2017. sze 17.

Nyugodt vasárnapi ebéd gyerekkel?!

írta: SMARTA
Nyugodt vasárnapi ebéd gyerekkel?!

23123_vakvarju_etterem_ujlipot.jpgGyermekem vasárnap töltötte be az 5-öt, amelyet többek között egy családi ebéddel terveztünk megünnepeli. Ez valahol az én napom is, így nem igazán akartam a délelőttöt a konyhában tölteni, sokkal inkább a kisfiammal akartam játszani. Ezért logikus választásnak tűnt, hogy menjünk étterembe, de itt jött a kérdés, hogy hová. Egy felnőtt társaságnak talán a legfontosabb, hogy finomat egyenek, de gyerekkel étterembe menni ennél azért jóval összetettebb. De sikerült jót választani! Ha kíváncsi vagy, hogy hol jártunk, akkor olvasd tovább!

Családi ünnepek, stressz nélkül?

Egy kis gyermek születésnapja az anyának is egy különleges nap, hiszen mindig is élesen fog arra a napra vagy éjszakára emlékezni, amikor először találkozott a pici babájával. Évente ezen a napon is megérdemeljük, hogy kicsit nosztalgiázzunk, és átadjuk magunkat gyermekünk szülinapi izgalmának és vele legyünk, ne pedig a konyhába robotoljunk, hiszen egy gyermeknek nem attól lesz ünnep egy nap, hogy 4 fogásos különleges menüt eszik, hanem attól, hogy az a nap csak róla szól.

Idén étterem mellett döntöttünk, ami jól hangzott egészen addig, amíg el nem kezdtem azon gondolkodni, hogy hová is menjünk. Kb. 2 perc alatt rájöttem, hogy egyetlen igazán gyerekbarát éttermet sem ismerek. Kutyabarátból néhány beugrott, pedig nincs is kutyánk ....  (Ezt az előnyt jobban/szívesebben kommunikálják a helyek? Vagy csak jóval egyszerűbb egy kutyabarát helyet összedobni, mint gyerekbarátot?)vakvarju-etterem-ujlipot.jpgSzerencsére nem kellett a neten sokáig keresgélni, mert a pöttyöslabda.hu-n találtam egy bejegyzést a legjobb budapesti gyerekbarát éttermekről, amelyeket végigkattintva végül az Újlipótvárosi Vak Varjú mellett tettem le a voksom. Gyors telefon, asztalfoglalás, és délben már le is parkoltunk az étterem előtt.

Jól választottunk - a gyerekbarát varjú

A borongós idő ellenére az étterem közüli kert magával ragadó volt. A bejárati járda mellett illatos fűszernövények sorakoztak, és mindegyikhez egy kedves tábla volt szúrva, hogy tudjuk minek az illatát is érezzük. Amire elértük az épületet a kisfiammal felismertünk jó néhányat, illetve meg is ismerkedtünk pár, számomra is új fűszernövénnyel. 20170917_114728.jpgA zárt területen belül egy nagyon klassz játszóteret is találtunk, ahol a gyerekek nyugodtan le tudják vezetni a felesleges energiákat, amíg a felnőttek élvezik az ételeket. A délelőtti eső ellenére is tudtuk élvezni a játékok nagy részét, mert rugalmas burkolatnak köszönhetően jól használható volt az egész.

Az éttermen belül is felkészülten várták a családokat és a kicsiket, mert nem csak nagy számban voltak a gyerekszékek már előkészítve az asztalokhoz, de játszósarok "óvónénivel" is rendelkezésre állt. Maga a játszósarok nem túl nagy, de 10-30 percre le tudják magukat foglalni a gyerekek, főleg, hogy van egy felnőtt is, aki segít nekik.

Finom étel - gyors kiszolgálás

Az étlap nagyon tetszetős, nehéz is volt választani, mert első olvasásra legalább 6-8 féle ételt megkívántam, ami nálam nagy szám. A klasszikus vagy a túl modern étlapok esetén sokszor bajban vagyok, hogy mit is egyek. A gyerekeknek is van 4 féle menü, ami a felnőtt választék mellett nem túl izgalmas - rántott sajt, rántott csirke, rántott hal, spagetti - de ezekből azért a gyerekek jó részének lehet választani. 

Fél 1-re az étterem szinte megtelt, és majdnem minden asztalnál kisgyerekes családok ültek, a halk zene mellett az éttermet belengte a gyermek ricsaj is, ami nem volt zavaró, hiszen mi is gyerekkel voltunk. Ellenkező esetben lehet, hogy kissé morcos lettem volna, hogy nem azért megyek étterembe gyerek nélkül, hogy mások gyerekét hallgassam :-)vvujlipot2.jpgA kiszolgálás gyorsasága minden várakozásomat felülmúlta. A kisfiam ki sem tudta elévezni a játszósarkot, mert mind a levest, mind a főétel pillanatok alatt megkaptuk. A gyorsaság mellett az ételek minőségét és az ízek izgalmas párosítását is ki kell emelnem. Előételnek padlizsáncseppek voltak, ami 3 különböző módon elkészített padlizsán krémet jelentett házi kenyérlepénnyel. A rosé kacsamell tényleg rosé volt, a kacsaepertő ropogott, a risotto pedig tényleg úgy készült, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. (az ünnep miatt az ételekről most nem készítettem fotót, ha kíváncsi vagy, menj el és nézd meg magad ;-) )20170917_114805.jpgAmíg én az ebéd utáni eszpresszómat kortyoltam, gyerekem már vette a kabátját, hogy felfedezze a kertet, és élvezte a játszóteret. 

Jól sikerült szülinapi ebéd volt, stressz nélkül :-)

Szólj hozzá

Gyerek Étterem Születésnap Tippek Ebéd Vak Varjú