2019. nov 27.

Hoppá! Újragondolt ízek az Andrássy úton

írta: SMARTA
Hoppá! Újragondolt ízek az Andrássy úton

image001_70.jpgAz elmúlt években sokat változott a gasztronómia, mi fogyasztók is más elvárással érkezünk egy étterembe, mint akár 10-15 évvel ezelőtt. Szerencsére egyre több hely érzi fontosnak, hogy ne a klasszikus 15 oldalas műanyagfóliás étlapból dolgozzon évtizedekig, hanem rendszeresen megújuljon, és megpróbáljon lenyűgözni bennünket, hogy legközelebb is betérjünk. Azonban a magyar ételeket kínáló belvárosi éttermek valahogy nem igazán tudták eddig ezt az átalakulást megugrani, eddig. Azonban most úgy tűnik, hogy a Hoppá! Bistro-ban a magyar ízek, francia beütéssel, bisztró formában új életre kelnek!

Unalmas a magyar konyha?

img-1026.JPGEgy belvárosi étterembe nem feltétlenül klasszikus magyaros ételekért megyünk, mert anyukánknál jobb töltött káposztát úgy sem tud senki csinálni. Ha kicsípjük magunkat egy vacsora kedvéért, legyen az egy randi vagy a barátokkal egy vidám este, trendi, újszerű, könnyed és gusztusosan tálalt városi élményt szeretnénk.

Ehhez az elvárásokhoz vajon hogyan illenek a magyar konyha ízei? Vagy inkább a franciás ihletésű ételek kellenek? Könnyed bisztró hangulattól vagy az elegáns fine dining élménytől lesz emlékezetes az este?  image006_13.jpgA Hoppá! Bistro csapata újra gondolta a magyar ízeket, ihletet merített a francia konyhából és a lehető legjobb alapanyagok felhasználásával magasra tette a lécet. Ez a hely azonban túlmutat a bisztrón, de mégsem követeli meg az kimért komolyságot. Már a logójában lévő malacból is tudhatjuk, hogy ez egy vidám, hangulatos hely.

Mit lehet enni a Hoppá! Bistro-ban?

A fix étlapot nem kell órákig lapozgatni, egy oldalra minden ráfér, és garantáltan mindenki talál kedvére valót, ha pedig mégsem, van szezonális táblás ajánlat is! Mi, egy csajos estét töltöttünk itt négyen, így aztán elég sokféle ételt megkóstoltunk.

Előételek - A marhatatár kötelező!

image005_20.jpgAz étterem a nemzetközileg is elismert Bamba Marha Burger Bár lánc tulajdonosi köréhez tartozik, melynek kulináris vezetője Jancsa Jani, ezért biztosak lehetünk benne, hogy marhahúshoz értenek, de ha bármi kétségünk is lenne, akkor a marhatatár megkóstolása után biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb helyen vagyunk. Krémes, könnyű, magas minőségű alapanyagból készülő előételben a marhahús íze dominál, nincsen elnyomva a fűszerekkel, mégis annyira kerek az egész, hogy legszívesebben főételnek is kérnél egy újabb adagot.img-1025.JPGA másik állandó kínálatban lévő előételük, a kacsamáj brülée, aminek a tálalása pont annyira vonzó, mint maga az íze. A fényes "máz" paprikakrémből készül, amely jól harmonizál a kacsamájjal és az egészet a friss, pirított házi briós teszi kerekké.
image002_49.jpgA harmadik előételünk a heti ajánlatból, garnélacarpaccio volt, amely frissességével, könnyed citrusos jegyeivel remekül előkészítette a gyomrunkat a főétel arzenálra.

Főételek - A világ legjobb csirkepaprikása!

image008_6.jpgMind a négyen, egyértelműen a Hoppá! csirkepaprikását szavaztuk a meg az eddigi életünk legjobbjának! Az a szaft, zseniális, a hozzá kínált specli és a házi uborkasaláta pedig megadja az összhangot. Bármit is gondolsz a csirkepaprikásról, azt felejtsd el, próbáld ki azt, amit a Hoppá! Bistro séfje Takáts Dániel készít, és soha többé nem akarsz máshol paprikás csirkét enni! 
image010_2.jpgHasonlóan magával ragadott minket a vaddisznó ragus gnocchi. Zamatos volt, érződött rajta, hogy vadhúsról van szó, mégsem volt túlzottan erőszakos az íze. Ez is azt bizonyítja, hogy minőségi, válogatott alapanyagokból dolgoznak a konyhán.  image007_7.jpgA rosé kacsamell valóban rózsaszín, - amit azért a legtöbb étteremben nem tudnak a gyakorlatban produkálni - és olyan zöldség körettel kínálták, hogy nem csak az ízek, de maga a látvány is lenyűgözött bennünket.
image009_5.jpgA pisztráng egyszerre ropogós és könnyeden omlós, a sáfrányos rizottó pedig hozta az elvárásokat, krémes és ízletes, mint Olaszországban.

Desszert - A csokitortát kár lenne kihagyni! 

image011_1.jpgA desszert kínáltban erőteljesebben jelennek meg a franciás vonások, de a levendulafagyis creme brülée és a mini csokitorta mellett az újra gondolt almás mákosguba is helyett kapott a Hoppá! Bistro étlapján.

Lezárásnak pedig nem szabad kihagyni az igazi különlegességnek számító Bányai kávét sem! De, hogy ennek mi a sztorija? Azt nem tőlem tudjátok meg, azt kérdezzétek meg Vass Istvánt, a Hoppá! üzletvezetőjét ;-)

Az biztos, hogy fogok még ide jönni, és legközelebb én rendelem a csirkepaprikás! :-D

Ezek is érdekelhetnek:

10 extrém csoki, amit meg kell kóstolnod!

Ne hagyd otthon a kulacsodat - ingyen vízzel várnak a (V)ízlelőhelyek!

Így lesz a reggeli kávédból egy új fa!

4 féle édes vajas tunkolós - gasztro ajándék ötlet az utolsó pillanatra

Szólj hozzá

hoppá magyaros bisztro Budapest Életmód Étterem Tippek Vacsora Énidő Hoppá bistro