2019. nov 18.

Sütőtök receptet keresel? - Íme az 5 kedvencem!

írta: SMARTA
Sütőtök receptet keresel? - Íme az 5 kedvencem!

image002_48.jpgNovember a sütőtök imádók hónapja, hiszen mindenféle sütőtököt be lehet szerezni, a legkülönbözőbb, legváltozatosabb módon lehet feldolgozni, és ínycsiklandozó fogásokkal lehet meglepni a családot - mármint csak akkor, ha szeretik :-). A sütőtök jótékony hatásairól, és arról, hogy miért érdemes fogyasztani, már írtam korábban, most összegyűjtötte, az 5 kedvenc sütőtökös receptemet, amit érdemes kipróbálni!

1. Sütőtök-krémleves

image001_69.jpgTalán a legnépszerűbb formája a sütőtöknek a krémleves, amelyet nagyon sokféle képen el lehet készíteni. Én szeretem először megsütni a tököt, és utána feldolgozni. Így, a hő határára kapunk egy enyhe karamellizált réteget, amelytől még teltebb lesz a levesünk karaktere. Az én kedvencem a gyömbéres verzió, pirított tökmaggal és tökmagolajjal. Receptért kattint tovább >>>  

2. Sütőtökös muffin

repas_muffin_harap_small_1.jpegHa egyszer már megsütöttünk egy nagyobb tököt, érdemes egy keveset félretenni, és felhasználni muffin alapanyagnak. Korábban már írtam arról, hogy ha valamilyen zöldséget, vagy gyümölcsöt nem szeret a gyerekünk, akkor azt rejtsük el. Íme a tökéletes bűntett :-) A muffin ízén nem fogja érezni , mégis megeszi a nagyon hasznos sütőtököt! Ha gyerekeknek szánjuk, akkor ebből a receptből kihagyhatjuk a gyömbért.

3. Sütőtökös latte

image001_57.jpgAz őszi időszakot már szinte nehéz elképzelni a lélekmelengető ízesített latték nélkül, de sokszor nincs kedvünk csak ezért kimozdulni, esetleg hónap végén már megfog bennünket a pénzügyi keretünk. Ilyenkor jön jól, ha van a tarsolyunkban egy sütőtökös latte, vagy egy ünnepi mézeskalácsos latte recept.

4. Narancsos-sütőtökös smoothie

sutotok_smoothie_1.jpgBizony, bizony! Remek smoothie alapanyag lehet a sütőtök. Érdemes sütéskor egy-két cikket félretenni és felhasználni egy jó kis őszies sütőtökös smoothie-hoz, amihez mehet mindenféle őszi, szezonális gyümölcs. Smoothie recepteket itt találsz.

5. Sütőtökös-diós tészta

sutotokos_dios.jpgMit szólnál egy pikáns és egészséges diós tészta variációhoz? Mi mással dobnánk fel, mint sütőtök pürével, tejszínnel és kakukkfűvel. Mi szólsz hozzá? Megnézed a receptet?

Természetesen itt még nem ér véget a sütőtökös receptek sora! Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lehet sütőtökből chipset készíteni, akkor ezt a videómat se hagyd ki!

Ezek is érdekelhetnek:

Ezért egyél sütőtököt!

Minestrone krémleves bazsalikom chipsszel

Mindenmentes rakott kel Smarta konyhájából

Sültrépából isteni vegán humusz

Szólj hozzá

top5 sütőtökkrémleves sütőtökös muffin Recept Leves Sütőtök Krémleves sütőtökös latte Smarta konyhája sütőtökös smoothie