2017. okt 21.

Fenséges avokádós-aszalt paradicsomos tészta Smarta konyhájából

írta: SMARTA
Fenséges avokádós-aszalt paradicsomos tészta Smarta konyhájából

avokados_teszta_l.jpgEgy újabb "mit csináljak a maradékkal" ételt készítettem, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam megosztom veletek is ezt a receptet. Húsimádóktól elnézést kérek, de ebben csak zöldségek lesznek. Gyors, könnyű, ízletes és tészta az alapja, amit imádok! Mi kell még? Ja, igen maga a recept :-)

Nagyon szeretek receptes videókat készíteni, és megmutatni, hogy nem is annyira bonyolult gyorsan valami finomat összedobni. Az Olaszország ízei két részes videó után viszont keletkezett némi forgatási maradék, amit nem használtunk fel, így azokból másnap ebédre összedobtam ezt az ízletes tésztát.

Hozzávalók (2 személyre):

  • Tészta ízlés szerinti formában 
  • 1 avokádó
  • 1/2 doboz zöld fűszeres sajtkrém
  • 4-6 db aszalt paradicsom (olajban)
  • 4-6 db grillezett articsóka (olajban)
  • 10-12 db fekete olívabogyó
  • Parmezán
  • só, bors

Amíg a tészta kifő, az avokádót a sajtkémmel összedolgozzuk, az zöldségeket feldaraboljuk. A kifőtt forró tésztát először a sajtkrémmel forgatjuk össze, hogy a hőtől szépen, mindenhová ráolvadjon, majd jöhetnek a zöldségek. Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.

Jó étvágyat! :-)

Ha kíváncsi vagy, hogy mit készítettem, aminek ezek voltak a maradékai, akkor kattints a YouTube csatornámra :-)

További tippekért csatlakozz a SMARTA Facebook csoporthoz.

Ezek is érdekelhetnek:

Keleti kalandok 3 fogásban: tavaszitekercs, thai kókuszos csirke leves, falafel humusszal

Csak 20 perced van vacsorát készíteni? Akkor próbáld ki ezeket!

Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel

Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

 

 

Szólj hozzá

Paradicsom Recept Ebéd Vacsora Articsóka Pasta Tészta Smarta konyhája Olaszos Olívabogyó