat is beszerezhetünk. További infó a termékekről itt >>>

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen tízórai receptötleteim vannak ezekből a termékekből, akkor nézd meg a videómat is:

Ezek is érdekelhetnek:

Mit igyon a gyerek napközben?

Mi kerüljön a tízórais dobozba?

Fantasztikus házi mogyorókrém Smarta konyhájából

Csak 20 perced van vacsorát készíteni? Akkor próbáld ki ezeket!

További recept ötleteket itt találsz.

Fotó: OW Graphix

Szólj hozzá

back to school Recept Reggeli Aldi Gluténmentes Tízórai Szendvics Vegán Laktózmentes Müzli vissza a suliba Smarta konyhája Szponzorált tartalom