2019. dec 02.

Fantasztikus sós karamellkrém

írta: SMARTA
Fantasztikus sós karamellkrém

img-1207.JPGKözelednek az ünnepek, ideje elkezdeni előkészíteni különböző alapanyagokat, hogy az ünnepi menü készítésekor megkönnyítsük a saját dolgunkat. A mézeskalácsszirup receptjét már megosztottam veletek, most a sós karamellkrém-receptjét hoztam el, ami tökéletes kávé, latte vagy akár forrócsoki ízesítéséhez, pohárkrémek dekorálására, süteményekbe töltelékként, vagy akár egy kiskanállal, ha valami finomságra vágyunk az ünnepi készülődésben.

Sós karamellkrém recept 

img-1205.JPGHozzávalók:

  • 225 g kristálycukor
  • 60 ml víz
  • 85 g vaj
  • 115 ml tejszín
  • 1/2 tk só

Elkészítése:

A krém elkészítéséhez vastagaljú, nemesacél edényt használjunk, a tapadásmentes bevonatú edény nem igazán alkalmas erre.

  1. A cukrot és a vizet alacsony/közepes hőmérsékleten kezdjük el összemelegíteni, néhányszor óvatosan keverjük át, de vigyázzunk rá hogy az edény falára ne kerüljön az oldatból.
  2. Amikor teljesen feloldódott a cukor, kicsit emeljünk a hőmérsékleten, közepes hőfokon főzzük körülbelül 20 percig. Ekkor már ne keverjük meg, Nem kell aggódni, nem fog leégni.
  3. Amikor az oldat intenzív borostyánszínű lesz, akkor vegyük le a főzőlapról, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd a kockánként a vajat, végül a sót.
  4. Amikor homogén lesz a szósz, akkor tegyük vissza a főzőlapra, és forraljuk fel, és 1 percig, kevergetés mellett főzzük össze.
  5. Öntsük üvegbe, és várjuk meg amíg teljesen kihűl mielőtt elkezdjük használni.

Ha szereted a karamellt, akkor próbáld ki az almás-karamellás zabkekszemet is:

Ezek is érdekelhetnek:

Lélekmelengető mézeskalács latte házilag

Kávébab formájú kávés süti

4 féle édes vajas tunkolós - gasztro ajándék ötlet az utolsó pillanatra

Ezt süsd karácsonyra: pekándiós-narancsos koszorú

Szólj hozzá

karácsony recept karamell karácsonyi étel Recept Karácsony Édesség Smarta konyhája sós karamellkrém