2017. ápr 23.

Lakásfelújítás: lakberendezővel vagy egyedül kezdjünk hozzá?

írta: SMARTA
Lakásfelújítás: lakberendezővel vagy egyedül kezdjünk hozzá?

cover_2.jpgÉpítkezéskor, költözéskor vagy lakásfelújításkor sokszor felmerül a gondolat, hogy érdemes-e egy lakberendezőt megbízni a tervezéssel, vagy csak fölösleges pénzkidobás, és mi is nagyon jól ki tudjuk találni, hogy milyen is legyen az új élettér. Mindig van pro és kontra lista, végül döntünk valahogy. De az, hogy ez a döntés jó volt vagy sem, csak utólag derül ki. Én életemben először most dolgoztam együtt lakberendezővel. Ha kíváncsi vagy a tapasztalataimra, akkor olvass tovább.

Mit csinál egy lakberendező?

Egy lakberendező azon túl, hogy külső szemmel látja az otthonodat, felméri az igényeidet és megpróbál abban segíteni, hogy kihozza az adott térből, a költségvetésből azt a végeredményt, amely a legjobban megfelel az elképzeléseidnek. Ez most elég sablonosan hangzott, ugye? :-) Nézzük a gyakorlatban, hogy mit is jelent ez.

Mikor érdemes lakberendezőt fogadni?

blog.png

Kép: eny design - térhódító

Ha egy lakberendezőt kérdezel, akkor mindig, ha kicsit racionálisabban gondolkozunk, akkor azt mondanám, hogy olyan helyzetben, amikor komplex térátalakításról van szó, elképzeléseid vannak, de nem tudod, azokat hogyan lehet összehozni, hogy egységes legyen, no meg akkor is jól jön a segítsége, ha minél kevésbé akarsz elveszni a bőséges választékban, és napokat tölteni csupán egyetlen csempe kiválasztásával.

Lakberendezőt fogadtam, és nem bántam meg!

Tavaly nyáron a fürdőszoba átalakítása, felújítása időszerűvé vált, elképzelésünk volt, de a megvalósíthatóságával kapcsolatban voltak kérdőjeleink. Egy ismerős lakberendezőt kértünk meg, hogy jöjjön el, és adjon ötletet, hogy amit szeretnénk megvalósítható-e. Körülbelül fél órás beszélgetés után megbíztuk, hogy találja ki és tervezze meg a fürdőt (pedig eredetileg csak beszélgetni akartunk vele :-)). Az alapszínek és irány kitalálása után semmi dolgom nem volt, csak az átküldött ötletekre igent vagy nemet mondani.  Egyetlen csempeboltba sem mentem el, nem töltöttem az időmet azzal, hogy órákig válogassak, majd úgy jöjjek ki egy üzletből, hogy még kevésbé tudjam, mit akarok, mint amikor bementem.

Ezek mellett hozta a szakembereit, akik a kivitelezést megcsinálták, így nekem nem kellett mesterember után rohangálnom, könyörögnöm, hogy ugyan mikor tudnak jönni (aki mostanában dolgoztatott mesteremberrel tudja, mire gondolok).

blog2_low.jpg

Kép: Saját fürdőszobám előtte és utána

A végeredmény pedig szuper jó lett, nem is reméltem, hogy abból a kicsi fürdőből ilyen klassz dolgot ki lehet hozni. Egyrészt én nem biztos, hogy magamtól úgy burkoltattam volna a falat, vagy épp ennyire letisztult csempét választok, és a végeredmény nem lesz ennyire egységes. Másrészt nagyon sok időm megmaradt, nem töltöttem napokat azzal, hogy keresgéljek és kitaláljam mit is szeretnék.

Az idei évet a nappali felújításával kezdtük, és számomra már nem volt kérdés, hogy kit fogunk megbízni a tervezéssel. Ha kíváncsi vagy milyen lett a nappali-konyha-étkezőm, akkor nézd meg a videót. (Arról, hogy milyen volt itt találsz kisfilmet: https://youtu.be/AqWyoXFdSA4 )

Ha kíváncsi vagy még több képre a lakásfelújításról, akkor nézz szét a Facebook és Instagram oldalaimon.

Ezek is érdekelhetnek:

Kit érdekel a környezettudatosság?

Milyen páraelszívót vegyek? – Ezeket nézd meg, mielőtt vásárolsz!

Már nem divat a masszázskád?

Szólj hozzá

Lakberendezés Felújítás Konyha Fürdőszoba