2018. dec 17.

Így csomagold be a karácsonyi ajándékokat!

írta: SMARTA
Így csomagold be a karácsonyi ajándékokat!

gift-2655558_1920.jpgKarácsonyig már csak pár nap van, ideje elkezdeni becsomagolni az ajándékokat, hogy ne maradjon ez is az utolsó pillanatra - ahogy nálam eddig mindig :-) De idén megpróbálok ezen változtatni, és nem úgy kezdeni december 24.-ét, hogy előző éjszakai csomagolás után hulla fáradtnak érzem magam. A közösségi felületeken postolt csodaszép képek magukkal ragadtak, és idén megpróbálok valamilyen egységes, de kreatív megjelenést adni a csomagoknak. Ha már összegyűjtöttem a Pinterestről magamnak az inspirációkat, akkor megosztom veletek is! 

Természetes karácsonyi csomagolás

A környezettudatosság, a csomagolás mentes megoldások az idei évben az eddigieknél is erősebben jelentek meg minden területen, aminek én nagyon örülök! Ennek szellemében már több környezettudatos Facebook csoportban is felmerült a kérdés, hogy csomagoljunk-e egyáltalán vagy mi lehet a jó megoldás.

Szerintem az ajándékozáshoz, a meglepetéshez a csomagolás is ugyan úgy hozzátartozik, mint maga az ajándék, de ha szeretnénk a környezeti terhelést minimalizálni, akkor figyeljünk oda, hogy milyen alapanyagokat használunk. Érdemes újrahasznosított csomagoló papírt beszerezni, műanyag lapú ragasztók helyett a zsinegeket előnybe részesíteni. És, hogy miket lehet így kihozni? Íme a kedvenceim a Pinterestről:

Elegáns karácsonyi csomagolás

Vannak olyan csodásan megkomponált csomagok, amelyekhez szerintem legszívesebben hozzá se nyúlnánk, mert már maga az csomagolás felér egy dekorációs elemmel. Én ezeket csak messziről csodálom, mert nem vagyok elég ügyes, hogy ezeket reprodukálni tudjam (lehet, ha egy szép masnit tudnék kötni, akkor az már sokat lendítene az ügyön :-) ). De hátha Ti nálam ügyesebbek vagytok. 

Modern karácsonyi csomagolás

Ha valahol a kettő között szeretnénk megtalálni a számunkra ideális csomagolást, akkor jöjjenek 2018 legvonzóbb karácsonyi csomagolás ötletei:

Ha még mindig nincs ötleted, hogy mit csomagolj be, akkor olvasd el ezeket is:

4 féle édes vajas tunkolós - gasztro ajándék ötlet az utolsó pillanatra

15 karácsonyi ajándék ötlet, ha még mindig nem tudod mit vegyél!

11 kütyü, aminek minden férfi örül!

Műszaki cucc karácsonyra!? 5+5 karácsonyi ajándékötlet nőknek

Karácsonyi recept videókért katt ide >>>

További tippekért és ötletekért pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalaimat is!

Szólj hozzá

ünnep karácsony csomagolás DIY Dekoráció Ajándék Tippek