2020. dec 01.

9+1 szuper cucc az igazi bekuckózós hangulathoz

írta: SMARTA
9+1 szuper cucc az igazi bekuckózós hangulathoz

126060964_3768632083176356_1016352751921549228_o_2.jpgAz idei advent sokkal lassabb lesz . Kevesebb karácsonyi vásár, több társasjáték. Kevesebb utcai forralt bor, több lélekmelengető tea. Kevesebb utcán csatangolás, több otthonlét. Lehet ezen bosszankodni, de lehet egy új kalandként is elfogadni, és megpróbálni kihozni a helyzetből a legjobbat. Próbáljuk meg a dolgok jó oldalát nézni, találjuk meg a pozitívumokat, és vegyük magunkat körbe olyan dolgokkal, amelyektől az otthonunk mindennap hívogató és meghitt lesz.

...

Tovább Szólj hozzá

karácsony advent otthon ajándék ötletek Életmód Ajándék Otthon Tchibo ajándék ötletek karácsonyra hygge

2020. nov 17.

7 gyerekbarát DIY ötlet az ünnepi készülődéshez

írta: SMARTA
7 gyerekbarát DIY ötlet az ünnepi készülődéshez

half_classic_jpg_2.jpgAlaposan megcsappantak a program lehetőségeink, és ilyenkor extra kreativitásra lehet szükségünk, hogy aktívan töltsük a hétvégéket, főleg, ha gyermekünk is van. Szerencsére az adventi és a karácsonyi készülődés sok lehetőséget tartogat, amivel két legyet üthetünk egy csapásra: lefoglaljuk a gyermeket, és az otthonunkat ünnepi hangulatba hozhatjuk , ami jelen esetben a lelkünknek is biztosan jót fog tenni. Lássuk, hogy mi mindent készíthetünk otthon!

...

Tovább Szólj hozzá

advent otthon karácsonyfa karácsonyi ajándék karácsonyi dekoráció adventi kalendárium DIY Karácsony Gyerek Dekoráció Ajándék Otthon

2020. aug 25.

Házi bazsalikom pestos tészta

írta: SMARTA
Házi bazsalikom pestos tészta

dsc05341-2_1.jpgA villám gyorsan elkészíthető egylábasos paradicsomos tészta után a második nagy kedvencem a bazsalikomos pestos tészta, jó sok parmezánnal, és még több friss bazsalikommal. A kertben lassan vége a bazsalikomnak, ezért érdemes ilyenkor egy nagyobb adag házi pestot készíteni belőle, amit akár tésztára, akár szendvicsre kenve igazán olaszos vacsorát tudunk összedobni. 

...

Tovább Szólj hozzá

recept olasz tészta bazsalikom durumliszt durumtészta Vacsora Pesto Tészta házi pesto Smarta konyhája Olaszos vacsora ötlet smarta városikonyha

2020. aug 23.

Így készíts maradék húsból mennyei szendvicset!

írta: SMARTA
Így készíts maradék húsból mennyei szendvicset!

Csirkesaláta szendvics

dsc05844-3.jpgHa a hétvégéről marad egy kevés főtt vagy sült hús, ami egy teljes étkezésre már kevés, és nem tudod, mit kezdj vele, akkor próbáld ki ezt az ízletes, és gyorsan elkészíthető salátát, ami tökéletes töltelék lehet croissantba vagy bármilyen édeskésebb péksüteménybe.

...

Tovább Szólj hozzá

recept szendvics Recept Reggeli Saláta Tízórai Csirkemell Smarta konyhája smarta

2020. aug 06.

Citromos-áfonyás galette - amiből egy tuti nem elég

írta: SMARTA
Citromos-áfonyás galette - amiből egy tuti nem elég

dsc04988-2.jpgHa gyorsan, sütőforma nélküli, könnyű, nyári gyümölcsös édességet szeretnénk összedobni, akkor a galette a legtökéletesebb választás. Ráadásul az sem baj, ha nem sikerül szimetrikusra, mert attól lesz igazán rusztikus a végeredmény. Gyümölcsnek tulajdonképpen bármit választhatunk, de nekünk az áfonyás az egyik nagy kedvencünk, mert enyhén fanyar, picit savanykás is, így tökéletes összhangban van az édes linzertésztával.  

...

Tovább Szólj hozzá

áfonya desszert galette Recept Édesség Nyár Sütemény Linzer Smarta konyhája

2020. júl 20.

