2018. ápr 27.

5 hely, amit keress fel a Bakonyban!

írta: SMARTA
5 hely, amit keress fel a Bakonyban!

img_1305.jpgHa szép és érdekes helyeket akarunk felkeresni, nem kell azonnal külföldre utaznunk, mert hazánk is tele van látnivalóval. Ráadásul szerintem nagyon fontos, hogy a gyermekeink is megismerjék az országot, hiszen rengeteg csodás táj és érdekesség van itthon is. Tavasszal a Bakonyban töltöttünk néhány napot, és most megosztom veletek, mi az, amit nézzetek meg, főleg, ha gyerekkel mentek.

Bakonybél - Csillagda

pacsi_kiadvany_hu_press_foto02-800x600.jpgNekem nagy szívfájdalmam, hogy a budapesti planetárium felújítás alatt van, és nem tudtunk elmenni. Bakonybélen viszont a Csillagdába érdemes elmenni, mert azon túl, hogy sok érdekeset megtudunk a galaxisról, rövidebb vetítéseken is részt vehetünk a planetáriumban.

Jó időben a távcsövekbe is bele tudunk kukkantani, ahol éjszakai programmal is várnak bennünket.   

Pápa - Eszterházy kastély

img_8659.jpgA pápai Eszterházy kastélyban a gyerekeket több interaktív program is várja. Már nem kell, hogy egy történelmi-kulturális program az unalomról szóljon, és klasszikus múzeum élményt adjon - azaz ne nyúlj hozzá, maradj csendben, figyelj és élvezd, amire azért a legtöbb gyerek nem képes :-). Itt ügyesen megoldották, játékos módon lehet a korral megismerkedni, vannak kézműves foglalkozások, és még bon-bont is készíthetünk! 

Zirc - Apátsági arborétum

zirci-arboretum.jpgA 20 hektáros területen minden évszakban találunk valami érdekeset, látványosat. Érdemes egy sétát tenni a zirci arborétumban és meglesni a mókusokat és felfedezni hazánk változatos flóráját. Az arborétum egésze angolkert stílusban készült.

Zirc - Bakonyi Természettudományi Múzeum

zirc-turizmus-fedezd-fel-mtm-bakonyi-termeszettudomanyi-muzeum-jegkorszaki-oriasok-a-bakonyban.jpgHa már Zircen járunk, és gyermekünk érdeklődik az állatok iránt, akkor ne hagyjuk ki az apátság területén lévő Bakonyi Természettudományi Múzeumot se. Nem túl nagy maga a kiállítási terület, de a kis hely sok érdekességet rejt. A Bakony állatvilágán túl, őskori mamut csontvázzal is találkozhatunk

Szépalma-puszta - hallgasd a csendet

img_1314.jpg

Egy ebéddel összekötött kirándulást tehetünk, ha elmegyünk Szépalma-pusztára. A csodálatos természeti környezet mellett a birtokon megismerkedhetünk őshonos állatokkal - szürke marha, mangalica -, lovagolhatunk, vagy egyszerűen csak kiülve az étterem teraszára élvezhetjük a tó látványát és a naplementét.

Ha kíváncsi vagy, hogy mi mit csináltunk a bakonyi kirándulásunkon, akkor nézz bele az úti videómba is ;-)

 Ezek is érdekelhetnek: 

Comói-tó gyerekkel

Dolgozószobájában fogadott az IGAZI Mikulás

Calabria ízei – dél-olasz ízkalandok

 

Szólj hozzá

Magyarország Utazás Bakony Tippek Kirándulás Utazás gyerekkel