2019. ápr 04.

Expressz sonkás-sajtos vendégváró falatok

írta: SMARTA
Expressz sonkás-sajtos vendégváró falatok

image002_mod.jpgHúsvét előtt és természetesen utána is a sonka és a vendégek vannak központban. Vannak a tervezett vendégek és vannak azok a vendégek, akik csak úgy beesnek, jó esetben legalább egy félórával az érkezés előtt megejtenek egy telefont, hogy jönnek. Ilyenkor kap az ember lánya frászt - legalább is én hajlamos vagyok rá - hogy mivel is kínálja meg őket. Engem legalábbis még úgy neveltek, hogy a vendégeket illik megetetni, megitatni. Erre mutatok most egy expressz megoldást, ami sütéssel együtt 20 perc, de hatásában olyan, mintha órákat töltöttél volna vele a konyhában :-) Jöhet a recept?

Nálam a leveles tészta (amit a közeli Lidl-ben is be tudok szerezni) ilyen esetekre a mentsváram. Hűtőben jó pár napig eláll, nem foglal nagy helyet, de ha szükség van rá, akkor 15 perc alatt megsül. Mutattam már nektek belőle kreatív állatokat reggelire, és a spárgát is tök jól be lehet vele tekerni, kisütni és kész is az egészséges házi snack. Most viszont jöjjön a húsvéti vendégváró villámgyors sonkás puffancs. 

Gyors sonkás-sajtos falatok húsvétra

image003mod.jpgEbben a receptben az a legjobb, hogy ha picit rákészülünk, akkor nem érhet bennünket meglepetés, mert csak a hűtőből elő kell kapni a pár hozzávalót, no meg a muffin sütőformánkat, mert abban készítve lesz ilyen klassz formája a négyzetes leveles tésztának. Ha pedig mégsem jönne váratlan vendég, akkor egy hétvégi reggelinek is tökéletes lesz.

A húsvét miatt egy kicsit én most felturbóztam ezt a receptet, és sima krémsajt helyett a vargányás-szarvasgombás krémsajtot választottam a Lidl-ben, és mennyire jót tett a végeredménynek... hmmm.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Chef select hűtött leveles tészta
  • 1 doboz/10 dkg Deluxe vargányás-szarvasgombás krémsajt
  • 10 dkg Deluxe szeletelt bacon mézzel 
  • 10 dkg frissen reszelt Deluxe Grana Padano sajt
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál görög joghurt 
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 kávéskanál reszelt torma
  • só, fehér bors
  • 2 evőkanál friss, aprított petrezselyem

Elkészítése:

  1. A muffin formákat olajjal kikenjük.
  2. A leveles tésztát egy pizzavágóval (vagy késsel) 12 (nagyjából) egyforma négyzetre vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a muffin formába, hogy kis kosarakat kapjunk.
  3. A bacont apróra felkockázzuk és jól összekeverjük a sajtkrémmel. Minden kosárba teszünk 1 teáskanálnyit a masszából.
  4. A tojást felverjük, és megkenjük a tészta kilógó részeit.
  5. A sajtot lereszeljük, és minden kosárkába teszünk egy-egy nagy csipettel.
  6. 200°C-on 15 perc alatt alsó-felső sütésen aranybarnára sütjük.
  7. A joghurtból, majonézből, tormából és petrezselyemből mártogatóst készítünk a sonkás kosárhoz, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Önmagában elég laktató a sonkás puffancs, jót tesz neki, ha valamivel lehet könnyíteni.

Ha elkészítitek, és feltöltitek a képet Instagramra, akkor jelöljetek meg rajta engem (@smartablog) és a Lidl Magyarországot is (@lidlhu), mert nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a tiétek milyen lett! :-)

Kellemes húsvéti készülődést!

A receptet a Lidl Magyarország szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

Húsvéti sonka pohárban tálalva Smarta konyhájából

Húsvétváró répatorta, nem csak nyulaknak

Vendégváró sonkás kiskifli

Egzotikus mangós tápiókapuding

Szólj hozzá

húsvéti sonka sonkás kifli vendégváró falatok Recept Lidl Húsvét szponzorált tartalom Smarta konyhája