2018. feb 05.

Így néz ki a legmenőbb fürdőszoba 2018-ban

írta: SMARTA
Így néz ki a legmenőbb fürdőszoba 2018-ban

Fürdőszoba trendek 2018

12-2.jpgKözeledik a tavasz, lassan kezdeték veszik a költözések és a lakásfelújítások, ami egyet jelent azzal, hogy el kell kezdeni döntéseket hozni. Azok a dolgok okozhatják a legnagyobb fejtörést, amelyeket hosszú évekre kell választani, mint például egy padló burkolatot, egy kádat, vagy akár egy wc-t. Sokszor felmerül, hogy vajon az aktuális trendet kövessük, vagy a saját fejünk után menjünk. Hoztam Nektek néhány példát arra, hogy hogyan is néz ki a modern fürdőszoba 2018-ban, hogy mindenki saját belátása szerint tudjon ebből ihletet meríteni, vagy egyértelműsítse, hogy mit nem akar. 

SPA élmény az otthonunkban

8e8362d42e70b8249e7abc1aaf9579a4.jpgFotó:mostbeautifulthings.net

Egy túlterhelt nap után jól esne egy kis lazítás, éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a fürdőszobai megoldások, amelyek a wellness élményt behozzák az otthonunkba. 

A spa élmény megteremtése az egész belső tér harmóniájának kialakításával kezdődik, mert hiába van pezsgőfürdőnk, ha jobbra a szennyes halmot, balra pedig a nyitott polcokon uralkodó káoszt látjuk. Ha azt szeretnénk, hogy a fürdőnk a nyugalom, és a megújulás szigete legyen, igazítsunk mindent ehhez. 

2018-ban a vízhez kapcsolódó wellness élmény továbbra is a zuhanyban lesz dominánsabb, a különböző zuhany paneleknek köszönhetően, amelyekkel akár privát gőzkabint is ki tudunk alakítani. A kád a csendes relaxálás helye marad. Válasszuk bármelyik megoldást, felújításnál érdemes egy központi vízlágyító beépítésén is elgondolkodni, hogy a víz minél lágyabb, és selymesen simogató legyen. 

Bambusz burkolat a fürdőben

ad055ede06e55c51a21244bc146248f3.jpgFotó: homebook.pl

A természetes megoldások egyre nagyobb teret hódítani a fürdőszobában is. A 2017-es év nagy visszatérője, a márvány és a mutatós, bár kicsit merész, színes cementlapos burkolatok után itt a bambusz burkolat, amely nem csak a padlón mutat jól, és a kellemes meleg hatásával kényezteti a talpunkat, de még a falra is felmászik. A bambusz nagy előnye, hogy jól viseli a nedves tereket is, így évekig gyönyörködhetünk benne.

Természetes, kő mosdótál

02e1cde134f82e057467c454a9472762.jpgFotó:preisler.co.uk

A minimalista fürdőkre jellemző letisztult vonalvezetést előszeretettel törik meg dizájn mosdókagylókkal. Ennek egy teljesen egyedi megoldása lehet - ha nem akarjuk, hogy a szomszédnak is ilyen legyen - , a kő mosdótál, amelyeket egyedileg, kézzel faragnak ki, ezáltal hoznak be egy darabka természetet a letisztult térbe. Garantáltan nem lesz olyan látogatója a háznak, aki nem venné észre ezt a különleges műtárgyat a fürdőben. Ezeknek a daraboknak azonban nem csak a súlyuk, de az áruk is elég tetemes.

High tech wc Japánból

4_grohe_sensia_arena.jpgFotó: Grohe

Igen kényes téma, de erről is érdemes pár szót váltani. A japán mellékhelyiség trend kezd egyre nagyobb teret hódítani Európában is. A japán wc-k és wc használati rutin az egyik leghigiénikusabb módja ennek a mindennapos tevékenységnek. Ők nem használnak papírt, hanem vizes zuhanyos lemosással fejezik be a dolgukat. A japán wc nem összekeverendő a wc-be épített bidével, ez a koncepció jóval túlmutat azon.

