2017. nov 22.

9 pro tipp Black Friday-ra

írta: SMARTA
9 pro tipp Black Friday-ra

black-friday-2894130_1920.pngSzinte csak órák kérdése és kitör az óriási Black Friday őrület, amely évről évre egyre komolyabb mértéket ölt hazánkban is. A hihetetlenül kedvező alkalmi fogások mellett sok negatív élménnyel is lehet találkozni a fekete péntek elmúltával. Egy kis segítséget hoztam Nektek, hogy hogy hogyan készülj fel a vásárlási őrületre, hogy örömmel zárd ezt a hetet. 

A Back Friday alig pár éve ütötte fel a fejét kis hazánkban, de mára kevesen maradtak, akik legalább hallomásból ne tudnának erről az eseményről. Ha kíváncsi vagy a történetére, akkor korábban itt már írtam róla. De most jöjjenek a tippek!

1. Térképezd fel a potenciális helyeket!

black-friday-1805804_1280.pngGondold végig minél pontosabban, hogy mi az amit szeretnél vásárolni és írj róla listát. A termékek mellé rendeld hozzá, hogy melyik webáruházban érhető el az adott termék, és nézd meg hogy ők készülnek-e Black Fridayra, és akár iratkozz fel a hírlevelükre vagy kövesd be őket a különböző közösségi felületen. Így már célirányosan tudsz nekiveselkedni a vásárlásnak. Miután minden előre tervezett dolgot megvettél, csak utána kezdj impulzív vásárlásba (ha lesz még erőd és pénzed) ;-)

2. Készíts vásárlói profilt előre!

A legtöbb webáruházban szükséges a regisztráció a vásárláshoz. Ezt előre készítsd el, ha még nincs, hogy aznap már ne kelljen ezekkel időt tölteni, nehogy lecsússz a legjobb ajánlatról. Ezzel párhuzamosan nézd meg azt is, hogy milyen fizetési módok lehetségesek az adott oldalon.

3. Olvasd el a visszaküldési jogaidat!

Előre tájékozódj, hogy milyen módon tudod lemondani, vagy visszaküldeni a megrendelt terméket, ha még sincs rá szükséged. Ha nincs egyértelműen az ÁSZF-ben benne, akkor légy körültekintő!

4. Használj új böngészőt!

online-2900303_1920.jpgÉrdemes új inkognitó ablakból indítani a Black Fridayt, mert a legtöbb böngésző előzményekben elmenti a már letöltött oldalakat és lehet, hogy csak késve látod meg álmaid tárgyát akciósan. 

5. Csekkold a cikkszámokat!

Főleg műszaki termékek esetében előfordul, hogy a gyártó külön cikkszámon tünteti fel a Black Friday ajánlatát, amelyről nem találsz korábbi vásárlói értékelést, vagy úgy tűnik, hogy ez egy egyedi termék. Sok esetben van az, hogy a termék azonos, vagy minimális a különbség, de korábbi ára nincs, így bármilyen akciós árat rá tudnak húzni. A specifikáció alapján keresd meg a "normál" terméket és annak az árából indulj ki!

6. Nézd meg az ártörténetet!

Az előző ponthoz kapcsolódóan, amikor elkészíted a listát az 1. pont szerint érdemes a normál átlagárat is feljegyezned magadnak, amit az összehasonlító oldalakon megtalálsz, nehogy belefuss olyanba, hogy csak optikailag tűnik nagynak az árengedmény, de semmivel nem jobb, mint az átlag ár.

7. Légy gyors!

Ha valamit eldöntöttél, hogy kell, ne várj túl sokat. Hiába teszed be reggel a vásárlói kosárba, hogy majd este otthon befejezed a rendelést, nagy valószínűséggel aktivitás hiányában ürítik a kosaradat és valaki más lesz boldog.

8. Ellenőrizd a keretedet!

ecommerce-2140603_1920.jpgHa hitelkártyával tervezed a vásárlást, ellenőrizd az össz-, illetve a napikeretedet, hogy ne a kártya limit akadályozzon meg, a tervezett vásárlásokban. Ha úgy érzed nem elég, még van időd a bankodban ezen módosítani. 

Illetve legyél azzal is tisztában, hogy mennyi az a maximális összeg, amit elkölthetsz anélkül, hogy komolyabb anyagi terhet vennél magadra. Tehát most is csak addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! :-)

+1 az árakat nézd, ne a megtakarítást!

Sokszor vásárlási kényszert érzünk, ha azt látjuk most valamit 70-80%-kal olcsóbban szerezhetünk be, függetlenül attól, hogy mekkora szükségünk van rá. Gondold végig kétszer is, hogy tényleg kell-e az a tárgy, vagy csak a kedvezményt akarod megvásárolni! Illetve az abszolút árat nézd, ne a kedvezmény forintosított összegét. Gondold végig, hogy az az ár valóban kedvező-e vagy, csak a jól néz ki a kedvezmény mértéke mellett.

Jó készülődést mindenkinek! 

Ezek is érdekelhetnek:

A nagy porszívó teszt – ezekből válassz, ha jót akarsz

Milyen turmixgépet vegyek - ezeket gondold végig mielőtt vásárolsz!

Milyen páraelszívót vegyek? – Ezeket nézd meg, mielőtt vásárolsz!

5 ötlet, hogy mire használd a vákuumfóliázódat

Ablaktisztítás kicsit másként - termék teszt

 

Szólj hozzá

Akció Karácsony Ajándék Háztartás Tippek Black Friday