2018. jan 23.

Nem csak a hidegtől lehet száraz a kezed!

írta: SMARTA
Nem csak a hidegtől lehet száraz a kezed!

hands-1751637_1920.jpgA téli időszakban szinte nincs olyan ember, aki ne küzdene a száraz kéz bosszantó problémájával. Jómagam is lényegesen többet nyúlok a kézkrém után, mint nyáron, de ezért a problémáért nem csak az évszakot és a 0 fok körüli hőmérsékletet okolhatjuk. Jó néhány tényező van, amire ha odafigyelünk, szebbek lehetnek a kezeink.

Kézszárazság legfőbb okai és megoldásai

1. Hűvös idő

A bőrünket a hideg, szeles, nyirkos idő jócskán próbára teszi. Ha nem figyelünk eléggé a prevencióra pillanatok alatt, akár sebesre száradhat a bőrünk.portrait-1760641_1280.jpgMegoldás: Viseljünk rendszeresen kesztyűt, jó minőségű, lehetőleg natúr kézkrémmel - pl. argánolaj tartalmúval -kenjük be naponta többször, éjszakára pedig tegyünk rá pakolást. 

2. Száraz, fűtött helyiségek

Ha a szobában, vagy akár a munkahelyünkön, ahol a legtöbb időt töltjük nem elég párás a levegő, a kezünkre, illetve akár az arcunk is igen rossz hatással lehet. Hamarabb lesz dehidratált a bőrünk.apple-1850613_1280.jpgMegoldás: Otthonunkban párásító használatával tudunk ez ellen tenni, de a munkahely, főleg ahol nagy a tér, eléggé áthidalhatatlan. Ott, ha van rá lehetőség próbáljunk meg többször szellőztetni.

3. Keveset iszunk

Télen lényegesebben kevesebb vizet (akár tea formájában is) fogyasztunk, amely a szervezet általános dehidratáltságához vezethet. Ennek az egyik látható jele a száraz kéz, és kiszáradt ajkak.water-1160541_1280.jpgMegoldás: Tudatosítsuk a vízfogyasztás fontosságát magunkban, és akár állítsunk be magunknak emlékeztetőt, hogy ne felejtsünk el inni, vagy tegyünk az asztalunkra reggel egy kancsó vizet, és határozzuk meg, hogy mennyi idő alatt szeretnénk az elfogyasztani. Amikor nyúlunk a kézkrémért vagy az ajakápolóért, a vizespoharunkba is kortyoljunk bele. 

4. Kemikáliák, vegyszerek

Ha már az előbbi pontok valamelyike miatt alapból szárazabb a kezünk takarításkor, mosogatásnál a mesterséges vegyszerek még nagyobb kárt tudnak okozni, mint egyébként. Biztos Ti is észrevettétek, hogy egy-egy nagyobb takarítás után nem csak órákig, vagy akár napokig vegyszerszagú a kezünk, de még az ujjvégekről is lemarhatják ezek a vegyszerek a bőrt.aviary-image-1516706351397.jpegMegoldás: Cseréljük le a tisztító és takarítószereinket környezetbarát termékekre. A Frosch termékei kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak, bőrgyógyászok által teszteltek, amelyért nem csak a bőrünk lesz hálás, de még a természetet is jóval kevésbé terheljük. A következő vásárlás alkalmával, vedd szemügyre, hogy milyen természetes alapú, bőrbarát mosó és tisztítószerre cserélheted le a mesterséges alapú termékeidet. 

5. A szervezet általános állapota

Betegségek kísérője is lehet a száraz bőr. Azon túl, hogy az ekcéma maga egy száraz bőr érzetet okozó bőrprobléma, a cukorbetegség, a lupus vagy különböző autoimmun betegségek kísérő tünetei is lehet.

Megoldás: Konzultálj a megfelelő szakemberrel

 

Ezek is érdekelhetnek:

Asztmát okozhat a túl sok takarítás!

Levendulaolaj - ezekre használd!_

Így tartsd tisztán ökosan a fürdőt!

Te is műanyag hulladékban fürdesz nyaraláskor!?

Szólj hozzá

szépség víz Környezetbarát Háztartás Tippek Kéz Tisztítószer Takarítás Mosogatás Frosch Szponzorált tartalom