2017. már 27.

Húsvétváró répatorta, nem csak nyulaknak

írta: SMARTA
Húsvétváró répatorta, nem csak nyulaknak

repatorta.jpg

A répatorta nálunk rendszeresen terítéken van, mert ez a kisfiam kedvence. Nem tudom, hogy vajon azért, mert első születésnapjára ezt sütöttem neki teljesen reform módon, és ennyire mély nyomot hagyott benne (pozitív értelemben :-) ), vagy mert a cukrászdában kapható verzión marcipán répa van és azt különösen imádja. A lényegen nem változtat, ha torta, akkor az nálunk csak répatorta lehet. Hétvégén is sült egy adag, és gondoltam megosztom veletek a receptet :-) 

Diós-répatorta hozzávalók:

Közepes méretű sütőformához, én most épp egy kuglóf formát választottam.

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg tönköly fehér liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál reszelt friss gyömbér (kihagyható)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 250 g reszelt sárgarépa
  • 125 dkg aprított dió
  • 5-10 dkg aszalt papaya (mazsola is lehet)
  • 125 dkg vaj
  • 2 db tojás

Diós-répatorta elkészítése:

Robotgéppel a tojást a cukorral és a vajjal kikeverjük, majd jöhet hozzá a liszt, sütőpor és fűszerkeverék. Ha kellemesen összeállt, akkor egy fakanál segítségével hozzákeverjük a reszelt répát, diót, papayat, a narancshéjat és a gyömbért.

Kivajazott sütőformában, előmelegített sütőben 175°C-on 35 percig sütjük. (formától függően változhat picit az idő, tűpróbával ellenőrizzük).

Jó étvágyat és jó Nyuszi várást! :-)

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, további tartalmakért pedig kövesd a Facebook oldalamat ;-)

 

Ez is érdekelhet:

Banánkenyér Smarta konyhájából VIDEÓVAL

Gluténmentes édesburgonya muffin Smarta konyhájából VIDEÓVAL

Expressz epres-jeges desszert Smarta konyhájából

Szólj hozzá

r recept Recept Édesség Húsvét Smarta konyhája