2018. nov 22.

Így hozd magad adventi hangulatba!

írta: SMARTA
Így hozd magad adventi hangulatba!

cover.JPGAz adventi időszak az év talán legkedvesebb időszaka, amikor a lakással együtt a lelkünk is ünneplőbe öltözik. Emlékszem, hogy amikor még egyedül éltem már akkor is fontos volt, hogy a lakást feldíszítsem november végén, és esténként a kisebb-nagyobb fények mellett egy takaróba beburkolózva olvassak vagy csacsogjak a barátnőkkel. Amióta a kisfiam megérezte ennek a időszaknak a báját, azóta ő is lelkesen beszáll a lakásdekorálásba, ami ha rajta múlna már augusztusban elkezdődne.

Adventi készülődés októberben?

A munkám miatt nálunk minden ünnep kicsit hamarabb kezdődik, hiszen az ünnepi videóknak, és recepteknek már októberben neki kell kezdeni, hogy mostanra tudjam hozni az ötleteket és a tippeket nektek. Nálunk már tombol az adventi láz hetek óta és a lakásban a legkülönbözőbb fények világítanak esténként. No meg a házi készítésű adventi naptár is a helyén várja, hogy végre az angyalkák feltöltsék és el lehessen kezdeni a bontogatást.

Ünnepi fények 

De ne ugorjunk ennyire előre. Két éve volt egy nagy lakás felújítás nálam, ami mind stílusában, mind színeiben megváltoztatott mindent, így a meglévő dekorációk és fényeknek egy részét is frissíteni kell/kellett. Tavaly döbbentem rá, hogy mennyi minden változott és mennyi különleges és egyedi LED világítás érhető már el. (előtte legalább 10+ éve volt nagyobb beruházásom karácsonyi dekor ügyben, amikor még nem is nagyon voltak LED-es megoldások).gomb.JPGA tavalyi beszerzések után idén is folytattam a fény dekorációk beszerzését, ami 2 üveg gömbbel indult, ami lehet akár asztal dísz, akár hógömb, de még a fára is fel lehet akasztani, mivel a fiam kb. 1 éve lázas hógömb gyűjtésbe kezdett. Így ezeket nem hagyhattam ki.

Ha már a Tchibo Magyarország oldalán jártam a fa rénszarvasok is hamar a virtuális kosaramba kerültek. Ezek a rénszarvasok egyszerűk, nem giccsesek, mégis annyira szerethetőek. Amikor megérkezett a csomag a fiam azonnal szét is szortírozta: a pici az ő szobájába, a nagy pedig az én hálószobámba megy :-D

Persze a klasszikus led izzósorból is került a dobozba. Itt azért bajban voltam, hogy melyiket válasszam. A rénszarvasos izzósor is nagyon kedves, de azért nem akartam túltolni ezt a témát, és alapvetően a konyhámba, a polcra kerestem valami méretben és stílusban is odaillő fényt, ami még a karácsonyi YouTube videókon is jól mutat a háttérben, meg valamilyen apró izzó sort, amelyet pedig a fotózásokkor tudok használni háttérbe. konyha.JPGA konyhai polcdekorációhoz végül egy tollas izzósorra esett a választásom, ami tökéletes lett úgy, hogy minden második után egy dekor tobozt tettem. Azt hiszem, ez jobban illik a konyhám letisztult világához, mint a tavalyi színes, vegyes bazár :-)feny.JPGA mini izzókat pedig szinte az összes most készült karácsonyi témájú fotómon láthatjátok megcsillanni a háttérben, mert tökéletes és ünnepi hatást kölcsönöz, de a mindennapokban, a kis műbukszus gömböt is tökéletesen feldobja.

A tavalyi szerzeményekkel együtt azt gondolom, hogy a nappali ünnepi fényárba öltöztetése megtörtént. Jó érzés esténként a villanyt lekapcsolni és élvezni az ünnepi fényeket, és ízeket.

Adventi naptár házilag

naptar4.JPGPersze az adventhez - ahol gyerek van - az adventi naptár is hozzátartozik, hogy a várakozást és az ünnepi hangulatot fokozzuk. A bolti nyitogatós csoki naptárnál idén kreatívabb megoldást választottam, és hétvégén a fiammal közösen elkészítettük az egyedi adventi naptárát. A csomagban érkezett 24 kis papír tasak, matricákkal, kártyákkal és a madzaggal. Kb. 1,5 órás téli kreatív programnak is megfelelt ez a tevékenység, amire összeraktuk a naptárat.

Ő matricázott és vágta méretre a fonalat, én üzeneteket írtam neki (amit még igaz nem tud elolvasni, de remélem évek múlva, ha a kezébe kerül, akkor örülni fog neki). Majd közösen elrendezgettük a szobájába  a tasakokat.

Most már csak az a dolga az angyalkának, hogy december 1.-jére megtöltse apró ajándékokkal :-D 

A cikket támogatta: a Tchibo Magyarország

Ezek is érdekelhetnek:

Citromos-gyömbéres vajas keksz - indulhat az adventi készülődés?

Isteni karácsonyi lekváros linzer Smarta konyhájából

Ünnepi gránátalmás kacsamell saláta Smarta konyhájából

30 látványos dekorációs ötlet karácsonyra

Szólj hozzá

advent hógömb Karácsony Dekoráció Otthon Tchibo Szponzorált tartalom LED fények