2017. sze 26.

Asztmát okozhat a túl sok takarítás!

írta: SMARTA
Asztmát okozhat a túl sok takarítás!

dreamstime_s_66793280.jpgSajnos a modern kor népbetegsége az allergia, hazánkban minden 3. ember szenved valamilyen allergiás tünettől. A leggyakoribb okok közé a pollenek okozta allergiás tünetek tartoznak, de sajnos egyre nagyobb mértéket öltenek a szintetikus vegyszerek használata miatt kialakuló különböző tünetek, amelyek szélsőséges esetben akár asztmához is vezethetnek. Pont emiatt nagyon fontos, főleg, ha gyerek is van a háztartásban, hogy mivel takarítunk!

Veszélyes takarítás!

Sajnos a takarításhoz használt szintetikus vegyszerek nem csak bőrirritációt okozhatnak, de légúti megbetegedésekhez is vezethetnek, állapították meg a barcelonai Környezet-epidemiológiai Kutatóközpont munkatársai.

Több európai országban végzett kutatás arra jutott, hogy a tisztítószerekkel kapcsolatos kockázat nagy jelentőségű közegészségügyi probléma, minden hetedik asztmás felnőtt miattuk betegszik meg

A 3.500 főt vizsgáló kutatás 9 év után arra a megállapításra jutott, hogy átlagosan 30-50%-kal nőtt meg a beteggé válás kockázata azoknál a nőknél, akik rendszeresen használtak tisztítóspray-ket. A legveszélyesebbnek a légtisztító spray-k, a bútorápolók, az ablaküveg-tisztítók bizonyultak.

"Az irritáló vegyületek kiiktatásával, környezetbarát, növényi alapú készítményekkel való helyettesítésével azonban a probléma nagymértékben orvosolható" - nyilatkozta a kutatás vezetője.

Ezeket gondold végig az őszi nagytakarítás előtt

spray-315164_1280.jpg

1. Valóban szükséges-e újabb 20 flakon különböző vegyszert beszerezni, hogy minden felületet mással tudj megtakarítani? Sok esetben jobban járunk, ha választunk egy jó minőségű általános tisztítószert, és csak a speciális törődést igénylő felületekhez vásárolunk külön tisztítószert.

2. Az őszi nagytakarításnál is fontos a megfelelő szellőztetés, hogy a vegyszerekből felszabaduló gőzöket minél kevésbé lélegezzük be, és jól tesszük, ha a gyerekek távol maradnak a takarítás helyétől.

3. Nézd meg a termék címkéket! Lehetőség szerint válasszunk környezetbarát takarítószereket, mert azon túl, hogy kíméletesek például a kezünkhöz, a természeti környezetet sem terhelik fölöslegesen.

Ablaktisztítás ökosan

A ZDF német közszolgálati televíziókereskedelmi és fogyasztóvédelmi magazinja nemrégiben ablaktisztító termékeket vizsgált. A tesztben hatféle termék versenyzett: három alacsonyabb árkategóriájú saját márkás termék, valamint három márkatermék. A teszt során megvizsgálták valamennyi termék fogyasztói árát, összetevőit, a környezetre, valamint a felhasználókra kifejtett hatását, és a termékek tisztítóerejét különböző szennyezettségek esetén.4_2_8_fenster_putzen_2_foto_frosch.jpgAz eredmények alapján a Frosch terméke lett a tesztgyőztese. Nemcsak a legjobb tisztítóhatással rendelkező terméknek bizonyult, de a teszt során ez a termék tisztított a leginkább csíkmentesen. A környezetvédelmi és fenntarthatósági elvárásoknak is a Frosch ablaktisztító terméke felelt meg legjobban.További pozitívum, hogy a vizsgált termékek között ez volt az egyetlen, amely nem tartalmazott illatanyagot,és egyéb allergén összetevőt.

Ha szeretnél többet megtudni a környezetbarát tisztítószerekről, akkor klikk ide >>>

Ezek is érdekelhetnek:

Így tartsd tisztán ökosan a fürdőt!

Levendulaolaj - ezekre használd!_

5 háztartási zöld tipp, amelyet Te is meg tudsz valósítani!

Te is műanyag hulladékban fürdesz nyaraláskor!?

Szólj hozzá

Környezetbarát Környezetvédelem Fenntarthatóság Háztartás Allergia Tisztítószer Takarítás szponzorált tartalom Asztma Háztartási tippek Frosch