2017. máj 26.

Te ismered a 'Kék angyalt'? Ezzel jelölik a kiemelkedően környezetbarát termékeket

írta: SMARTA
Te ismered a 'Kék angyalt'? Ezzel jelölik a kiemelkedően környezetbarát termékeket


blue_angel.pngA Blue Angel (Kék Angyal) minősítés a környezetbarát termékeket számos különböző feltétel mentén ismeri el, így az alacsony energiafogyasztás, alacsony kémiai kibocsátás, az alacsony zajszint vagy a környezetbarát termék kialakítás. Ma Magyarországon ez a jelölés még nem annyira elterjedt, de fontos, hogy tudjunk róla, és ha döntési helyzetbe kerülünk, hogy 2 hasonló háztartási készülékből melyiket válasszuk, akkor a Blue Angel mutatja a környezetbarát utat :-)

Blue Angel születése

A Blue Angel jelölést a német kormány kezdeményezésére született meg, hogy azok a termékek, amelyek különösen környezetbarátak és a fenntartható fejlődés alapjait jelenthetik külön jelölést kapjanak. Ez a jelölés segíti a környezettudatos fogyasztókat a vásárlói döntéseik meghozatalában.

A díjat egy független zsűri döntése alapján kaphatják meg a termékek, amelyek azonos használati érték mellett kiemelkednek a környezetbarát technológia vagy gyártási háttér miatt.

Eddig 1.500 vállalat, több mint 12.000 terméke kaphatta meg ez a címkét, amely egyrészt elismerés, másrészt iránymutatás a szektorban. Kíváncsi vagy, hogy milyen márkák és termékek kapták már meg ezt a jelölést? Akkor angol és német nyelven itt éred el a teljes listát >>>

Környezettudatos termékválasztás

Sokat beszélünk, és sokszor halljuk azt, hogy gondoljunk a jövőnkre, a környezetünkre. De valójában kit érdekel a környezettudatosság? Amikor ott állunk a boltban és döntést kell arról hoznunk, hogy pár ezer forinttal többet fizetünk-e ki most egy energia hatékonyabb készülékért, amely akár egy év alatt vissza is hozza az árát az víz vagy az áram számlában, akkor hogyan döntünk?

Magyarországon hányan vagyunk, aki nem csak megértik, de tesznek is a jövőért? Remélem, hogy egyre többen! És azt is remélem, hogy a Kék Angyal pár éven beül itthon is iránymutató lesz, és döntési helyzetben mellette tesszük le a voksunkat.

Ez is érdekelhet:

7+1 tipp a fagyasztó okos használatához

Nyílt levél minden palackozott vizet fogyasztóhoz

Kit érdekel a környezettudatosság?

Szólj hozzá

Környezetvédelem Fenntarthatóság Háztartási készülékek