Málnás-barack fagyi 5 perc alatt

írta: SMARTA
Málnás-barack fagyi 5 perc alatt

img-0816.JPGEz szerintem a világon a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fagylaltkészítésnek. Ez egy igazi megúszós recept, aminek az elkészítését egyetlen sorba is le lehetne írni, így az eddigiekkel ellentétben most azon küzdöttem, hogy 2 sornál hosszabb legyen ez a szuper gyors, ráadásul még egészséges házi fagyi recept :-) Íme:

...

Tovább Szólj hozzá

meggy fagylalt nyár recept barack sorbet házi fagyi Jégkrém Meggyes Eper Fagyi Málna Smarta konyhája smarta gyümölcs fagyi rumos-meggyes

2020. júl 14.

Szűrve, nem palackozva!

írta: SMARTA
Szűrve, nem palackozva!

Mondj le a palackozott vizek cipeléséről!

31_07_immobilie-wasserqualitaet_1200x800_2.jpgA #műanyagmentesjúlius kapcsán rengeteg jó tanácsot kaphatunk, hogy hogyan tudunk kevesebb hulladékkal , főleg műanyag hulladékkal teljes értékű életet élni, hiányérzet nélkül. Ez a hónap remek lehet arra, hogy azok, akik még csak ízlelgetik a hulladékcsökkentést és a hulladékmentes életformát inspirációt kapjanak, hogy hogyan induljanak el. Akik pedig már elindultak, ilyenkor újabb lendületet vehetnek, és az életük egy-egy eddig még érintetlen területét gondolhatják újra. A palackos vizekről és üdítőkről a legkönnyebb lemondani , mégis még mindig rengeteg ember cipeli heti szinten a palackokat haza. Vajon tényleg nem tudunk/akarunk lemondani a palackos vizekről, vagy csak az alternatív megoldásokat nem ismerjük?

...

Tovább Szólj hozzá

otthon műanyagmentes Környezetvédelem Fenntarthatóság Konyha BWT Csaptelep Vízszűrő kancsó Szűrt víz Háztartási tippek Vízszűrő Konyhai csaptelep műanyagmentesjúlius beépíthető vízszűrő szűrt víz előnyei

2020. júl 11.

Ezt a krumplisalátát mindenki imádni fogja!

írta: SMARTA
Ezt a krumplisalátát mindenki imádni fogja!

img-0353.JPGA nyári időszak alapanyagok szempontjából az egyik legcsodálatosabb, tele van minden a friss és zsenge zöldségekkel, érnek a gyümölcsök, és nagy mennyiségben lehet készíteni az újburgonyát a legkülönbözőbb módokon. Most a klasszikus, hagymás krumplisalátát gondoltam újra, és a végeredmény, egy könnyed, egészséges igazi nyári köret lett, ami tökéletes lehet akár egy grillezéshez, de önmagában is tápláló fogás lehet. 

...

Tovább Szólj hozzá

burgonya recept vegán burgonyasaláta Saláta vegán recept veganéz Smarta konyhája

2020. júl 03.

5 tipp, ha hosszú életű klímára vágysz!

írta: SMARTA
5 tipp, ha hosszú életű klímára vágysz!

quietness1_0.jpgAz egyre szélsőségesebb időjárás miatt nyaranta gyakrabban és hosszabb ideig tartó hőhullámokkal kell megbirkóznunk. Míg 30 évvel ezelőtt még azt se nagyon tudtuk, hogy mi az a légkondi, ma már egyre több háztartásban szinte alaptartozék , és olyanok is rászánják magukat egy klíma vásárlásra, akik sokáig úgy gondolták megvannak nélküle. Azonban ha szeretnénk, hogy hosszú éveken keresztül hűsítsen bennünket a nyári hőségben a készülék, akkor érdemes már beszerzéskor pár alap dolgot betartani, végig gondolni.

...

Tovább Szólj hozzá

klíma otthon légkondi Vásárlás háztartási eszközök Háztartási készülékek Daikin

2020. jún 11.

Vége a hagyományos karórák korának?!

írta: SMARTA
Vége a hagyományos karórák korának?!

i005_1.jpgHétvégén nagy pakolásban voltam, és előkerült a diplomaosztómra kapott karórám. Gyönyörű, elegáns márkás karóra, amibe akkor teljesen beleszerettem. Azt kell, mondjam, hogy örök darabot sikerült választanom akkor, mert ma is bármikor fel lehet venni. Viszont évek óta nem volt rajtam , sőt, amióta 2 éve meg van az okosórám, semmilyen hagyományos óra nem volt a kezemen, pedig van még ezen kívül 2 szép karórám is. Ennek az okán gondolkoztam el, és hogy valóban vége van a hagyományos karórák korának, vagy az okosórák amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mennek is?

