2018. már 23.

Milyen legyen a kertem? Ötlettől a megvalósításig

írta: SMARTA
Milyen legyen a kertem? Ötlettől a megvalósításig

tipp2.jpgIdén kicsit megkésve, de érkezik a tavasz, amikor végre ki lehet menni a szabadba, és a szabadidőnk egy jó részét a friss levegőn tölthetjük. Én mindig nagy tervekkel és várakozásokkal nézegetem már tél végén a kertemet és a teraszomat, és tervezgetem, hogy idén milyen újítás lesz, mit kell lecserélni, modernizálni, milyen új növények kerülhetnek be a kertbe. Ezekkel a gondolatokkal szerintem nem vagyok egyedül, és elég sokan vannak olyanok is, akik most alakítják ki a kertjüket nulláról. Jöjjön egy lista arról, hogy miket is kell végig gondolni a kert tervezésekor, aztán pedig irány a GardenExpo!! 

A Te álom kerted milyen?

Mielőtt neki kezdenénk a vásárlásnak, tisztázzuk le a legfontosabb kérdéseket, mert ezeknek a mentén kell megtervezni és kialakítani az egész teret.trendek1.jpg

1. Mi a célom a kerttel/terasszal?

  • Pihenni, relaxálni akarok
  • A nappalimat és a konyhámat akarom kivinni a szabadba
  • Kaland és móka színhelye
  • Saját termesztésű zöldségekre és gyümölcsökre vágyom

2. Ki és milyen gyakran fogja használni a kertet?

  • Csak hétvégén megyünk ki vagy hétköznap is rendszeresen használjuk
  • A gyerekek birodalma is lesz vagy csak felnőttek fogják használni

3. Ki fogja rendben tartani a kertet? Mennyi időt tudunk rászánni?

  • Gyakorlott kert mágus vagyok, kikapcsol, ha a növényekkel foglalkozhatok
  • Nem értek a növényekhez, a fűnyíráson és a locsoláson kívül más feladatot nem akarok
  • Megbízok egy kertészt, aki rendszeresen rendben tartja a növényeket

Ha ezekkel a válaszokkal megvagyunk és nagyjából körvonalazódtak az igényeink, akkor elő a cipőt és irány a GardenExpo, ahol most hétvégén (2018. március 23-25) profi kert tervezők, szakemberek garmada vár bennünket, hogy az álom kert valósággá váljon!

A metszőollótól a medencéig

Ma nyitotta meg kapuit hazánk legnagyobb és legkomplexebb kert kiállítása a Papp László Sportarénában, ahol mindenre kaphatunk ötlet, kipróbálhatjuk a bútorokat és személyes tanácsadással segítenek dönteni. De lássuk, hogy mi mindenre is lehet szükségünk a kertben.

Pihenés és kikapcsolódás

mindfulness1.jpgA rohanó hétköznapok végén testi lelki felfrissülést nyújthat egy gondosan megtervezett kert, egy meditációs zug, ahol a csodás növények illatát és egy kerti csobogó morajlásában teljesen feloldódhatunk. Vagy mit szólnál egy kerti szaunához, amely a kert része marad a hatalmas üveg ablakaival és egyszerre élvezheted a szauna jótékony hatását és a kerted megnyugtató látványát.simon3.jpgA másik lehetőség a wellness élményre a saját, kültéri masszázsmedence. A kiállításon több gyártó is bemutatja teljes kínálatát, amiből biztosan megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Élet a szabadban

Ma már teljesen természetes lakberendezési trend, hogy a konyha és a nappali tere egybeolvad. A jó idő beköszöntével ehhez szorosan hozzákapcsolódik a terasz is, amely a közösségi élet központjává válik. De mi is kell, ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat?

1. Kerti bútor A-tól Z-igtipp4.jpgA GardenExpo-n egy helyen találhatod a legnagyobb választékot bútorokból, pénztárcádnak és igényeidnek megfelelően, az alap garnitúráktól, a minden luxust kielégítő darabokig. Ha korlátozott a hely, akkor érdemes előre végig gondolni, hogy inkább étkező vagy inkább pihenő bútorokra van szükséged, illetve mekkora a rendelkezésre álló tér.

2. Árnyékolás okosanmindfulness6.jpgNe a mostani gyenge napsütésből induljunk ki, hogy ááá, nem lesz szükség árnyékolásra, hanem gondoljunk a tikkasztó nyári napokra, amikor csak árnyéban tudunk meglenni. A kiállítók sokféle megoldást kínálnak az egyszerűbb kifeszíthető ponyvától a motoros megoldásokig, csak tudjunk dönteni!

3. Sütés-főzés a szabadbantrendek2.jpgNem annyira jó móka, hogy amíg mindenki élvezi a friss levegőt, addig a ház asszonya a konyhába zárva robotol. Érdemes a főzési szokásainknak megfelelően kialakítani egy kültéri mini konyhát is. Ma már számtalan különböző megoldás van, ha ínyenc fogásokat szeretnék készíteni. Találkoztam komplett kemencével, faszenes grill sütővel, bbq készülékkel, bográcsozóval... és ezeknek a kombinációja is elérhető, ha nem vagyunk igazán biztosak abban, hogy melyik a legnagyobb kedvencünk

Én kis kertész legény vagyok....

tipp6.jpgHa megvannak a tárgyi elemek, akkor jöhetnek a növények, hogy élettel töltsük meg az egész területet. Kezdjük rögtön a pázsittal. Ti tudtátok, hogy a pázsitban is vannak trendek? Ha nem, akkor erre is fény derülhet a hétvégén ;-) De a legfontosabb, hogy megtapasztalhatjuk a valódi pázsit mellett a műgyepeket is, amelyek megszólalásig hasonlítanak az eredeti társaikra. A legnagyobb előny, hogy nem kell nyírni és locsolni. Hátránya, hogy nem igazi :-)

tipp7.jpgAzonban, ha nem zavar bennünket, hogy hetente egyszer-kétszer le kell nyírni a füvet, akkor maradjunk a hagyományos gyepnél, és válasszunk hozzá robot fűnyírót vagy egy igazi újdonságot, a vezeték nélküli, de elektromos fűnyírót, hogy könnyebb legyen a munka.

Ezeken kívül az apróbb kertgondozási eszközöket is megismerhetjük, öntöző rendszerek kialakításához is kaphatunk ötleteket és a kerti takarítás megkönnyítésére is számtalan eszközt ismerhetünk meg.

Ezeken kívül gyerek programok, színpadi előadások várnak mindenkit egész hétvégén.

Részletes programokat itt találod >>>

Ezek is érdekelhetnek:

5 nyomós érv a magasnyomású mosó mellett – teszteltem!

4 grillpác, ha tökéletes végeredményre vágysz! - VIDEÓVAL

2018-as trendek a háztartási készülékek piacán

Így néz ki a legmenőbb fürdőszoba 2018-ban

Szólj hozzá

nyár kert tervezés Lakberendezés Kiállítás Kert Grill szponzorált tartalom Terasz GardenExpo álom kert