2019. okt 04.

Szüntesd meg az ázottkutya-szagot vízszűrős porszívóval!

írta: SMARTA
Szüntesd meg az ázottkutya-szagot vízszűrős porszívóval!

p_f_160602-thomas-2231.jpgAz első nagyobb őszi eső után hazatérve a kutyasétáltatásból, percek alatt katasztrófa sújtotta övezetté tud a lakásunk változni. Mindenhol sáros tappancsnyomok, széthagyott avar darabok, vízcseppek és az összetéveszthetetlen ázottkutya-szag, amely percek alatt belengi a lakást. Akinek ismerős ez az élethelyzet és szeretne ellene tenni anélkül, hogy kedvenc háziállatát a lakáson kívülre kellene tessékelni, annak mutatom a megoldást.

Az állattartók számára a napi szintű takarítás nem újdonság, mert ha nincs eső, akkor is képesek a világ legtündéribb jószágai valami olyat csinálni, aminek a nyomait nekünk kell eltüntetni.

Az állattartók egyik leghatékonyabb társa a tisztaság fenntartásában egy porszívó lehet, de csak akkor, ha a megfelelőt választjuk, amelyik valóban segíteni tudja a mindennapjainkat.

Hogyan válasszunk porszívót háziállathoz?

p_a_animal_pure_image_5.jpgAmennyiben kisállatot tartunk a lakásban, akkor még alaposabban körbe kell néznünk porszívó vásárlás előtt, mert a végeredmény szempontjából nem mindegy, hogy mit viszünk haza. Szerencsére már sok gyártó igyekszik speciális készüléket is kínálni a gazdiknak. 

Mit nézzünk meg porszívó vásárlás előtt?

Milyen szívófejek vannak?

aqua_pet_family_allatszor_kefe.jpgAz egyik legfontosabb, hogy a készülékhez tartozik-e kifejezetten állatszőr eltávolító szett (különleges kefék mind szőnyeghez, mind bútorkárpithoz). A szőnyegek esetében jól jöhet a speciális sörtékkel rendelkező szívófejen túl egy turbókefe is, amely az állatszőr hatékony összegyűjtésén túl segít a szőnyegekből eltávolítani a mélyebben megült port és koszt is.aqua_pet_family_karpittisztito_kefe.jpgA kanapé vagy fotel bútorszövetéből talán egy fokkal még nehezebb az állatszőr eltávolítása, főleg a macskák esetében, de ha van résszívó és állatszőrkefe, akkor ez sem lehetetlen küldetés, de fontos betartani a takarítási folyamatokat.

Milyen a porgyűjtő tartály?

aquafilter_inger_t_pet_family.jpgÁllatok esetében a porzsák nélküli megoldások a leghatékonyabbak, hiszen ha hetente többször is összeporszívózunk a kiskedvencünk után, nem győznénk vásárolni a porzsákokat. A porzsák nélküli porszívók esetében két megoldás közül  - na jó három, mert van a kettő kombinációja is :-) - választhatunk: klasszikus porzsák nélkül ciklon technológia, amikor portartályba kerül a kosz, vagy a vízszűrős technológia, amikor a víz megköti a koszt és a port, így ürítésnél biztosan nem kerül vissza semmi sem a szoba levegőjébe.p_f_160602-thomas-2293_copy.jpgÁllattartás esetén érdemes a vízszűrős verziókat előnyben részesíteni, mert például a Thomas Aqua+ Pet&Family készüléke nem csak a kárpitot, de a levegőt is felfrissíti. Egyrészt, a levegőáramlás miatt a szobába visszakerülő levegőt a víz és a HEPA filter segítségével megtisztítja a kellemetlen szagoktól, másrészt ez a levegő kicsit párásabb lesz,  mint a szoba korábbi levegője. Ráadásul, ha valamilyen kellemes illatú illóolajból is cseppentünk a tartályba, akkor a porszívózás és takarítás végére a kutyaszagot felváltja a kellemes levendula vagy édesnarancs illat.

Egy dologra azonban ügyelnünk kell, hogy a takarítás végén mindig alaposan takarítsuk ki a tartályt, de ha egyszer elsajátítjuk a szét-és összeszerelés rutinját, akkor ezzel percek alatt végzünk.

Milyen a porszívó szívó ereje?

aqua_pet_family_padlotisztito_kefe.jpgA porszívó teljesítménye és a szívóereje az állattartók esetében kiemelt fontosságú, hiszen az ülőgarnitúra vagy a szőnyeg szálai közé „beszorult” szőr eltávolításához nem elég, hogy a kefe fellazítja, erő kell annak a kiszívásához is. 2017 óta a porszívók felvett teljesítménye nem lehet több 700 W-nál, azonban a vízszűrős porszívók ez alól kivételt képeznek, mert kicsit más a működési elvük, így a Thomas vízszűrős porszívói akár 1600 W teljesítményűek is lehetnek. 

Lehet vele takarítani is?

aqua_pet_family_padlotisztito_kefe_2.jpgA kosz és a por eltávolítása mellett az állattartóknál sokszor felmerül az igény arra is, hogy vízzel és tisztítószerrel áttakarítsák a szőnyegeket és a kárpitozott bútorokat. Összegben nem akkora a különbség egy 3 az 1-ben készülék és egy sima porszívó között, hogy ha ez valós igény, akkor ne érje meg például beruházni a Thomas Aqua+ Pet&Family készülékébe, amely a porzsákos és vízszűrős takarításon túl alkalmas arra, is hogy a kárpitokat kitisztítsa, a foltokat eltávolítsa. De akár a járólapot vagy a laminált padlót is fel lehet mosni vele, hogy eltűnjenek a tappancsnyomok.

Ha érdekel ennek a típusnak a működése és, hogy milyen tapasztalatokat szereztem a használata közben, akkor nézd meg ezt a videómat is:

Van-e magyarországi szervizhálózat?

Egyre nagyobb divat Kínából rendelni készülékeket, mert látszólag olcsóbb. Viszont azon mindenképp érdemes elgondolkozni, hogy mi történik akkor, ha a készülék meghibásodik, vagy szükségünk lenne alkatrészre, tartozékra. A gyártási hely mellett a termékre vonatkozó garanciális feltételeket és szerviz elérhetőségeket is érdemes megvizsgálni és előnyben részesíteni az európai gyártmányokat, amelyek rendelkeznek magyarországi képviselettel és szervizhálózattal.

A cikket a Thomas támogatta.

Ezek is érdekelhetnek:

A jövő háztartási gépei megérkeztek a berlini IFA-ra

Melyik a jobb: hideg párásító vagy meleg párásító?

Hogyan válasszunk kenyérsütőt?

Ezeket nézd meg, mielőtt meg(v)eszed!

Szólj hozzá

kutya kisállat otthon szőnyeg Thomas Otthon kárpit tisztítás háztartási eszközök Takarítás Porszívó Háztartási készülékek Porszívó teszt Takarítógép Vízfilteres porszívó porzsák nélküli porszívó Thomas porszívó porszívó vélemény szőnyegtakarítás