...

Tovább Szólj hozzá

óra ékszer karóra ajándék ötletek Életmód Divat Ajándék Tippek ajándék ötletek férfiaknak ajándék ötletek karácsonyra ajándék ötletek nőknek Okos óra Divatekszerbolt Ajándék ötlet anyák napjára

2020. jún 05.

Törökmogyoróból tej és liszt házilag

írta: SMARTA
Törökmogyoróból tej és liszt házilag

img-7377.JPGÉn már több, mint 20 éve növényi tejeket fogyasztok, mivel laktózérzékeny vagyok, ennyi idő alatt elég sokfélét kipróbáltam, vannak nagyon finomak és vannak csapnivalóan rosszak a boltok kínálatában. Azonban, ha rászánunk egy kis időt, akkor egyszerűen magunknak is el tudunk készíteni különböző növényi tejeket. Most egy különleges, és nagyon finom magtej receptet hoztam nektek, ami törökmogyoróból készül.

...

Tovább Szólj hozzá

tej recept vegán növényi tej Gluténmentes Laktózmentes magtej mogyorótej Smarta konyhája

2020. máj 17.

Spárgás-sonkás rizottó Smarta konyhájából

írta: SMARTA
Spárgás-sonkás rizottó Smarta konyhájából

img-6696.JPGA spárgaszezon sajnos nem túl hosszú, ezért érdemes minden percét kiélvezni, és minél többféle módon elkészíteni ezt az egészséges zöldséget. A fehérből leginkább krémlevest szoktam készíteni, a zöldből pedig mindent IS. Most a család egyik nagy kedvencét osztom meg veletek , ezt ebben a szezonban legalább már ötször elkészítettem, és még mindig nem tudjuk megunni :-)

...

Tovább Szólj hozzá

recept rizottó Spenót Sonka Rizs Spárga Tavaszi recept Smarta konyhája smarta

2020. máj 16.

Ezért fogyassz rendszeresen spenótot!

írta: SMARTA
Ezért fogyassz rendszeresen spenótot!

spenot.JPGA spenót az elmúlt pár évben egyre népszerűbb alapanyag lett. Én egyre többet használom a legkülönbözőbb ételekbe, mert nagyon egészséges, és rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre. Ha eddig mellőzted az étrendedből a zsenge, friss spenótot, mert a menzás spenótfőzelék jut róla csak az eszedbe, akkor remélem, hogy ezután a 8-as lista után átgondolod, és adsz még egy esélyt ennek az ízletes zöldségnek!

...

Tovább Szólj hozzá

Életmód Egészség Spenót Egészséges táplálkozás smarta smarta kertje spenót jótékony hatásai

2020. ápr 08.

Fehér csokis mogyorós keksz

írta: SMARTA
Fehér csokis mogyorós keksz

image002_66.jpgA kekszet készíteni hálás, és könnyű feladat. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, vagy tapasztalat, hiszen se dagasztani, se keleszteni nem kell, mégis nagyon finom lesz a végeredmény. Ráadásul nagyon jól variálhatóak, így bármit beletehetünk, amit fellelünk otthon, így nem feltétlenül szükséges még boltba se menni, ha ennénk egy kis házi készítésű édességet. Én most egy tábla fehér csokit és egy fél csomag sótlan földimogyorót áldoztam be a keksz oltárán :-) 

...

Tovább Szólj hozzá

keksz Recept Édesség Csoki Mogyoró Tízórai Smarta konyhája

2020. ápr 06.

Sonkás-tojásos mini pite reggelire

írta: SMARTA
Sonkás-tojásos mini pite reggelire

image001_88.jpgAz i dei húsvét egy kicsit más lesz , mint amit megszoktunk. Nem lesz jövés-menés, kevesebbet is sütünk-főzünk, de a szomorkodás helyett próbáljuk meg a jó oldalát nézni. Ki tudunk próbálni új recepteket, a kisebb adagok miatt kevesebb lesz a maradék, amivel foglalkoznunk kell, ráadásul változatosabban tudunk főzni. Érdemes szétnézni a kamrában, a hűtőben, és egy kis kreativitással feldobni akár a húsvéti menüt is! Mutatok is egy jól variálható reggeli ötletet, amit nem csak húsvétra lehet elkészíteni. 

...

Tovább Szólj hozzá

reggeli pite sonka húsvéti recept Recept Lidl Húsvét Tojás Smarta konyhája Kreatív reggeli Húsvéti reggeli

süti beállítások módosítása