2017. jan 18.

Ezt nassold, ha igazán egészségesre vágysz!

írta: SMARTA
Ezt nassold, ha igazán egészségesre vágysz!

cover_1.jpgTélen, főleg, ha olyan hideg van, mint mostanában, akkor sokkal jobban kívánjuk a nehezebb ételeket és sokkal többet is nassolunk. Nincs is ezzel gond, ha odafigyelünk a minőségre és a mennyiségre. Nálunk is van a „nasis fiók”, amely nincs elzárva a gyerek elől sem, viszont arra odafigyelek, hogy ha benéz, mit talál benne: magas kakaótartalmú csoki, aszalt gyümölcs, házi készítésű keksz (ha van időm sütni) és müzli szelet.

Mitől lesz egészséges egy nasi?

Erre a kérdésre nehéz objektíven és pontosan válaszolni, mert rengeteg féle táplálkozási irányzat van. Szerintem az arányok, és az alapanyagok minősége befolyásolja leginkább azt, hogy amit megeszel milyen hatással lesz a szervezetedre.

walnut-1922881_1280.jpg

Én, ha tehetem, igyekszem őstermelőktől vásárolni, öko gazdaságok termékeit keresem, és ha van rá lehetőségem, hogy hasonló 2 termék közül válasszak, a bio élelmiszert teszem a kosaramba.

Mitől bio egy élelmiszer?

„A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol.” (http://tudatosvasarlo.hu/cimkek/eu-organic)

Ez a termékek csomagolásán is fel van tüntetve, tehát ha ezt látjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy bio termékeket vásárolunk:

eu-organic-logo.gifBio müzli megfizethető áron?

Természetesen a bio termékek mindig felárasak, de úgy gondolom, hogy valahol teljesen normális, ha valóban minőségi áruért több pénzt kell adni, hiszen sokkal több a bekerülési értéke is a valódi alapanyagnak összehasonlítva a mindenféle mesterséges dolgokkal, amelyek csak a térfogatot növelik, vagy eladják nekünk az íz érzetet.

Persze itt is vannak határok, főleg nálunk magyaroknál, hiszen a pénztárcánk nem bír el mindent. Szerencsére van megfizethető árban is bio nasi :-)

bio.jpg

Amikor a kisfiam áttért a vegyes táplálkozásra, különösen nagy hangsúlyt fektettem (na jó most is azt teszem :-) ) arra, hogy a lehető legjobbat adjam neki. Ekkor fedeztem fel az egyik bio nagykerben a Fit Bio Müzli családot, amely nagyon bevált nekünk. Isteni finom (nincsen teletolva mesterséges aromákkal), tökéletesen kijön az aszalt gyümölcsök természetes íze.

Utána néztem ezeknek a termékeknek, és kiderült, hogy a cég aki gyártja, az alapanyagok túlnyomó részét nem veszi, hanem a saját cseh gazdaságukban termelik, és a lehető legrövidebb időn belül fel is dolgozzák. Számomra ez nagyon szimpatikus, hiszen az alapanyagok nem utaznak akár több száz kilométert, mialatt veszíthetnek a tápértékükből, és az alapanyag szállítással sem terhelik a környezetet fölöslegesen.

apples-1004886_1280.jpg

Azt hiszem, ez az utolsó gondolat már túlmutat azon, amiről eredetileg írni akartam, de a környezetünk védelme, és fenntarthatóság számomra nem csak jól csengő divatos szófordulat, de valódi érték, és a vásárlói döntéseimet ezek is befolyásolják.

Ha többet szeretnél tudni ezekről az egészséges bio müzli szeletekről, akkor klikk ide >>>

További müzlis tippeket és ötleteket pedig itt találsz >>>

Legközelebb annak járok utána, hogy mit (t)egyen és nassoljon az, aki glutén érzékeny. Ha kíváncsi vagy, nézz vissza jövő héten is!

Ha tetszett nyomj egy lájkot, és olvasd el ezeket is:

5 érv a chia mag fogyasztása mellett

Karácsonyi csokis-narancsos fitt muffin Smarta konyhájából – VIDEÓVAL!

 

 Fotók: smarta, pixabay

Szólj hozzá

Édesség Egészség Bio Müzli