2017. aug 25.

Mit vigyek a koliba?

írta: SMARTA
Mit vigyek a koliba?

9+1 ötlet kolisoknak

dreamstime_xs_91750295.jpg

Sok fejtörést okoz a szülőknek is és a fiataloknak is, hogy mit is kell vinni a kollégiumba, mi az ami jól jöhet, és segíti abban, hogy minél komfortosabban érezze a nebuló magát egy számára idegen, ismeretlen helyen. Sokszor a legapróbb dolgok tudnak a legjobban hiányozni, ezért összegyűjtöttem 10 dolgot, ami jól jöhet a koliban és lehet, hogy eszed be se jut! Gyere, mutatom!

1. Koffein

kave.jpgVan aki reggel nem ébred fel kávé nélkül, de van akinek a tea kell. Érdemes egy kisebb kapacitású (úti) vízforralót beszerezni - ha engedi a kollégium - és vinni mellé instant kávét, tea filtert, cukrot. ZH és vizsgaidőszakban mindenképp jól fog jönni!

2. Tányér, bögre, evőeszköz

szendvics.jpg

Érdemes komplett szettet vinni, amiből lehet enni-inni, kisebb és nagyobb poharat, evőeszközöket, vágó kést, konzervnyitót. Jó szolgálatot tehet egy 2 szeletes szendvicsütő is, ha meleg kajára vágysz, vagy már megszáradt a kenyér :-)

3. Mosogatás

Ha már van saját poharunk, tányérunk, azokat tisztán is kell tartani, így nem árt ha viszünk egy kisebb flakon mosogatószert és mosogatószivacsot.

4. Tartós élelmiszer

konzerv.jpgSzintén érdemes néhány doboz egytálételt beszerezni, amit csak forró vízbe kell állítani, és már lehet is enni. A pástétom, löncshús, vagdalt pedig mindig életet menthet (vagy jó lehet csere alapnak), és ezeket nem is kell hűtőben tárolni, hiszen a kolis közös hűtőkből sok mindennek lába kél.

5. Mosás

Ha van lehetőség a koliba mosni, akkor érdemes beszerezni mosószert és öblítőt is, hogy ha hétvégén hazamész a szülőkhöz, akkor ne 2 heti szennyest kelljen cipelni. Ha van egy doboz , az is hasznos, mert a zsíros kenyéren finom, a ruhából pedig kiszedi a vörösbor foltot.

6. Törlés

Jó ha van pár tekercs papírtörlő is a szekrényedben, hiszen azon túl hogy le tudod vele törölni az asztal, ha kiborul valami, el tudod törölni az evőeszközöket, jó szalvéta és papír zsebkendő helyett is. És a wc papírról se feledkezz meg, mert sajnos az a legtöbb koliban nincs.

7. Tanulás

lampa.jpgA koliban más körülmények vannak mint otthon, nem is biztos, hogy lesz külön íróasztalod, ahol tanulhatsz, ezért érdemes lehet rendszerezőket, tárolókat is beszerezni, amibe össze tudod rakni tanulás végén a dolgaidat. Hasznos lehet egy olvasólámpa is, hogy megfelelő világítás mellett tudj tanulni.

8. Tárolás

A szekrényben, hogy ne uralkodjon el a káosz, érdemes néhány kisebb kosarat beszerezni, amiben a fehérneműket, piperét, és mindenféle apró cuccot tudsz tárolni. Ha van az ágy alatt hely, akkor érdemes egy ágy alatti tárolót is magaddal vinni, mert nagyon praktikus lehet!

9. Fő a higiénia

Nagyon sokan csak a koliban szembesülnek a zuhanyzói viszonyokkal, és nem készülnek gumi papuccsal. Pedig, ha nem akarunk egzotikus tenyészetet a lábunkon, érdemes beszerezni egyet.

+1 Vissza a koliba 

Ha kíváncsi vagy hogy miket érdemes még ezeken kívül beszerezni, akkor nézd meg ezt a videót is, ahol kapsz még néhány ötletet:

Ha hasznosnak találtad az összeállítást, akkor oszd meg! :-)

Ha szeretnél akciósan hasznos cuccokat beszerezni, akkor katt ide >>>

Ezek is érdekelhetnek:

10 tipp az okos sulikezdéshez

Sportkulacs = bacitanya??? Vagy mégsem?

Eltávolíthatatlan foltok? Itt a megoldás a 12 leggyakoribb foltra!

Szólj hozzá

egyetem iskola kollégium főiskola koli Aldi Kávé Tippek szponzorált tartalom vissza a suliba mit vigyek a koliba