2017. jún 13.

A világ legnagyobb kávés eseménye Budapesten

írta: SMARTA
A világ legnagyobb kávés eseménye Budapesten

Hazánkban rendezik idén a Word of Coffee-t

20170613_131240.jpgA világ kávéközpontja 2017. június 13. és 15. között Budapest lesz, ugyanis idén a magyar főváros ad otthont a rangos World of Coffee szakkiállításnak. A Hungexpon megrendezett eseményen a világ legismertebb pörkölőüzemei, kávé-technológiai vállalatai és szakértői vesznek részt, illetve a szakkiállításon bonyolítják le a World of Coffee Events (WCE) világversenyt is, ahol 5 kategóriában mérik össze kávékészítő tudásukat a baristák legjobbjai.

Világszínvonalú élmény a Hungexpon

A Construma és a Kávébár bazár "élményei" után reméltem, hogy a kávés szakma és a vásárváros is megmutatja egy másik arcát is, ha már nem csak hazai, hanem világszínvonalú eseménynek ad otthont. Szerencsére nem kellett csalódnom, igaz a bejáratnál mintha nem lettek volna igazán felkészülve a reggeli ember áradatra, de a pavilonba belépve megcsapott a nemzetközi kiállítások és vásárok hangulata: a minőségi standok és minőségi termékek. 20170613_115017.jpgLehet mondani, hogy ehhez az élményhez és megjelenéshez elengedhetetlen a megfelelő marketing büdzsé, amely csak a nagy, nemzetközi cégeknek áll a rendelkezésre. Ez egyrészt igaz, másrészt voltak olyan pici standok, ahol minimális volt a berendezés, de az az egy plakát is olyan volt és úgy volt feltéve, hogy nem éreztem "olcsónak".

Rózsaszínbe öltözött kávé

A rendezvény főtámogatója már 7 éve a BWT water+more, amely a minőségi kávé élményt nyújtó, minőségi vizet biztosítja a rendezvényen résztvevők számára. A „The Village” szekcióban, ahol a világ minden részéről érkező kávépörkölő üzemek, kávétermesztők, kávézó üzemeltetők és kávégép gyártók képviselői állítanak ki, saját BWT víztöltő állomást is kiépített, hogy a mindenki élvezhesse a kávé igazi aromáját és zamatát.bl5q0959.jpgA BWT saját standdal is képviseltette magát, amelyet nagyon könnyű volt észrevenni, hiszen a sok föld színű kiállító között szinte rikított a rózsaszín stand. Ez a szín a cég kommunikációs stratégiájába teljesen jól beleillik, hiszen meg akarja magát különböztetni mind technológiai megoldásaival, mind a szabadalmaztatott vízkezelő innovációival.

Koffeinből soha sem elég

Aki tervezi, hogy kilátogat, ne igyon előtte kávét, mert a helyszínen úgy sem fogja tudni megállni, hogy legalább 3-6-8... helyen ne kóstoljon meg egy keveset azokból a kávé csodákból, amellyel a világ minden tájáról érkeztek a kiállítók. A túl sok koffeinnek is megvannak a maga negatív hatásai, így csak óvatosan! :-)20170613_130349.jpgA különböző termőterületek zöld kávé termelőitől, a nagykereskedőkön, a kávépörkölőgép készítőkön át, az ismert és még kevésbé ismert pörkölt kávé forgalmazókig mindenkivel találkozhatunk. Sőt, csészéket, barna cukrot, kisebb és nagyobb kávéfőzőket is beszerezhetünk. Azért azt ne feledjük, hogy ez inkább szakmai, mint végfelhasználói rendezvény, így otthoni kotyogós kávéfőzőért ne jöjjön ki senki :-)a17q2827.jpgAmiért még érdemes kijönni, azok a kávés versenyek. Több kategóriában is összemérettetik magukat a világ legjobb baristái, hogy kiderüljön 2017-ben ki lesz a jók közül a legjobb. Számomra a latte art verseny volt a legérdekesebb, talán mert az volt a leglátványosabb :-)

A rendezvényről további képeket találsz az Instagram oldalamon :-)

Ezek is érdekelhetnek:

A tökéletes kotyogós kávé titka 5 lépésben

Koffein túladagolás, Téged is fenyeget?

Kávé nélkül nem létezem – 7+1 emlékezetes mondat a Szívek szállodájából

11 tudományos tény a kávé fogyasztás mellett

Szólj hozzá

Koffein Kávé Tippek Magnézium BWT Szűrt víz