2016. nov 18.

Ötletek a mamáknak, élmények a babáknak

írta: SMARTA
Ötletek a mamáknak, élmények a babáknak

avagy mire számíthatsz a Baba-Mama és Kidexpo?

dscn2089.JPG
Ma nyitotta meg kapuit a Budapest Sportarénában a Baba-mama és Kidexpo. Körülnéztem, hogy milyen érdekes programokat, innovatív termékeket és hasznos holmikat találok. Gyakorló anyukaként, a várandósághoz és a baba váráshoz kapcsolódó dolgokat nosztalgiával, a kisgyerekes aktív programokat és játékokat kíváncsisággal telve szemléltem meg. Ha kíváncsi vagy miket láttam, és ha tudni akarod Neked érdemes-e kilátogatni hétvégén (12 éves kor alatt ingyenes a belépés), akkor olvasd el az írásomat. 

Babavárás felsőfokon

Ha még pocakban van a baba, akkor most itt, egy helyen nagyon sok információt megkaphatsz szakértőktől, rengeteg elsőre furának tűnő terméket megnézhetsz, kipróbálhatsz, és eldöntheted, vajon szükséged lesz-e rá, vagy sem. Hagyhatsz videó üzenet a születendő babádnak, meghallgathatod a babád szívverést, lehetőséged van 4D ultrahangra. Ezek mellet tesztelheted a különböző babakocsikat, megnézhetsz bababútor összeállításokat és rengeteg babakelengye lelőhelyet is találsz.

dscn2084.JPG

Picivel nagy kaland

Ha már megszületett a gyermeked, akkor is érdemes kijönni, mert rengeteg előadás vár,  tapasztat szakértők, gyermekgyógyászok válaszolnak a kérdésedre, ami biztosan ezer van. Emlékszem, én is folyamatosan a netet bújtam, hogy ezt vagy azt jól csinálom-e, és normális-e, ha így vagy úgy viselkedik a gyermekem. Érdemes össze is írni ezeket mielőtt elindulsz, hogy biztosan mindenre választ kapj.

Ezek mellett meg tudjátok kóstolni a különböző baba ételeket, rengeteg baba ruhát, öko tisztítószert, hasznos háztartási holmit és okos eszközöket találsz, mint például a smart baba monitor. 

dscn2085.JPG

Játék az egész világ

Azokra a gyerekekre, akik pedig már kicsit önállóbbak rengeteg szuper jó program vár, számtalan hely, ahol tudnak játszani, kézműveskedni, kipróbálhatják kresz tudásukat futóbringa pályán, űrsétát tehetnek a virtuális valóságban és találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel. Én Spongya Bobbal, Dórával és Scooby Dooval futottam össze. A többi óriás plüsst sajnos nem ismertem fel :-) 

Szubjektív vélemény

Az összbenyomásom a rendezvényről pozitív, nagyon tetszett, hogy minden kiállító nagy multi cég az anyukát és a gyerekeket tette fókuszba, inkább az élményre, mint a termék tukmálásra helyezték a hangsúlyt. Igaz, az egyik nagy pénzintézet által felépített élménygalaxisba csak az értékesítőkön keresztül lehetett bejutni, akik számomra túl agresszív módon próbáltak valamilyen termékükre rábeszélni (persze sikertelenül, mert én ilyenkor már reflexből hárítok). 

dscn2096.JPG

Nagyon sok standon kínáltak várandós és baba-mama fotózást, átalakítást, megszépítést. Ez szerintem jó irány, és megfogja a kisgyermekes anyukákat, hogy ismét igazi nőt varázsolnak belőlük a sminkesek, fodrászok. Aki anyuka, az tudja, hogy az első jó pár hónap a maci-naciról, a foltos pólóról és a nyúzott arcról szól. Telt ház is volt ezeken a standokon.

Az egyik játék kiállító egy autót tett a standja közepére, amelyet a gyerekek speciális tollal össze tudnak firkálni. délelőtt 11 után már nem volt rajta túl sok szabad felület. Ezzel egyetlen félelmem támadt, mi van ha egy gyerek annyira belejön, hogy otthon a családi autónak is neki esik, csak esetlegesen nem ezzel a lemosható filccel? :-)

dscn2088.JPG

Az egyik nagy diszkont lánc hatalmas területen kínál tartalmas szórakozást, amíg anya megszépül és sztár fotó készül róla, a kicsik felügyelet mellett játszhatnak, a nagyobbak zöldségekből és gyümölcsökből kreatív dolgokat alkothatnak, apa pedig ihat egy pohár bort. Kell ennél több? :-)

dscn2092.JPG

Nagyon sok egészséges étel-, italkóstoló is várja a látogatókat - igaz, csoki kóstoló is van, ahol kígyózik a sor - a kreatív élménykonyhában pedig gyerekbarát recepteket leshetünk el. 

Megítélésem szerint körülbelül 9-10 éves korig kötik le a gyerekeket a programok, akár hosszú órákra, így ha nincs más program, érdemes kinézni és kihasználni az akciós ajánlatokat. Én egy üveg erdei málna mézzel és néhány könyvvel tértem haza.

Fotók: smarta

Szólj hozzá

Tippek