2017. már 17.

Már nem divat a masszázskád?

írta: SMARTA
Már nem divat a masszázskád?

A wellness a zuhanyba, a dizájn a kádba költözik

erlebniswelt_bad_ps_16.jpg

A frankfurti ISH több ezer négyzetméterét bejárva jelentős változást vettem észre a fürdőszobai wellness értelmezésben. Pár évvel ezelőtt szinte kötelező eleme volt egy új fürdőszobának a hidromasszázskád, az idei kiállításon csupán elvétve volt olyan kiállító, aki ezeket kínálta. A kád tervezésénél a dizájn és az ergonómia ma már a fő szempont, a wellness élményt pedig a zuhanykabinban lehet átélni.

ISH 2017 Frankfurt - a vásár

A világ egyik legnagyobb és legjelentősebb szakvásárát tartották ezen a héten Frankfurtban, ahol a vízzel és energiával foglalkozó vállalatok képviseltették magukat és mutatták be legújabb termékeiket, koncepcióikat. A közel 300.000 m2 –es kiállítói területen, a közel 2.500 kiállítói standon 4 nap alatt több, mint 200.000 ember fordult meg.

Fürdőkád trendek 2017-ben

A legnagyobb márkák standján sokszor a szavam is elakadt, ahogy gyönyörködtem a lenyűgöző formavilágú, egyedi megoldásokba. A szabadonálló kádakra vagy az egyszerű, letisztult vonalvezetés volt a jellemző, karakteres színvilággal, vagy pedig fehér, minőségi alapanyag, egyedi, meghökkentő formavilággal. Ezek természetesen meghatározzák már az egész fürdőszobát. A 2017-es év fürdőszoba trendjeiről korábban már itt írta, most a részleteket veszem szemügyre. De nem szaporítom a szót, beszéljenek inkább a képek:

Találtam egy standot, ahol az igazán kisméretű fürdőszobák tulajdonosainak kínáltak a kád és a zuhany megoldásokat, illetve a mozgáskorlátozottak számára is remek koncepciók kerültek bemutatásra. A praktikum és a kreatív megoldások találkozása volt ez az Artweger standján.
artweger_l.jpg

Trópusi élmény a fürdőszobában

A fürdőszobai wellness, spa élményhez kapcsolódóan két termék ragadta meg leginkább a tekintetemet. Az egyik a Grohe AquaSymphony mennyezetbe építhető zuhanypanele volt, amely a kényeztetést és az luxust egy eddig elképzelhetetlen dimenzióba emeli. Ez az egyedileg gyártott 1 méter széles panel a fényterápiát ötvözi a masszázs élménnyel, amely alatt mind a test, mind a lékek feltöltődik, megújul, mintha csak egy trópusi vízesés alatt állnánk, és egyé válnánk a környezettel.
groheaquasymphony_l.jpg

Az másik a Gessi Equilibrio kőre, kavicsra emlékeztető csaptelepe, amely számomra a trópusok, esőerdők megnyugtató egzotikus hangulatát idézte meg.

gressi_l.jpg

Ha érdekelnek még további részletek, akkor nézd meg a videós élmény beszámolómat is:

További fantasztikus képeket az Instagram oldalamon is találsz!

Ha tetszett a bejegyzéss nyomj egy lájkot, és kövess Facebookon is :-)

Ez is érdekelhet:

A luxus és a technológia randevúja

Sztárparádé és innováció 3 napig a Konyhakiállításon

 

Fotók: Smarta, messe Frankfurt, Roca, Grohe

Szólj hozzá

Újdonságok Trend Innováció Villeroy&Boch Fürdőszoba ISH2017 Grohe