2020. feb 12.

Így néznek ki 2020 legmenőbb fürdőszobái

írta: SMARTA
Így néznek ki 2020 legmenőbb fürdőszobái

zzh_t23491a01_000_01.jpgAz építkezések és felújítások egyik központi kérdése, hogy milyen legyen a fürdőszoba. Egyszerre szeretnénk megvalósítani benne a legmodernebb technológiákat, követve a legújabb dizájn trendeket, mégis megmaradva azoknál a klasszikus kiviteli megoldásoknál, amelyek időtállóvá teszik a fürdőszobát, hogy akár 5-10 év múlva is szívesen lépjünk be ebbe a helyiségbe. Lássuk melyek a meghatározó trendek 2020-ban, amelyekből érdemes ihletet meríteni!

1. Alapszínek: fehér és fekete

zzh_t25044d01_000_01.jpgA fürdőszoba alapszínei továbbra is letisztult nőies fehér, és a maszkulin fekete. Azonban 2020-at már nem a csak a végletek jellemzik, mert megtaláljuk az átmeneteket is, amelyek leginkább az olyan nemes anyagokban köszönnek vissza, mint a márvány vagy a természetes nyers kő. Továbbá a természet közelségének a különböző formákban történő megjelenése is megtöri ezeket a komoly és akár ridegséget sugárzó színeket. A fa, mint kulcsszereplő nagyobb szerepet kap a fürdőkben, mint 2019-ben.

2. Növények a fürdőben

dreamstime_xs_156964649.jpgAmikor arról beszélünk, hogy 2020-ban a természet és a növények beköltöznek a fürdőnkbe, akkor nem 2 cserép virágra kell gondolnunk, hanem akár egy egész élő növényfalra, vagy hatalmas, és domináns zöld növényekre, amelyek meghatározzák az egész tér hangulatát. A nagyvárosokban az emberek, ahogy egyre inkább eltávolodnak a természettől, úgy nő meg az igényük arra, hogy valahogy a saját otthonaikba, irodáikba behozzanak belőle egy keveset, mert a lelki egyensúlyhoz elengedhetetlen a növények közelsége. A fürdő erre tökéletes helyszín, hiszen ide vonulunk vissza este megnyugodni, ellazulni, és itt indul a napunk.

3. Vízesés a zuhanyban

zzh_t27618a01_000_02_3_4_3_4.jpgHa már a természetet behozzuk a növényekkel a fürdőnkbe, akkor érdemes az esőerdő hangulatot zuhanyrendszerrel is fokozni. A természet közelsége iránti vágyunkat a Grohe AquaSymphony trópusi zuhanyrendszere maximálisan kielégíti. Ha szeretnénk, akkor gyengéd, mint a pára a tengeren fúvó szélben, de lehet frissítő is, akár egy meleg nyári záporeső.  

4. Szabadon álló fürdőkád

zzh_t32628c02_000_01.jpgA szabadon álló fürdőkád, mint dizájn elem van jelen 2020 fürdőszobáiban. Éppen emiatt van jelentősége annak, hogy milyen a formája, a színe és az anyaga. Az elmúlt évek fekete-fehér alapszínei nem változnak meg jelentősen továbbra sem, éppen ezért nem a kád színével - amely a legtöbb esetben fehér -, hanem annak formájával játszanak a  tervezők. A Grohe Essence elegáns és letisztult formavilága már a látványával is megnyugtatja a szemet és lelket, kifinomult rendező pontja lehet a térnek.

5. Energiatakarékos megoldások

zzh_t20344c03_000_01.jpgA luxusérzet nem jelent egyet a fölösleges pazarlással. Ma már alap, hogy a csaptelepek, zuhanyrendszerek és a wc-tartályok víztakarékosak. Hiszen nem feltétlenül attól lesz kellemes élmény a zuhanyozás, ha közben több száz liter vizet elpazarolunk, hanem a fúvókák kialakításától és az otthonunkban lévő víz keménységétől. Minél lágyabb a víz, az annál kellemesebb érzetet nyújt a bőrünknek. 

