2018. feb 22.

Pestós csirke csoda Smarta konyhájából

írta: SMARTA
Pestós csirke csoda Smarta konyhájából

img_1366.jpgImádom az olasz konyhát! A tésztákat különösen. A pestoról meg ne is beszéljünk! Így született meg az egyik nagy kedvencem a rukkolás pestos csirke pestos tésztával, amelyet a friss parmezán forgácsok teszenek tökéletessé! Ebben a hidegben ideje feldobni magunkat friss és ínycsiklandozó olasz ízekkel!

Rukkolás pestos csirke

Pestot nem csak friss bazsalikom levelekből, készíthetünk, hanem kombinálhatjuk rukkolával is, mert igazán jót tesznek egymásnak. A bazsalikom fűszeressége mélységet kap a rukkola enyhén kesernyés, de annál inkább karakteres ízétől.csirke_pesto_l.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 3 marék friss rukkola
  • 2 marék friss bazsalikom levél
  • 3 evőkanál aprított mandula
  • 5-8 evőkanál olívaolaj
  • friss parmezán sajt ízlés szerint (1 cappuccinos csészényi)
  • tészta, ízlés szerint

A rukkolás pestot elkészítésével indítjuk az előkészületeket. Egy aprítóba dobjuk a rukkolát, a  bazsalikomot a megpirított, de már kihűlt mandulát és az extraszűz olivaolajat, majd elkezdjük pépesíteni. Félúton sózzuk, borsozzuk, és hígítjuk még olívaolajjal, ha szükséges  és jöhet az aprítóba egy nagyobb adag parmezán forgács is. Addig keverjük, hogy sűrű, de egyenletes állagú pépet kapjunk.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a pesto felével jól bemasszírozzuk és legalább 10  percre félre tesszük. Majd kevés olajon elkezdjük megsütni. A csirkemell a rásülő parmezántól csodás aranybarna színt és extra ropogósságot kap. Tipp: minél több parmezán kerül a pestoba, annál finomabb és ropogósabb lesz a csirkénk.

A tésztát időközben megfőzzük, leszűrjük, de a főző vízből félre teszünk egy csészényit. A maradék pestoval alaposan összekeverjük, és a főzővíz maradékkal hígítjuk szükség esetén.

Tányérra halmozzuk a tésztát, jöhet rá a csirkemell és erre is reszelünk egy kevés friss parmezánt. 

Jó étvágyat!

Ha érdekel, hogy én hogyan készítettem, akkor nézz bele ebbe a videómba is:

Ezek is érdekelhetnek:

Csirkesaláta szendvics maradékból

Cukkinis-paradicsomos diétás spagetti Smarta konyhájából

Fenséges avokádós-aszalt paradicsomos tészta Smarta konyhájából

Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

Szólj hozzá

Recept Pesto Tészta Csirkemell Smarta konyhája Olaszos