2017. máj 16.

Eltűnt a lábamról a visszér!!!

írta: SMARTA
Eltűnt a lábamról a visszér!!!

cover_3.jpgAzt, hogy öregszem leginkább azon veszem észre, hogy a testem nem mindig úgy működik, nem olyan gyorsan regenerálódik, mint korábban, és olyan dolgok jelennek meg itt-ott, amire végkép nem számítok. Ezt vagy elfogadjuk, és együtt élünk vele, vagy megpróbálunk tenni ellene. A terhességem alatt rettegtem a visszértől és a striáktól, mind a kettő ellen küzdöttem is mindennel, amivel csak tudtam. De tavaly nyáron utolért a visszér... amit nem hagytam annyiban, és az idei szezonra meg is szabadultam tőle! Gondoltam, hogy megosztom veletek, azt hogy hogyan, mert biztos nem vagyok egyedül ezzel a problémával :-)

Visszér tünetei

A visszeres problémák vénás keringési elégtelenségből alakulnak ki, amelynek nagyon sok kiváltó oka lehet, és zömében inkább a nőket érinti. Ez természetesen nem egyik napról a másikra, hanem szépen fokozatosan alakul ki, de a legfontosabb, hogy a tünetek észlelését követően, minél előbb el kell kezdeni kezelni és tenni ellene. Magától nem lesz jobb, nem múlik el, sőt!

A leggyakoribb tünetek, amelyek nálam is szépen megvoltak, a nehéz, fáradt láb érzése, a megdagadt boka és sokszor az égető fájdalom. Régebben csak legyintettem ezekre, mondván, hogy túl sokat voltam mostanában magassarkúban, vagy túl sokat ültem a gép előtt keresztbe tett lábbal, de este majd felteszem a kanapé háttámlájára és jobb lesz. 

De nem lett jobb...be is szereztem néhány hűsítő krémet, ami segített egy kicsit, de tavaly egy verőfényes nyári délutánon megláttam, hogy mind a két lábszáramon pókháló szerűen megjelentek a seprűs visszerek. Osztottam és szoroztam, hogy mennyi idős is vagyok, és majdnem elsírtam magam, hogy ez még túl korai. A terhesség alatt nem jött ki, de most, hogy eggyel közelebb kerültem a negyvenhez, mint a harminchoz kegyetlenül lecsapott.

Tartós megoldás a seprűs visszérre

Egy csomó szakirodalmat végig böngésztem, és már a totális elkeseredettségem végén találtam egy kozmetikai kezelést, ami azonnali és tartós megoldással kecsegtetett. Fel is kerestem a belvárosi Széplaki stúdiót, és az állapotfelmérés után már meg is volt az első időpontom. Ekkor - tavaly ősszel - ilyenek voltak a lábaim (igaz a fotó nem adja teljesen vissza, de akinek van, az tudja miről beszélek):
elotte_low.jpgKicsit féltem az RBS-C kezeléstől, mert mégis csak egy tűvel vezetik be hőenergiát az erekbe, és már egy injekciótól is képes vagyok elájulni :-) De jelentem, egy hős voltam! Se ájulás, se sikoltozás nem volt! :-D Igaz, kicsit össze kellett szorítani a fogaimat, mert hát kellemesnek sem mondanám. Kb. olyan érzés, mint amikor szemöldök csipesszel kezdesz neki a lábszőrtelenítésnek.gep_kezeles.jpgA kezelés után 10 perccel viszont már semmi bajom nem volt, de az elkövetkező 2-3 hétre búcsút vettem a szoknyáktól, mert a kezelés helye besebesedett, úgy néztem ki, mint aki varrógép alá feküdt :-) Csak a 3. és úgy tűnik utolsó kezelés után rájöttem, hogy egy kis fekete nadálytő krém gyorsítja a gyógyulást.utana_low.jpgItt tartok most, csupán pár helyen van még egy-két milliméteres visszér, ami már nem zavaró :-) Ezentúl még inkább figyelek azokra a dolgokra, amelyekkel késleltetni tudom az újabb pókhálók megjelenését.

FONTOS: Attól, hogy a már megjelent visszereket szépen eltüntettük, nem garancia, hogy bármikor nem jelenhetnek meg újabbak. A kettő sajnos nem függ össze. Azok amik meg akarnak jelenni akkor is megfognak, ha nincs kezelve.

Én nagyon örülök, hogy belevágtam, és 3 alkalommal kicsit vicsorogva, de megcsináltattam a lábamat. Nem csak esztétikai okokból, hanem már az első kezelést követően szinte teljesen megszűnt a fáradt fájdalom a lábszáramban.

A bejegyzésben szereplő fényképek saját képek, a valós probléma, a kezelés és a kezelés utáni állapot dokumentálása.

Ha többet szeretnél tudni erről a módszerről, akkor kattints ide >>>

 

Ezek is érdekelhetnek:

Hitek és tévhitek a tartósan végleges szőrtelenítésről

5 tavaszi arckezelés, amit ne hagyj ki!

Tényleg eltünteti a kávézacc a narancsbőrt?

 

Fotók: mindegyik saját fotó, minden fotón én vagyok

Szólj hozzá

szépség Tippek Visszér Széplaki stúdió