A Grohe Sensia Arena termékét teljesen egyénre lehet szabni, mind a víz sugár helyét, erejét és hőmérsékletét tekintve, a komfortos végeredményt pedig egy meleg levegős szárítás biztosítja. A folyamatos belső szagelszívás miatt pedig senki sem tudhatja, hogy mi is történt a legkisebb helyiségben.Minden beállítást egy applikáción, vagy a fali konzolon keresztül tehetünk meg. Ráadásul hozzá sem kell érni a wc ülőkéhez, mert az automatikusan nyílik, amikor közeledünk felé. És ezek csak a legfontosabbak a több tucat egyedi megoldásból.

Keskeny tárolószekrények

ed031e25fefb0cb60cfa0f04de2546ff.jpgFotó: diyprojects.ideas2live4.com

A fürdőszobai tárolás továbbra is zárt szekrényekben történik, nem úgy mint a konyhában, ahol mindent kipakolunk 2018-ban. Ahhoz viszont, hogy mindenek helye legyen, még a legkisebb fürdőben is, a bútorok is kicsit átalakulnak. Egyre szélesebb választékot találunk a keskeny, de zárható szekrényekből, amelyeket színben nagyon jól lehet illeszteni a monokróm színvilágú fürdőkbe. Fehér csempén a fehér keskeny bútor szinte fel sem tűnik, így optikailag nem szűkíti a teret.

Luxus a köbön, avagy a fürdőben is egyre több a kütyü

0167e24eac2162f73ea627bd75ee879c.jpgFotó: pouted.com

A spa élménnyel összefügg, hogy ma már a fürdő is egy teljes értékű élettérré válhat, ha van erre elegendő hely. Egy kényelmes fotelnek épp úgy van létjogosultsága itt, mint egy pult alá épített hűtőnek, ivóvíz automatának, monitornak vagy wireless zenelejátszónak vagy épp egy melegítő fióknak a törülközőknek és köntösöknek, hogy azok ne csak úgy a lógjanak a radiátoron vagy az akasztón, megtörve a tökéletesen megtervezett teret. Egy high tech fürdőből természetesen az okos tükör sem hiányozhat, hogy smink is mindig tökéletes legyen. 

Szabadonálló kádak

9a18a51889967cbbcd41339f7a06ba7e.jpgFotó: homedeco.nl

Ez nem akkora újdonság, de 2018-ban továbbra is a formatervezett, akár színes kádak hódítanak. Ráadásul már az is teljesen elfogadott, hogy a tér közepén áll, nem pedig a sarokban, vagy a falmentén. Az egyszínű vagy monokróm fürdőkben nagyon jó kontrasztot teremthetünk egy színben eltérő káddal.

Réz és fekete kiegészítők

d7e70c83624d0bf04356550c7e6c6ec8_1.jpgFotó: cotedetexas.blogspot.hu

Ahogy a 2018-as modern konyhában megjelennek a sárgaréz kiegészítők, úgy a fürdőben is hódítanak. A jó hír, hogy viszonylag alacsonyabb költségvetésből tudjuk trendivé tenni a fürdőnket, ha csak a pár dolgot cserélünk le. Jellemzően a szekrény fogók, a lámpák, törülköző akasztók testesülnek ebben a színben. Ha nem tetszik, a réz, akkor választhatjuk a matt feketét is, de az már inkább egy kicsit ipari dizájnba vihetiel a fürdőszobánk hangulatát.

Lehet ezeket a trendeket szeretni, vagy éppen fölösleges rongyrázésként megítélni, a döntés úgy is az egyéni ízlésen és lehetőségeken fog múlni!

Borítókép: http://luxurybathrooms.eu/

Ezek is érdekelhetnek:

7 konyhai trend, amely meghatározó lesz a 2018-ban

2018-as trendek a háztartási készülékek piacán

5+1 stresszűző tipp, hogy jól induljon az év!

Már nem divat a masszázskád?

Szólj hozzá

wc Wellness Trend Otthon SPA Fürdőszoba Zuhany Kád okos tükör Okos otthon Háztartási tippek Modern fürdőszoba