2020. jún 26.

5 érv a vízszűrős porszívók mellett

írta: SMARTA
5 érv a vízszűrős porszívók mellett

thomas-786526-perfect-air-allergy-pure-szaraz-nedves-porszivo.pngAmennyire nem tartozik a kedvenc háztartási teendőim közé a porszívózás, annyira érdekesnek találom a porszívók technológiai megoldásait. Valószínű ez már szakmai ártalom, hiszen a porszívókkal rendszeresen foglalkozom itt a blogon, és a YouTube csatornámon is :-) Legutóbb egy vízfilterrel működő Thomas készülék volt nálam tesztelésen, és meg is fogalmazódott benne 5 ok, amiért nagyon hasznosak lehetnek ezek a készülékek. 

1. Nem csak a port, a szagokat is eltünteti

p_a_animal_pure_image_5_2.jpgA vízfilteres porszívó nem csak a kárpitból és a padlóról tünteti el koszt és szennyeződést, de a víz miatt a szobába visszakerülő levegő is frissebb, tisztább lesz, ráadásul, ha a vízbe illóolajat teszünk, akkor annak az illata belengi a szobát a porszívózás végére.

2. Állattartóknak a legjobb választás

p_f_160602-thomas-2231.jpgAki kisállatot tart a lakásban, az tudja, hogy gyakrabban kell porszívózni a lehulló szőr és a lakásba a tappancsokon behozott piszok miatt. Ráadásul a vízszűrős porszívó segít eltüntetni még az ázottkutya-szagot is a lakásból.

3. Nincs a levegőbe visszakerülő szennyeződés

p_a_animal_pure_image_6_fileminimizer.jpgA víz az egyik legjobb por- és szennyeződés megkötő közeg, főleg az olyan vízszűrős porszívók esetében, mint a Thomas készülékei, amelyekben a víztartályba bekerülő porhoz a készülék vízpermetet is ad, így még a legfinomabb por is elnehezedik és a víz biztosan elnyelni.  

4. Nem kell porzsákot vásárolni

aqua_pet_family_aquaplus_system_1.jpgA porzsák nélküli porszívókat nagyon sokan azért választják, mert nem szükséges a későbbiekben porzsákot vásárolni. Azonban a klasszikus porzsák nélküli ciklon technológiával működő készülékek esetében a szűrőket kell rendszeresen cserélni. Azonban a vízszűrős porszívók esetében nem csak a porzsákok vásárlását tudjuk megúszni, de a szűrési technológia miatt a szűrőket is ritkábban kell cserélni.

5. A legjobb szűrési technológia az allergiások számára

A Thomas vízszűrős porszívói az allergiát okozó finom port és polleneket is kiszűrik a levegőből, így sokat segítenek akár a parlagfű virágzása idején is, használatuk csökkentheti az allergia okozta kellemetlen tüneteket.

 Ha még többet szeretnél arról tudni, hogy miért hasznos egy ilyen készülék, vagy ha allergiás van a családban és segítenél neki,  illetve érdekel, hogy milyen apró szokások megváltoztatásával tudod minél könnyebben túlélni az allergia szezont, akkor nézd meg ezt a videómat is:A cikket a Thomas Magyarország szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

Porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót vegyek?

Vezetékes vagy vezeték nélküli porszívót válasszunk?

Szüntesd meg az ázottkutya-szagot vízszűrős porszívóval!

A porszívók múltja, jelene és jövője

Szólj hozzá

allergia ellen Thomas Allergia Porszívó Porszívó teszt Vízfilteres porszívó porzsák nélküli porszívó Thomas porszívó