2018. okt 25.

Barcelona TOP 5 gyerekkel - ezeket ne hagyd ki!

írta: SMARTA
Barcelona TOP 5 gyerekkel - ezeket ne hagyd ki!

cover.jpegItthon már borongósra fordult az idő, de azért Dél-Európában kitart a kellemes ősz, és ilyenkor lehet ott igazán kirándulni, felfedezni a tájakat és az ízeket. Ha valakinek még ovis a gyereke, mint nekem is, könnyedén le tud csípni az oviból pár napot és elutazhat melegebb helyre, ahogy mi is tettünk nem is olyan régen. Gyerekkel utazni más, máshogy kell a programot is összeállítani, hogy élvezetes legyen mindenki számára.Összeszedtem, hogy miket néztünk meg, amit tudok jó szívvel ajánlani.

Egy kora őszi akcióban sikerült nagyon jó áron vennem két repjegyet Barcelonába. Én már voltam párszor, de egyrészt azt a várost nehéz megunni, másrészt tervezve is volt egy utószezoni pár napos kiruccanás a késő nyárba.No és persze nem ugyan az az élmény, ha felnőtt vagy gyerek szemszögből járod a várost.

A reptérről vonattal könnyen be lehet jutni a városba (bár a vonatig egy kicsit sétálni kell). 4 éves kor felett kell vonaljegy, ráadásul felnőtt jegy. A vonatra nincs külön gyerek jegy opció, azt ne keressétek. T10-es gyűjtőjegyet érdemes venni, ami az 1-es zónába 10,2 EUR, és 10 utazásra jogosít, amelyet tudsz használni a városban is minden vonalra. A tömegközlekedés nagyon jól ki van építve, így ha csak a várost és a környékét akarod megnézni, nincs szükség autó bérlésre.

5 dolog, amit nézz meg gyerekkel Barcelonában

Próbáltam előre megtervezni a 3 napot, hogy mindent lássunk, de mégse legyen túlterhelt a program. Utazás előtt beszereztem még egy kifejezetten gyerekek számára készített Barcelona útikalauzt, amely egyrészt 1 hétre megoldotta az esti mese kérdést, másrészt rengeteg olyan program és hely kapott benne helyet, amelyről még előtte soha nem is hallottam. Ez alapján legalább 10 napra lett volna elegendő program. De lássuk a TOP 5 helyszínt. 

1. Kikötő 

kikoto_small.jpegA kisebb-nagyobb hajók, a totyogó és falatért kuncsorgó sirályok, a tenger hullámzása már önmagában nagy élmény. A kikötőben áll Kolumbusz szobra is, amelyre ha van kedvünk akár fel is mehetünk, és megnézhetjük merre mutat az ujjával. (neeeem, nem Amerika felé).

Ha nem lett volna elég a hajókból, akkor szintén a tengerparton található a tengerészeti múzeum (Museu Marítim), ahol egy igazi, 60 méter hosszú gálya hajó másolatát is meg lehet mászni.   

2. Aquarium

akvarium_small.jpegA kikötő egyik nagy épületében kapott otthont a fantasztikus Aquarium is, ahol órákat el lehet tölteni csodálva a tengerek élővilágát. Az óriás akvárium körül mozgó járda van így a gyerekek nyugodtan nézhetik a felettük elhaladó cápákat és rájákat. 

Érdemes a kijáratnál is hagyni időt a játékra, mert egy gyerek tengeralattjáróban lehet játszani, mindent meg lehet nyomni, tekerni. 

3. Állatkert

zoo_small.jpegAz állatkertet egy másik napra iktassuk be, mert itt is el lehet legalább 3-4 órát tölteni. Nagyon sok különleges állat van, és viszonylag nagy maga a terület is. Rengeteg az egzotikus madár, ráadásul a pávák szabadon sétálgatnak. Van delfin show, fóka etetés, és az állatkert közepén egy nagy, különböző korosztályokat kiszolgáló játszótér is. 

Ide mi találtunk a szálláshelyen 30%-os kupont, ami jól jött, mert azért el is kérik az árát ennek a helynek. Érdemes figyelni a szállásokon, éttermekben kiakasztott kuponrengeteget.

4. Piac és a LaRambla

piac_small.jpegA piac engem is mindig ámulatba ejt, hiszen annyi különleges zöldség, gyümölcs és frissen fogott hal kerül itt ki a pultokra, hogy már csak érdekesség végett is kötelező látványosság. A kisfiam mind a 3 nap kérte, hogy menjünk ki, és nézzük meg a halakat és herkenyűket. Itt persze tudunk enni és inni is, így akár érdemes egy ebédet is ide tervezni.

A piac a sétáló utcáról, a LaRamblaról nyílik, amely azon túl, hogy tele van turistával, turistákat kiszolgáló éttermekkel és kávézókkal (ha beljebb megyünk 1-2 utcát, jobb helyeket találunk), helyet ad grafikus művészeknek és élő szobroknak. Ez utóbbit minden gyerek nagyon élvezi, főleg, amikor megmozdulnak :-) 

5. Güell Park

guel_small.jpegMíg az előző 4 látványosság közel van egymáshoz is, illetve a sétáló utcához, addig a Güell Parkért hegyet kell mászni. Pici gyerekkel nem biztos, hogy érdemes nekivágni, ha nincs babakocsi, mert a legközelebbi tömegközlekedési eszköztől is legalább 10 perc sétára van, hegynek fel. Igaz, vannak szakaszok, ahol van az utcán mozgólépcső, de mi se oda se vissza nem találtuk meg azt az utcát :-) 

Viszont, ha egyszer feljutottunk, akkor egyrészt a csodaszép kilátásban lehet gyönyörködni, másrészt a mézeskalácsnak kinéző, cukormázzal borított házat is meg lehet közelről szemlélni, amiről persze kiderül, hogy valóban nem ehető, anya nem viccelt :-D 

Viszont a belépőjegyet érdemes neten előre megvenni, mert a parkban felújítás van, így korlátozott számban engedik be a turistákat, és lehet, hogy aznapra már nem lesz jegy.

Ezek is érdekelhetnek:

Már tudom, hogy hova mész idén ősszel strandolni!

Dolgozószobájában fogadott az IGAZI Mikulás

Comói-tó gyerekkel

Mitől lesz gyerekbarát egy szálloda?

Szólj hozzá

spanyolország Barcelona Utazás Gyerek Spanyol Tippek Kirándulás Utazás gyerekkel