2019. máj 19.

Egyszerű zöldségcurry vacsorára

írta: SMARTA
Egyszerű zöldségcurry vacsorára

image002_28.jpgHétköznap estéken az egyik legfőbb cél, hogy minél rövidebb idő alatt minél finomabb, és lehetőleg egészséges ételt tegyünk az asztalra. Én szeretek vacsorára olyat főzni, amit másnap ebédre is könnyen meg tudok melegíteni, maximum köretet kell hozzá frissen készíteni. Ez a zöldségcurry kb. 20 perc alatt elkészül - mert nincs különösebb előkészítési igénye -, megfelel a másnapi maradék kritériumnak és nem marad senki éhes utána.

Egyre nagyobb teret hódítanak a vegán ételek, ami együtt jár azzal, hogy India ízei is egyre nagyobb szerepet kapnak akár a mindennapokban is. Elsőre viszont egy kicsit "félelmetes" lehet ilyeneket főzni, mert nem ezen nőttünk fel, hanem a hagyományos magyar konyhán, majd a 90-es években kezdtünk el a nyugati világ ízeivel ismerkedni. Ahogy megtanultunk olasz paradicsomos spagettit főzni, úgy ezt is el tudjuk sajátítani, ha nyitottak vagyunk arra, hogy néha kihagyjuk az ételeinkből a húst.

Ha beakarjuk építeni az étrendünkbe ezeket a fogásokat, akkor elegendő, ha néhány alap dologgal feltöltjük a kamrát, és utána már csak a megszokott alapanyagok kellenek, mint ahogy ebben a receptben is látjátok, vagy akár a korábbi karfiol curry vagy vegán csicseri omlett receptekben is.

Zöldségcurry rizzsel

image001_37.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

  • 750 g fagyasztott zöldség (karfiol, brokkoli, répa) - ha van időd, hogy ezeket frissen előkészítsd, az még jobb
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 konzerv vajbab
  • 1 konzerv thai kókusztej
  • 1 evőkanál curry por
  • 1 kávéskanál madras curry fűszerkeverék
  • só, bors
  • 1 lime leve
  • 1 csésze aprított friss koriander
  • 4 marok friss bébi spenót
  • kurkumás rizs vagy basmati rizs (fejenként 1 dl rizs)

Elkészítése:

  1. A fagyasztott zöldségeket egy serpenyőben felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az átmosott csicseriborsó és bab konzerveket.
  3. Felöntjük a kókusztejjel és hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Kb. 5-10 perc alatt készre főzzük.
  5. Amikor lezártuk alatta a hőt, hozzáadjuk a lime levét és a friss, aprított koriandert, és még egyszer megkeverjük.
  6. Tálaláskor ráhalmozunk 1 marék friss bébispenótot, rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat! :-)

További inspirációkért kövesd az Instagram profilomat, videó recept ötleteket pedig a YouTube csatornámon találsz!

Ezek is érdekelhetnek: 

Vegán zöldséges csicseri omlett

Csicseriborsókrémes szendvics

Tízórai ötlet: zöldséges muffin Smarta konyhájából

Egzotikus kuszkusz-saláta a nyári alakért

Szólj hozzá

curry gyors vacsora Recept Zöldség Ebéd Vacsora Egészséges táplálkozás Vegán Indiai Smarta konyhája vacsora ötlet Ebéd ötlet