2017. aug 08.

Levendulaolaj - ezekre használd!_

írta: SMARTA
Levendulaolaj - ezekre használd!_

bath-oil-2510793_1280.jpgA levendula szüretnek vége, most kezdődik a feldolgozása és különböző célú hasznosítása. A levendula jótékony hatásairól és felhasználási lehetőségeiről nagyon sok helyen lehet hallani, olvasni. Ebben a bejegyzésben a talán kevésbé ismert felhasználási módokról írok, hogy ne csak molyirtásra és álmatlanság kezelésére használjuk, és keressük ezt a csodálatos olajat! Ha kíváncsi vagy mire tudod a háztartásodban használni, tarts velem!

Mióta készítünk olajat a levendulából?

Már az ókori Egyiptomban megjelent ez a csodálatos növény, de az első feljegyzések a levendula jótékony hatásairól egy ókori görög katonaorvostól maradtak fent. A római nők épp olyan előszeretettel használták a levendulát, mint a középkor legnagyobb uralkodói. Levendulaolajat azonban csak a 18. század óta gyártanak belőle. A levendulaolajat a növény virágából nyerik folyadék lepárlással. "A desztillált víz elforralásával keletkező gőz áthalad a növényi anyagon ahol az illóolaj kioldódik. A hűtőben lekondenzálódik az illóolajos gőz, majd a szeparátorban elválasztható egymástól a víz és az illóolaj." - wikipedia

Mire jó a levendulaolaj?

A levendulaolaj alaptulajdonságait tekintve antibakteriális, gombaölő, vírusölő, fertőtlenítő, görcsoldó, nyugtatóhatású, gyulladáscsökkentő. 

lavender-2426376_1280.jpgEzek miatt a tulajdonságok miatt nagyon jól lehet használni a háztartásban is, takarításra, fertőtlenítésre. Napjainkban teljesen hozzászoktunk ahhoz, hogy minden egyes takarítási fázishoz más-más szerre van szükségünk, pedig néhány alap levendulás termékkel, természetes módon tökéletes higiéniát és tisztaságot tudunk varázsolni, és marad bőven hely a szekrényben.

Miért nem mindegy milyen olajat használunk?

frosch_tenzid.jpgMa már a legtöbb tudatos fogyasztó kerüli azokat a kozmetikumokat, amely kőolaj származékot tartalmaz, éppen ezért a nagyon sok cég fordul olyan viszonylag olcsó, mégis hatalmas természeti károkat okozó természetes összetevőhöz, mint a pálmaolaj. 

Évente közel 50.000 állat pusztul el azért, mert az esőerdőket felégetik hogy helyette pálmafa ültetvényeket telepítsenek. Ezen túl, azok a vállalatok, amelyek ezt használják alapanyagnak jelentősen terhelik a környezetet, a szállítmányozással (ökológiai lábnyom) - a pálmaligetek nagy része Ázsiában és Dél-Amerikában van, messze a feldolgozás helyétől.

Ezekre mondott nemet a Frosch gyártója és olyan fejlesztésbe kezdett, hogy termékeiben csak Európában termesztett növények olaja (olíva, levendula, lenmag) kerülhessen, és teljes mértékben elhagyta a pálmaolajat. 

Levendula tisztaság

levendula_l.jpgHa szeretnénk minél kevesebb tisztítószerrel megoldani a háztartásunk tisztán tartását, akkor szerezzünk be egy flakon levendulás univerzális tisztítószert. Ezzel a konyhát is és a fürdőt is szépen tisztán lehet tartani, és maga a takarítás szinte felér egy aromaterápiával :-)

Ha jobban szeretjük a szórófejes megoldást, mint a vízben oldódóst, akkor válasszuk a Frosch levendulás fürdőszobai tisztítóját, amelyet a konyhában is nyugodtan hasznosíthatunk. A szórófejjel könnyen boldogulunk, és csak a kellemes illat jelzi, hogy takarítás volt. 

A szórófejjel talán egyedül a wc pereme alatt nem tudunk hatékonyak lenni, de erre is van levendulás megoldása a Froschnak!

Ha nem csak a takarítást követően szeretnénk, hogy a lakásunk vagy a fürdőnk kellemes levendula illatban ússzon, akkor szerezzünk be egy levendulás illatosítót és a szappantartónkat természetes alapú levendulás szappannal töltsük fel. 

És hogy a levendula hatás tökéletes legyen, vásároljunk néhány csokor szárított levendula csokrot a piacon és dekoráljuk vele a fürdőt! ;-)

Ha szeretnél többet tudni a Frosch termékekről és akciókról, akkor kövesd őket Facebookon!

Ezek is érdekelhetnek:

Így tartsd tisztán ökosan a fürdőt!

Te is műanyag hulladékban fürdesz nyaraláskor!?

Kit érdekel a környezettudatosság?

Szólj hozzá

Levendula Környezetbarát Fenntarthatóság Háztartás Takarítás Fertőtlenítés Háztartási tippek Frosch Szponzorált tartalom