2016. sze 22.

Már csak 93 nap karácsonyig! Ha a tengerentúlról akarsz ajándékot beszerezni ideje rendelned!

írta: SMARTA
Már csak 93 nap karácsonyig! Ha a tengerentúlról akarsz ajándékot beszerezni ideje rendelned!

christmas-1334634_1280.jpg

Ha szeretnél valamilyen különleges karácsonyi ajándékot beszerezni, esetleg valami igazán jó ajánlatra vársz akár Amerikából, akár Kínából az idő tényezőről és a vámtételről ne feledkezz meg! Nincs annál bosszantóbb, amikor január első napjaiban csenget a postás a karácsonyra szánt ajándékkal, a fa alá pedig csak egy ígéret került. Ha el akarod kerülni a csalódást, akkor ez az anyag neked szól!

Mennyi a szállítási idő, ha tengeren túlról rendelsz?

A Magyar Posta minden évben kiad egy figyelmeztetést, hogy az EU-n kívülről érkező csomagokat vámkezelni kell! Így a NAV-nál  (vámon) akár hosszabb ideig is lehet a csomagunk, főleg a karácsonyi dömping idején, és csak utána kerül a postához. A szállító által ígért 10-20 napos kézbesítési idő akár 50 nap is lehet! Ha így számoljuk, akkor legkésőbb októberben meg kell rendelned a karácsonyi ajándékot, hogy biztosan ide érjen, utána már nem érdemes EU-n kívülről rendelni.

 

849736183_45d5f6854b_z.jpg

Mekkora vámot kell fizetni az Union kívülről érkező termékekre?

Tudtad, hogy a külföldi webáruházból megrendelt, és unión kívülről érkező áruk 22 euró értékig vám- és adómentesek. 150 euróig vámmentesek, de 27 százalék áfát fizetni kell, 150 euró fölött pedig az áfa mellett már a vámtarifa szerinti vámot is meg kell fizetni.

Ha az EU-n kívüli magánszemély csomagot küld magyar magánszemélynek, úgy 45 euró értékig nem kell vámot és adót fizetni, 150 euróig 27 százalék áfát, 150 és 700 euró között 2,5 százalék vámot és 27 százalék áfát, e fölött pedig az áfa mellett már a vámtarifa szerinti vámot, vagy kérelem alapján 2,5 százalék vámot kell megfizetni.

Mielőtt leadod a rendelésed, gondold végig az idő és vámtétel tényezőket, a szállítási díjat, hasonlítsd össze azzal, ha hasonló terméket magyar kereskedőtől rendelnél. És ne feledd, idén is lesz 'Black friday'! :-)

Ha kíváncsi vagy, hogy mik lesznek az idei karácsony legklasszabb ajándékai, akkor kövesd a blogomat és a Facebook oldalamat!

 

Szólj hozzá

Karácsony Tippek