2019. jún 20.

Ezt a nyaralást sokáig fogja a gyermeked emlegetni!

írta: SMARTA
Ezt a nyaralást sokáig fogja a gyermeked emlegetni!

img-3878_1.JPGAmikor gyerekkel indulunk utazni, teljesen más szempontok alapján kell megtervezni mindent, mint amikor csak felnőttek utazunk. Hiszen tudjuk, ha a gyerek nem érzi jól magát, akkor lőttek az egész nyaralásnak. Persze, lehet mondani, hogy ne a gyerek körül forogjon már a világ, de a mai rohanó világban, megérdemli minden gyerek, akinek van lehetősége a szüleivel nyaralni, hogy élményekben gazdag utazása legyen, mi pedig megérdemeljük, hogy kikapcsolódjunk és valóban pihenjünk.

Tervezd meg a nyaralást!

kid-2736596_1280.jpgKét alap lehetőségünk van, ha szeretnénk, hogy a gyermekünk aktívan töltse a napjait: vagy minden napot előre megtervezünk, feltérképezzük a környéket, és mi magunk állítjuk össze a kikapcsolódás minden programpontját, vagy olyan szállodát keresünk, amely tartalmas és változatos gyerekprogramokat kínál minden korosztálynak, lehetőleg egész nap, és nem csak hétvégén. A legoptimálisabb esetben pedig kombinálod az első kettőt, és olyan nyaralást szervezel idén, amelyet a gyereked még sokáig emleget. De nézzük részletesebben mire gondolok. 

A nyaralás mindenkiről szól!

baby-3369549_1280.jpgHazánkban átlag esetben jó, ha egy hétre el tud utazni egy család, amikor is mindenki szeretne kikapcsolódni, pihenni, feltöltődni, szórakozni... Attól függően, hogy milyen a korosztályi összetétele, és az alap természete a családnak, mindenki más vár és várhat el egy nyaralástól. Aki egész évben keményen dolgozik, szeretne pihenni, lazítani, az aki otthon van a gyerekekkel, szeretne mozgalmasabb kikapcsolódást, vagy éppen én időt, hogy feltöltődjön, a gyerekek pedig általában folyamatosan mozgásban szeretnének lenni, és minél több dolgot kipróbálni.  

Akárhogy is forgatjuk a szót, a felnőttek pihenési vágya és a gyerekek menni akarása, nem igazán kedvez egymásnak. Ilyenkor lehet jó egy olyan szálloda, mint például a tapolcai Hungest Hotel Pelion, ahol minden korosztálynak szerveznek a hét minden napjára elfoglaltságot, így a gyerekek is szórakozhatnak, amíg a felnőttek feltöltődhetnek.

Ha pedig mindenki kicsit kipihente magát, indulhat a Balaton-felvidék felfedezése, vagy éppen leugorhatunk a Balatonhoz is egy csobbanásra, 

Egy hely, ahol mindig van gyerekprogram 

children-1412016_1280.jpgArról korábban már írtam, hogy mitől is lesz egy szálloda gyerekbarát, és anyukaként számomra melyek a legfontosabb szempontok, ha gyerekkel indulunk nyaralni. Persze, ahogy nő a gyerekem, az igényeim is változnak, és már nem csak az érdekel, hogy egy picivel mennyire lehet jól boldogulni egy szálláshelyen. 

Ahogy figyelem a szállodákat, általában 5 éves korral bezáróan a legtöbb helyen véget is ér a gyerekprogramok lehetősége, pedig szerintem nagyon fontos lenne az, hogy a kisiskolás korosztálynak is legyen lehetősége a programokra. Persze, ez most egy kicsit hazabeszélés is, hiszen mi ebbe a korosztályba tartozunk már :-)

Éppen ezért azt gondolom, hogy nem véletlenül találtunk egymásra a Pelion Hotellel, mert ők ezt a korosztályt is nagyon jól kiszolgálják programokkal egész nyáron, amellett, hogy a kisebbeknek is szerveznek elfoglaltságokat.

Mi kell egy gyereknek?

Állatok!

img-3875.JPGHa őszinték akarunk lenni, egyre kevesebb gyerek nő úgy fel, hogy közvetlenül kapcsolatban van állatokkal (az esetleges házi kis kedvenceken túl). Éppen ezért minden gyereknek nagy élmény, ha kipróbálhatja a pónilovaglást, birkákat hallhat igaziból bégetni, vagy testközelből láthat hollót vagy héját.img-3884.JPGRáadásul ez utóbbit megnézheti bemutatózás közben a szálloda kertjében, miután Györffy-Villám Zsombor solymász nagyon sok érdekességet mesél a madarakról. Sőt, az igazán bátrak még a karjukra is vehetik a héját :-)

Víz!

children-2208212_1280.jpgA nyárhoz a pancsolás is hozzátartozik bármekkora is a gyermekünk. Ideális esetben a szálláshelyen pici gyerekek is pontosan ugyan úgy tudják élvezni a medencét, mint a nagyobbak, az pedig már csak hab a tortán, jobban mondva a vízen, ha még csúszda, pláne óriáscsúszda is van, amely remélhetőleg a móka mellett le is fárasztja csemeténket estére.  

Játszótér!

A Hotel Pelionban nem ér véget a játszótéri élmény kis óvodás korban, mert a nagy kert végében található kalózhajó még a kicsit nagyobbaknak is tartogat élményeket. A mini golfpálya, íjászkodás, kölcsönözhető biciklik, elektromos rollerek, a trambulin, az ugrálóvár és a homokos foci pálya pedig tökéletes opció, ha már minden kincset megtaláltak a kis kalózok. 

Animációs programok!

Míg az eddigi tevékenységekbe általában a szülőket is bevonják a gyerekek, pihenésre és akár wellness élmények kipróbálására akkor nyílik lehetőség, ha a gyerkőcöt jó helyen és felügyelet alatt tudjuk hagyni. A piciket a tágas, világos játszóházban, a Pinoccio Kid's Clubban gyermekanimátorok várják délelőtt, délután pedig rajzversenyen, arcfestésen, kézműves foglalkozásokon, vagy akár zene bemutatón is részt vehetnek a csemeték.

Még több program infóért katt ide >>>

Ezek is érdekelhetnek:

Kirándulj gyerekkel! - Balaton-felvidék és a Tapolcai medence

Fedezzünk fel barlangokat gyerekkel!

7+1 nélkülözhetetlen kellék a tökéletes piknikhez!

Barcelona TOP 5 gyerekkel - ezeket ne hagyd ki!

Szólj hozzá

nyaralás Magyarország Utazás Nyár Tapolca Kirándulás Utazás gyerekkel Szponzorált tartalom Hungest hotel