2017. feb 01.

Okos párásítás a gyerekszobában

írta: SMARTA
Okos párásítás a gyerekszobában

xmo-mbp83sn_motorola_smart_nursery_humidifier3_jpg_pagespeed_ic_qf1xp33bzr.jpg

Télen sajnos nem sok család ússza meg a felső légúti megbetegedést, amely a gyerekeket különösen megviselheti. Vannak eszközök, amelyek azért segíthetnek, illetve könnyebbé tehetik ezt az időszakot, főleg ha megfelelő levegőkezelő készüléket használunk. Korábban már itt írtam róla, hogy milyen készüléket találunk ilyen célra, és mikor melyiket érdemes választani. Most a hidegpárásítót veszem górcső alá, különös tekintettel a gyerekszobai megoldásra.

Krupp ellen hideg párásítás

A korábbi cikkem után a Facebook oldalamon beszélgettem már veletek arról, hogy tavaly télen nálunk is felütötte a fejét a krupp, az akkor 3 éves kisfiam kapott éjszaka rohamot. Az volt a szerencsénk, hogy este volt nálunk orvos, és felkészített bennünket, hogy mi a teendő, és még aznap este, az orvos tanácsára elrohantunk hidegpárásítót venni.

Olcsó párásító = kevés alvás?

Másnap kicsit beleástam magam a témában, és rájöttem, hogy a legegyszerűbb párásító, amit hirtelen levettünk a polcról, nem lesz a legjobb megoldás. Nagyon sokat kellene vele foglalkozni (kicsi tartály miatt gyakran utántölteni, a folyamatos üzem miatt néha lekapcsolni, hogy ne párásodjon túl a szoba, majd újra vissza...) ami miatt egy este-éjszaka alatt akár 6-8 alkalommal mehet a gyerekszobába, amiben benne van a veszély, hogy felébred a gyerek és akkor még az altatást is felvehetem az éjszakai programomba.

Párásítás okosan

Pár nap alatt végig is néztem a párásító kínálatot és beszereztem egy közép-felső kategóriás készüléket, amely rengeteg kényelmi funkcióval bírt, ami teszem hozzá megfizethetetlen :-)

motorola-smart-nursery-humidifier-3.jpg

Ha egy évvel ezelőtt a piacon lett volna már az a készülék, amellyel most találkoztam, biztosan ezt veszem meg, mert árban körülbelül ugyan ott van, viszont kényelmi megoldásban még egyet dobott: okos telefonról, laptopról vagy tabletről szabályozható, bármikor rá lehet nézni az aktuális állapotra, mutatja a szoba levegőjének páratartamát, sőt még a hőmérsékletet is. Így ha bármilyen információra szükségünk van, nem kell a babánkat megzavarni az alvásban a fölösleges be-ki mászkálással.

Egyetlen dolgot azonban hiányolok a készülékből, azt hogy nem lehet páratartalom szintet beállítani. Az ideális páratartalom 40-60% között van (erről bővebben itt már írtam), amit ennél a készüléknél nem lehet előre beállítani, viszont az appon keresztül lehet ellenőrizni, hogy épp mennyi az aktuális páratartalom, így manuálisan bele lehet nyúlni.

Okosságok telefonon tálalva

motorola_mbp83sn_parasito_es_legtisztito_4_1.jpg

Ha Motorola Smart Nursery bébiőrt használunk, az figyeli a levegő hőmérsékletét, páratartamát, így automatikus értesítést kapunk a telefonunkra, ha a szoba levegőjének páratartama túl alacsony vagy túl magas, így azonnal tudunk távolról is intézkedni.

Ezen túlmenően olyan praktikus értesítéseket is kapunk a párásítótól, hogy alacsony a vízszint, ideje után tölteni, vagy a szűrőbetétet cserélni kell.

Bővebb infót a termékről itt olvashatsz >>>

Ha érdekelnek az okos babaszoba megoldások, akkor olvasd el a korábbi bejegyzésemet is:

Okosságok a gyermekszobában

Szólj hozzá

Motorola Gyerekszoba Smart megoldás Háztartási készülékek Párásító