2019. nov 22.

Fantasztikus családi program a hétvégére!

írta: SMARTA
Fantasztikus családi program a hétvégére!

Megnyitott a KidExpo!

kidexpo_2_1.jpgAhogy beköszöntöttek az hűvös, sötét napok, egyre nehezebb tartalmasan eltölteni a hétvégéket úgy, hogy a család minden tagja élvezze, és ne a monitor legyen a legfőbb szórakozási forma. Szerencsére egyre több helyen lehet fantasztikus családi programokat találni, ahol nem csak a gyerekek érzik jól magukat, de a szülőknek is lehetősége van egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre és inspirálódásra. Ha még nem tudjátok, mint csináljatok most hétvégén, akkor jöjjön egy kis programajánló!

Mit csináljunk hétvégén?

kidexpo_8.JPGAmíg kint süt a nap, kellemesen meleg az idő könnyen lehet hétvégi programot szervezni, hiszen elég előkapni a túracipőt és már mehetünk is kirándulni. Viszont a hűvösebb időben beszorulunk a négy fal közé, és ha nem szeretnénk, hogy a gyermekünk naphosszat a képernyőt bámulja, vagy azzal nyaggatson bennünket, hogy unatkozik, és mit játsszon, akkor elő kell vennünk a kreatívabb énünket és tudatosan megtervezni a hétvégéket.

Szerencsére egyre több családi programra van lehetőség, egymás után nyitnak az adventi vásárok, szuper múzeumpedagógiai programok vannak, most hétvégére (november 22-24) pedig megnyílik az ország legnagyobb játszóháza, a KidExpo, ahol sokféle ügyességet és kreativitást fejlesztő programmal várják a gyerekeket, tanácsadással és konzultációs lehetőséggel a szülőket.

Mi vagy ma? Hercegnő, mérnök vagy asztronauta?

kidexpo_3.JPGA gyermeki állapot egyik nagy csodája, hogy korlátok és határok nélkül bármilyen szerepben el tudják magukat képzelni, és képesek órákra belemerülni egy-egy karakter világába. Hétvégén a Budapest Arena-ban számtalan szerepben kipróbálhatják magukat a gyerekek, amihez szervező és a kiállítók biztosítják a kreatív világot és a legfontosabb eszközöket.

kidexpo_6.jpgA kislányok filmsztárokká változhatna, a fiúk megmérettethetik magukat a robotikában, kísérletezhetnek és megismerkedhetnek a világűr rejtelmeivel. Ha pedig inkább aktív időtöltésre vágytok, akkor egy beltéri sípályán ismerkedhettek meg a csúszkálás örömével, és a kresz alapjait is megtanulhatják a kicsik két keréken.

Lesz könyvsarok, végtelen mennyiségű építőjáték és közösen akár adventi díszeket is alkothatok!

Beszéljünk a tabukról!

kidexpo_1.jpgAmíg a gyerekek játszanak a szülőknek is jut bőven program. A kiállítók egész nap előadásokkal, konzultációkkal és tanácsadásokkal várnak mindenkit, ahol olyan tabunak számító témákat is feszegetnek a szakértők, mint az

iskolaérett(len)ség, gyermekkori alvászavarok, tanulási problémák, mentálhigiéné, az apák szerepe a mai családokban...

Ezek azok a témák, amelyek szinte mindenkit érdekelnek, de kevesen beszélnek róla. Most akár "kívülállóként" is belehallgathatunk, hogy ki hogy látja ezeket, a szülői léthez kapcsolódó fontos témákat, nehézségeket, hogy megértsük, nem vagyunk egyedül, és lehet segítséget is kérni.

Sőt a biztonságos internethasználatról is sokat megtudhatunk, amely az egyik legégetőbb kérdéskör, ha a gyermekünket biztonságba szeretnénk tudni, mert ma már az online térben sokkal több veszély fenyegetheti mint a fizikai környezetben. Elég ha abba belegondolunk, hogy bárki megfigyelheti, és követheti virtuálisan, ha mi nem vagyunk eléggé felkészültek és nem védjük meg. 

Szórakozzunk együtt!

kidexpo_7.jpgA színpadon pedig egész nap koncertekkel és érdekes programokkal is várnak mindenkit a szervezők. Ott lesz többek között Gryllus Vilmos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint az Alma Zenekar is. Pénteken pedig még velem is találkozhatok, és segíthettek sütés nélküli ízbombákat készíteni! :-)

Ezek is érdekelhetnek:

Így szoktasd rá gyermekedet az egészséges ételekre!

9+1 tipp a babaszoba berendezéséhez

Ezeket a gyerekeket idegenek bámulják a neten! A Tiéd is köztük van?

5 tény, amit nem tudtál a C-vitaminról

  

Szólj hozzá

program játszóház program ajánló Életmód Kiállítás Gyerek Tippek Kidexpo Baba-mama expo