2016. sze 24.

A német túraautó –bajnokság női szemmel

írta: SMARTA
A német túraautó –bajnokság női szemmel

20160923_214315.jpg

Magyarországra érkezett a DTM, azaz a német túraautó-bajnokság erre a hétvégére. Lehetőségem volt bekukkantani az egyik Mercedes csapat kulisszái mögé, és sok meglepetés ért. Bevallom, eddig nem igazán érdeklődtem az autósport iránt, de találtam néhány elképesztően izgalmas dolgot. Ha kíváncsi vagy, mi nyűgözött le, mi lepett meg, akkor olvasd tovább.

Élet a paddockban

Az első lenyűgöző dolog a paddockban a végeláthatatlan kamion sor volt. Egy sorban, azonos színárnyalatban, és tökéletesen tisztán sorakoztak egymás mellett. Nem a klasszikus áruszállító kamionokra kell gondolni, hanem azokra, amelyek akár komplett lakosztályokká alakíthatóak át, mert minden része mozgatható, bővíthető.

20160923_214141.jpg

Elgondolkoztam rajta, hogy ezek a kamionok, hogy lehetnek ennyire makulátlanul tiszták, még a felnik és a gumik is csillogtak, sehol egy porszem, nem hogy sár paca. Aztán a Mercedes Hospitality épülete előtt lencsevégre kaptam egy hölgyet, akinek az a feladata egész nap, hogy egy rózsaszín tollseprűvel tisztogatja a kiállított autókat.

20160923_214102.jpg

Ahogy beléptem a konténer épületbe, jött a következő meglepetés. Több száz négyzetméter elegancia, amely felveszi a versenyt a legelegánsabb kávézókkal is. De ami abszolút sokkoló volt az a női mosdó. Gondolom sok mindenki látta és tapasztalta már a mobil mosdók nem túl barátságos világát. Ez nem az volt. Tökéletes luxus várta a felfrissülni vágyó hölgyeket. Villeroy&Boch mosdó, 2 féle illatú szappan, testápoló, smink asztal megfelelő megvilágítással.

20160923_214007.jpg

Mi van a pit lane mögött?

Térjünk vissza az autókhoz. Két dolog lepett meg igazán a versenyautókkal kapcsolatban (autóversenyekben jártas férfiak ugorják át ezt a részt :-)  ) ezek nem „igazi” Mercedes-ek feltuningolva, hanem igazi versenyautók, csak a burkolatuk van Mercedesesre gyártva. A sportautók ajtaját nem kinyitják, hanem leveszik, és a pilóta akrobatikus mozdulattal préseli be magát a vezető ülésbe.

Már csak egy kérdést kellett tisztázni: egy ennyire férfias sportágban mit keres a pitben 2 darab rózsaszín versenyautó? A magyarázat egyszerű, a gyártó és a főszponzor közösen ezzel a színnel szeretnék felhívni a figyelmet a tiszta víz és a környezetvédelem fontosságára, mert ha közelebbről megnézzük, a rózsaszín felületen kék vízcseppek vannak.

Ezzel az élménnyel hazatérve biztosan megnézem a verseny közvetítést, mert kíváncsivá tett, hogy az amit ott láttam, mennyire fog visszajönni a tévében, és persze az is érdekel, hogy a rózsaszín versenyautó hányadik helyen fog befutni.

Ha kíváncsi vagy még további képekre az edzés napról, akkor keresd fel a Facebook és az Instagram oldalamat.

 

Szólj hozzá

Hungaroring Mercedes Érdekesség DTM Tippek BWT