6. WC-k egyéni igényekre szabva

zzh_t39111a08_000_01.jpgEgy wc tekintetében a víztakarékosságon túl számtalan elvárásunk van. Az egyik ilyen, és talán a legfontosabb a higiéniai biztonság. A Grohe perem nélküli kialakítású kerámiái, illetve a speciális innovatív Pureguard bevonat, amellyel bizonyos termékcsaládokat látnak el, segít megakadályozni a baktériumok megtelepedését a felületeken. De ha ez még nem lenne elég, és mi egy minden igényt kielégítő okos wc-t szeretnénk a fürdőszobánkba, akkor a Sensia Arena tökéletesen személyre szabható 2in1 (okos wc és bidé egyben) rendszere a legmerészebb altáji álmainkat is felülmúlja.  

7. Mosdó neki és neked

zzh_t32628c12_000_01.jpgA mindennapi rohanásban reggel a fürdőszoba az egyik szűk keresztmetszet, főleg ha a férfi borotválkozna, a nő pedig sminkelne, és a gyerekekről még nem is beszéltünk. Ha a hely engedi, mindenképp dupla mosdót érdemes tervezni, saját tükrökkel, hiszen a kiegészítő kozmetikai tükör sem mindegy, hogy milyen magasságba kerül. 

Mint, ahogy a kádaknál, úgy a mosdó kerámiáinál is a szabadon álló vagy a félig beépített megoldások hódítanak. Ma már minden igényre megtalálhatjuk a megoldást, legyen szó szögletes, kerek vagy ovális formavilágról. Színükben a mosdó csaptelepei továbbra is fehérek maradnak.

8. Színes szaniterek

zzh_t32628c18_000_01.jpgAzért, hogy ne legyen túl steril a fürdőnk összhatása, a szaniterekkel lehet játszani, és kontrasztos, erőteljes színekkel feldobni az világos vagy épp a sötét teret. Évek óta hódit a réz és a bronz, de a Grohe kínálatában találunk rosé aranyat, grafit szürkét és aranyló naplemente színt is. Ha tökéletes harmóniát szeretnénk kialakítani, akkor érdemes olyan gyártót keresni, aki nem különálló termékekben, hanem komplex dizájn megoldásokban gondolkozik. 

9. Különböző textúrák használata

zzh_t21019d01_000_01_1.jpgA színek egyhangúságát a színes csaptelepek mellett a különböző textúrák használata lágyítja és teszi könnyedebbé. A 3D csempék, a matt és fényes felületek, a rusztikus kövek és az indusztriális cementlapok megfelelő kombinálása izgalmassá és teljesen egyedivé teheti az enteriőrt anélkül, hogy a színekhez kellene nyúlni. 

10. Komplex világítás

zzh_t32114c09_000_01.jpgA legmodernebb világítástechnikával hasonlóan tudunk játszani, és életre kelteni a fürdőszobánkat, mint a különböző felületek használatával. A rejtett és a direkt világítások kombinálása, egy-egy kiemelt rész speciális megvilágítása, a fényerősség és a színmélység állíthatósága mind-mind hozzá tesz ahhoz, hogy a fürdőszobánkat ne unjuk meg egyhamar, mert mindig ki tudunk belőle hozni valami újat, amit eddig még nem láttunk!

Ha még több fürdő inspirációra vágysz, itt folytatódik a kalandozás.

A cikket a Grohe szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

Az elegáns és stílusos fürdőszoba titka

Hogyan válasszunk zuhanyrendszert?

Félsz, hogy a gyermeked leforrázza magát? Pedig nem kellene!

5 háztartási zöld tipp, amelyet Te is meg tudsz valósítani!

Szólj hozzá

fürdőkád otthon 2020 modern otthon Trend Otthon Fürdőszoba Zuhany Csaptelep okos wc Grohe Modern fürdőszoba trend 2020