2018. jan 17.

7 konyhai trend, amely meghatározó lesz a 2018-ban

írta: SMARTA
7 konyhai trend, amely meghatározó lesz a 2018-ban

273_trinity_road_055.jpgA dizájn ,a színek és a formák is évről évre megújulnak a divat világában. Nincs ez máshogy a lakberendezésben sem. Vannak olyan örök darabok, mint a ruhatárunkban a  "kis fekete", de vannak olyan dogok is, amik tavaly még trendinek számítottak, viszont érdemes idén ezektől már távol tartanunk magunkat. De vágjunk is bele, hogy mire figyeljünk oda, ha idén tervezzük a konyhánk felújítását és szeretnénk lépést tartani a mai divattal és egy igazán modern konyhára vágyunk. 

1. Nyitott polcok, hangsúlyos elszívó

open_shelf_hood.jpgFotó: pbs.twimg.com

Továbbra is trend marad, hogy a zárt felső szekrények helyett, a szellősebb hatást keltő a nyitott polcok dominálnak. Itt mindenki döntse el, hogy mennyire képes arra, hogy ezeken a felületeken rendet és tisztaságot tartson. Ha emellett döntünk, akkor viszont érdemes egy karakteres páraelszívót választani, amely rendezi a teret és megadja a fókusz pontot. 

2. A szürke összes árnyalata

szurke2.jpgFotó: countryliving.com

Nem gondolom, hogy túl sok köze lenne a Szürke 50 árnyalata trilógiához annak, hogy egyre többen az eddigi nagyon keresett fehér színű konyhabútorok helyett a modern konyhába inkább a szürke valamely árnyalatát választják, de most a kettő időben összefolyik. Akik igazán merészek a kevert színeket sem vetik meg, és akkor jönnek a szürkés-kék, a szürkés-lilás és a szürkés-zöldes árnyalatok is. 

3. Sötét padló - világos bútor

dark_floor2.jpgFotó: Studio McGee

Ha világosak a falak és a konyhabútor, akkor jól mutat a sötét padló hozzá, mert megadja a hely otthonosságát, nem lesz annyira steril. Ha elég merészek vagyunk, és akarunk egy csavart vinni még a kontrasztba, akkor a bútor lábtakaró elemét a padló sötét színéhez válasszuk, így azt a hatást keltjük, mintha a bútor a föld fölött "lebegne".

4. Indusztriális hatás

industrial3.jpgFotó: interiorholic.com

Pár éve már meghatározó szerepet tölt be az ipari hatás az otthonokban. Ha szimpatizálunk ezzel a kicsit férfiasabb, keményebb vonallal, akkor hajrá, mert úgy tűnik ez még marad egy ideig a porondon, jobban mondva az otthonokban. Azonban, ha ez a stílus tetszik nekünk, figyeljünk arra, hogy ne csak a konyhában jelenjen meg, hanem az egész lakásban visszaköszönjenek a jegyek, hogy ne legyen eklektikus a végeredmény.

5. Konyhasziget, az otthon közepe

island2.jpgFotó: HGTV

A konyha és a tűzhely mindig is meghatározó középpontja volt az otthonoknak. Az egyre jobban egymásba kapcsolódó terek és az egyre kevesebb térelválasztó elem hatására ez mára már egy igazi térszervező ponttá vált. A konyhaszigeteknek mára már társasági funkciója is lett, nem csak a főzés vagy előkészítés praktikus helyszíne. Az egyedi tervezésű étkező résszel összekötött konyhai elem praktikusan és esztétikusan hozza össze a társaságot.

6. Középpontban a fémek

cooper.jpgFotó: instagram.com/beckiowens

Dekorációban nagyon fontos szerepet kapnak idén a fémek. Ez költséghatékonyság szempontjából jó hír, hiszen egyszerűbb egy konyhabútor fogóit lecserélni egy karakteres darabra, mint az egész konyhát felújítani. De nem csak a fogantyúk, hanem a lámpák és a konyhai kiegészítők is csatlakozhatnak ehhez a trendhez. Színben és anyagban az arany, a réz és sárgaréz lesznek a legdominánsabbak. Ha például a réz mellett tesszük le a voksunkat, akkor az 1. számú trendet figyelembe véve, szerezzünk be réz színű elszívót is! ;-) 

7. Mintás padló

mintas_padlo.jpgFotó: countryliving.com

Ha szeretjük a mintás szőnyegeket, a meglepő megoldásokat, akkor a monokróm színvilágot törjük meg mintás padlóval. Gyönyörű megoldásokat találhatunk, és a végeredmény egészen elképesztő lehet. Maradhatunk a modern konyha alapszíneinél, és akkor csak a mintákkal játszunk, vagy ki is léphetünk abból a világból és akkor inkább a szín, mint a minta fogja a tekintett vonzani.

Ha már látod, hogy melyik az az irány, amely felé szívesen elmennél, akkor olvasd el azt is, hogy a Kívül Belül Boldogság otthonszervezési tanácsadójának gondolatait, hogy a konyhai trendekhez kapcsolódóan miként kap szerepet az otthonszervezés egy modern konyha kialakításakor.

Nyitó fotó forrás: http://blakeslondon.com

Ezek is érdekelhetnek:

2018-as trendek a háztartási készülékek piacán

Ha több kell: egyedi igényekre formált háztartási gépek

Már nem divat a masszázskád?

A luxus és a technológia randevúja

Szólj hozzá

Lakberendezés Trend Felújítás Konyha Háztartási készülékek Háztartási tippek