2019. okt 26.

Félsz, hogy a gyermeked leforrázza magát? Pedig nem kellene!

írta: SMARTA
Félsz, hogy a gyermeked leforrázza magát? Pedig nem kellene!

Termosztátos csapteleppel biztonságos a fürdés

zzh_t34155a07_000_01.jpgAmikor a gyermekünk eléri azt a kort, hogy igényli az önálló fürdést vagy zuhanyzást, vagy szeret akár fél órát is a kádban pancsolni egyedül, vagy a testvérével, mi pedig addig intézzük az esti rutinhoz kapcsolódó teendőket, belénk hasít, hogy a nagy játék közben meg ne nyissa a csapot és le ne forrázza magát. Ilyenkor persze a lelkére kötjük, hogy a csaphoz nem nyúlunk, de percenként szaladunk be a fürdőbe, hogy biztosan nem akarja megnyitni a forró vizet. Erre a szülői aggodalomra is van biztonságos, szaladgálásmentes megoldás, mutatom!

Fürdés aggodalmak nélkül?

zzh_t34155a06_000_01.jpg Mi, szülők mindig és mindenen aggódunk, kifinomult érzékkel látunk meg olyan veszélyforrásokat is, amelyeket mások észre sem vesznek, mert a felnőttekben meglévő veszélyérzet már szinte automatikusan beindítja az elkerülést vagy megelőzést.

Szerencsére olyan innovatív szanitergyártók, mint a Grohe, akinek a mérnökei szintén rendelkeznek ezzel a kifinomult érzékkel, ráadásul ők megoldásokat is tudnak kínálni a mi aggodalmainkra. Az egyik ilyen, méltán népszerű termékkategóriájuk a termosztátos csaptelepek, amelyekkel biztonságos a fürdés még akkor is, ha nem vagyunk a fürdőszobában.

Mi az a termosztátos csaptelep?

zzh_t34567a05_000_01.jpgA termosztátos csaptelepek működése eltér a hagyományos egy-, vagy kétkaros csaptelepek működésétől, ugyanis a két végén nem a hideg és meleg vizet szabályozzuk, hanem a hőmérsékletet és az intenzitást.

Aki először találkozik ilyen csapteleppel nem biztos, hogy elsőre pontosan tudja, hogyan kell használni, pedig nagyon intuitív módon van megtervezve. A termosztátos csaptelep egyik oldalán a hőmérsékletet kell beállítani, azaz, hogy hány fokos vízben szeretnénk fürdeni, a másik oldalán pedig a víznyomást, azaz a kifolyási mennyiségét szabályozzuk.

A használatot segíti, hogy beszereléskor a szakemberek könnyedén bekalibrálják a standard középértéket, amely a mindenki számára ideális 38 fok, így fürdés során kizárólag a kifolyási erősséget kell beállítanunk.

Miért biztonságos a termosztátos csaptelep?

grohe_cooltouch.jpg

Már maga a külön szabályozógomb is jelent egyfajta biztonságot, mert egy szűkebb zuhanykabinban egy hirtelen mozdulatnál nem állítjuk át a víz hőmérsékletét, de ez még nem minden.  

Ebben a konstrukcióban tudta a Grohe megvalósítani azt az innovatív precíziós hőmérséklet-szabályozást, hogy a hőfokot a maximumra tekerve se megy a kifolyó víz hőmérséklete 43 fok fölé – beépítéskor egy speciális szelepet kell beilleszteni, így kizárható a leforrázás veszélye fürdés közben.   

További kényelmi funkció a precíziós hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően, hogy hiába változik a víznyomás, vagy a bejövő víz hőmérséklet - mert esetleg valaki kinyitott egy másik csapot a lakásban -, a rendszer minimális idő alatt érzékeli és korrigálja, így mi nem veszünk észre semmit ebből, hanem élvezhetjük a gondtalan fürdés minden percét. Megfelelő mennyiségű hideg víz hiányában pedig az az extrém eset is bekövetkezhet, hogy lekapcsolja a csaptelep a vízfolyást, így akadályozva meg, hogy akár 70-80 fokos víz zúduljon ránk.  zzh_t34155a01_000_01.jpgRáadásul a Cool Touch kivitelek esetében speciális hideg víz áramlás biztosítja, hogy a csaptelep kívülről mindig hideg tapintású legyen, így ha fürdés közben hozzá nyúlunk a csaptelephez, az sem égeti meg a kezünket. 

A termosztátos csaptelepek nem csak a gyermekünkre, de még a pénztárcánkra is vigyáznak, ugyanis, az innovatív szabályozó révén pénzt tudnak nekünk megtakarítani, mert kevesebb víz folyik el, és kevesebb energiát használunk a vízmelegítésre.

Dizájn vagy funkció?

zzh_t34718d02_001_01.jpgTermészetesen nem kell kompromisszumot kötnünk a dizájn szempontjából, ha a funkcióhoz ragaszkodunk,  mert a Grohe szinte minden formában kínál termosztátos csaptelepet legyen szó kádtöltő csapról, vagy zuhanyról.

Ha szeretnél még többet tudni a termosztátos zuhanyokról, akkor nézd meg ezt a videómat is:

A cikket a Grohe szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

 Az elegáns és stílusos fürdőszoba titka

Hogyan válasszunk zuhanyrendszert?

A csapból már jéghideg szóda is folyhat?

Milyen konyhai csaptelepet vegyek? Ezeket a kérdéseket gondold végig!

Szólj hozzá

fürdőkád fürdés otthon modern otthon Gyerek Otthon Fürdőszoba Lakásfelújítás Csaptelep Grohe Modern fürdőszoba termosztátos csap gyerekbarát fürdőszoba