2017. jún 09.

5 nyomós érv a magasnyomású mosó mellett – teszteltem!

írta: SMARTA
5 nyomós érv a magasnyomású mosó mellett – teszteltem!

[X]

car_cleaning.jpgNőként elsősorban a ház belsejének a rendben és tisztán tartása a feladatom, a kert, a terasz, autó és minden más kinti teendő inkább férfimunka. A tavaszi nagytakarításon túl vagyunk, de a szeszélyes időjárás miatt egyre gyakrabban kell kint is rendet tenni, a teraszt lemosni, a kocsi beállót letakarítani, vagy éppen az autót mosni. A párom szereti az ilyen dolgokat a legkisebb energiaráfordítással intézni, ami csak a megfelelő eszközök használatával lehet hatékony, amúgy csak maszatolás. Nyárindító hétvégén le is teszteltük, hogy egy nagynyomású mosóval mit és mennyi idő alatt tudunk rendbe tenni.

Kicsi és praktikus segítség a ház körül

A szomszédunk rendszeresen használja a magasnyomású mosóját, és egy-egy „akció” után a kocsi beállója irigylésre méltóan néz ki. Mi eddig csak slaggal próbálkoztunk, nem túl sok sikerrel, így amikor a Kärcher M5 centerbe visszavittem a porszívó tesztelésre kapott VC6 készüléket és felajánlották, hogy kipróbálásra elhozhatok egy magasnyomású mosót is, boldog lettem (a páromnak nem ez volt az első érzése, amikor megmutattam a legújabb szerzeményemet :-) ).

1. Kerti bútor, talicska, bicikli – tavaszi nagytakarításhoz nélkülözhetetlen

cleaning_garden_furniture_1.jpgUtálom a kerti bútor mosást! A ráragadt tavalyi szennyeződések, résekbe beköltöző állatok… hosszadalmas és macerás; főleg, ha komolyabb tisztítószer szükséges, amit nem lehet csak slaggal lemosni, hanem kézzel kell azt is eltávolítani. A másik ilyen eszköz a biciklim, amely évek óta nem is kapott megfelelő takarítást… sok eldugott, apró alkatrész, rászáradt sár. Természetesen elsőre ezeknek álltunk Neki, és nagyon rövid idő alatt végeztünk is mind a kettővel. Ha hasonló, apróbb ház körüli eszközöket akartok Ti is könnyedén tisztán tartani, akkor elég egy alap készülékbe beruházni, ami körülbelül 110 bar nyomással dolgozik.

2.Terasztól a motorig – nincs többé kifogás

37.jpgA terasz felmosás sem tartozik a kedvenc foglalatosságaim közé, amelynek egyetlen, igen prózai oka van: azzal a felmosóval, amit bent használok, nem szívesen dolgozom kint, ahol jóval több a kosz és a szennyeződés. A kültéri felmosó pedig pár alkalom után (és mert kint is tárolom) olyan koszos lesz, hogy nem látom értelmét maszatolni vele. A tesztkészülékhez kaptam egy teraszmosó fejet is, így a tavaszi nagytakarításból kimaradt jó alapos terasztisztításon is túlestünk.

A tesztkészülékem a középkategóriába tartozik, és ez már alkalmas a nagyobb vízszintes felületek tisztítására is, és ha lenne motorunk, akkor azt is meg tudtuk volna tisztítani a motoros feltétek segítségével :-)

3. Autómosás házilag – hatékonyság és gyorsaság mindenekelőtt

kaercher_high_pressure_cleaners_702x220.jpgHa jól emlékszem, az utolsó házilag kivitelezett autómosásom gyerekként, valamikor a 90-es évek elején volt, amikor a nagyszüleim kertjében szivaccsal és slaggal mostuk a Lada Samarat. Kamaszként már nem koszoltam be a kezemet, az első saját autóm pedig a VIII. kerület egyik utcájában állt rendszeresen, ahol nem éreztem erre a műveletre késztetést, így szépen hozzá is szoktam az autómosók kényelméhez.

De most megtört ez a szokás, mert a kisfiam annyira belelkesedett a magasnyomású mosótól, hogy az autóknak is nekiálltunk. A végeredmény nem lett makulátlan, mert csak univerzális mosószerünk volt, és ez a készülék nem is a legmegfelelőbb ilyen célokra. Viszont a termékválasztékban megtalálható az autós változat is, amelyet kifejezetten ilyen célra raktak össze.

A nem tökéletes végeredmény ellenére, a készülék roppant egyszerű és gyors használata miatt a párom komolyan elgondolkodott azon, hogy egy ilyennel szívesen és gyakran lemosná saját maga az autókat. (khmm… ezt fel is írtam, mert hamarosan jön a születésnapja :-D )

4. Lakókocsi, medence, külső falfelületek – nincs olyan, hogy túl nagy!

full_control_plus_camper.jpgHa szinte már félprofi megoldásra van szükségünk, mert túl nagy vagy túlzottan speciális az a felület, amelyet takarítani szeretnénk, akkor mindenképpen a Kärcher K7-es sorozatából válasszunk! Ezek között a készülékek között is különböző alapfelszereltségűt találunk, de ami közös bennük, hogy akár 60m2 felületet 160 baros nyomással képesek letakarítani.

5. Környezetbarát tisztítószerek – mert nem csak a csillogás a fontos

Amikor megmutatták a Kärcher M5 centerben, hogy hogyan is kell használni a készüléket, hová lehet könnyedén berakni a tisztítószer tartályt az volt az első gondolatom, hogy vajon ezek a vegyszerek nem fogják-e tönkretenni a kertemet, hiszen azonnal a földbe szivárog a mosóvíz. De erre jött a megnyugtató válasz, hogy a Kärcher tisztítószerei biológiailag könnyen lebomló összetevőkből készülnek, az új eco!ogic univerzális tisztítószernél (ezt próbáltam ki) pedig a Kärcher még egy lépéssel előrébb jár: a gyártáshoz kizárólag 100%-ban újratermelődő nyersanyagokból származó tenzideket használ.

Bennünket meggyőzött a termék, leginkább azzal, hogy hatékonyan és gyorsan lehet egy magasnyomású készülékkel dolgozni, és olyan akkut problémákra is megoldást nyújt, amelyekkel eddig inkább nem is foglalkoztunk. A környezetbarát tisztítószerek miatt pedig nagy piros pont a Kärchernek!

Ha többet szeretnél tudni a készülékekről, akkor katt ide >>>

Akciós termékeket itt találsz >>>

Kärcher készülékekkel kapcsolatos szerviz és technikai kérdésekben itt tudnak segíteni >>>

További Kärcher tippek a Facebook oldalon!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, ne felejtsd el megosztani ;-)

Képek: Kärcher

Szólj hozzá

autó mosás Háztartás szponzorált tartalom Karcher Háztartási készülékek Magasnyomású mosó terasz takarítás kültéri takarítás medence mosó