2020. jún 26.

Tényleg egy légtisztító a megoldás az allergiára?

írta: SMARTA
Tényleg egy légtisztító a megoldás az allergiára?

image006_18.jpgA pollenallergia egyre több ember életét nehezíti meg. Nálunk 2 évvel ezelőtt ütötte fel a fejét, és azóta tudom, hogy mennyi kellemetlenséget, kialvatlanságot, és ebből adódóan feszültséget is okozhat a parlagfű virágzása. A mi sztorinkat az egyik videómban már elmeséltem, most azt szeretném veletek megosztani, hogy miért hasznos egy légtisztító, és hogyan segít csökkenteni az allergia okozta tüneteket, hiszen nem mindegy, hogy milyen a lakás levegőjének a minősége.

Miért kell tisztítani a levegőt?

image001_95.jpgMindenki ismeri azt a mondást, hogy csak azt hidd el, amit a saját szemeddel látsz. Viszont rengeteg olyan dolog is van, például a körülöttünk lévő levegőben, amit szabad szemmel nem látunk, viszont az orrunkon keresztül, ha bejut a szervezetünkbe, akkor problémákat okoz.

Nem is kell azonnal a vírusokra, vagy baktériumokra gondolni, hiszen mindenkinek a szobájában van több-kevesebb szálló por illetve jó időben a pollenekből is jut egy adag. Éppen ezért fontos, hogy tudatosan gondolkozzunk és gondoskodjunk a bennünket körülvevő levegő megfelelő minőségéről - és ha szükséges, akkor szerezzünk be légtisztító készüléket, amely segít, hogy egészséges és tiszta levegő vegye az egész családot körül.

Semmiképpen sem érdemes lekicsinyelni a szálló por vagy pollenek okozta tüneteket, sőt! A tartósan szennyezett, terhelt levegő nem csak pár hétre okozhat kellemetlenséget, de akár komolyabb egészségügyi kockázatokat is magába rejthet; akár asztma vagy más tartós légúti megbetegedés kialakulásához is hozzájárulhat. Éppen ezért, ha van olyan a családban, akinek akár időszakosan, akár tartósan légúti problémával küzd, mindenképpen érdemes egy légtisztító berendezés beszerzésén elgondolkozni.

Hogyan működik a légtisztító?

image005_26.jpgAz olyan modern légtisztítók, mint a Daikin légtisztító készülékei 6 rétegű szűrőrendszerrel rendelkeznek, amelyek 99%-os szűrőképességgel távolítják el a szoba levegőjéből a pollent, a port, a baktériumokat és a vírusokat. Ráadásul kiszűrik még az olyan kellemetlen szagokat is, mint például a dohányfüst, de segít csökkenteni a lakásban az állatszagot, ha a kiskedvencünk bent lakik.

A légtisztító készülékekben lévő HEPA szűrők kifejezetten az allergiások számára jelentenek hatékony segítséget, de a Daikin az új generációs készülékeiben a HEPA szűrő hatékonyságát még azzal is tudta fokozni, hogy a szűrőszálak statikus elektromossággal vannak feltöltve, így a szűrő még hatékonyabban tudja összegyűjteni a kellemetlenséget okozó apró port és polleneket anélkül, hogy a szűrő eldugulna, így az hosszabb időn keresztül működik hatékonyan.

A szoba levegőjét a készülék oldalról és alulról szívja be, ez áthalad a hat rétegű szűrőrendszeren és a készülék tetején már a megtisztított levegő áramlik ki. A légtisztító által generált folyamatos légáramlás segít abban, hogy a szoba levegője teljes mértékben megtisztuljon.

Ha pedig a Daikin légtisztító készülék már nem érzékel szennyező anyagot a levegőben, akkor automatikusan lekapcsolja a teljesítményét , így gazdaságosan üzemeltethető.

Mennyire higiénikus egy légtisztító készülék?

image010_4.jpgHa sokáig akarjuk biztonságosan használni a légtisztító készülékünket, akkor megfelelően karban kell tartanunk, ugyan úgy mint egy klímát. Ez azt jelenti, hogy minden szezonban ki kell tisztítani a szűrőket, illetve a gyártói ajánlás szerint cserélni is kell megfelelő időközönként, hogy a szűrőben fennakadt szennyeződések egy idő után ne juthassanak vissza a levegőbe.

Ha viszont biztosra akarunk menni, akkor érdemes olyan készüléket választani, mint a Daikin légtisztítója, amelyben a beépített Steamer oxidáció útján automatikusan lebontja a káros és allergén anyagokat, így biztosak lehetünk abban, hogy maximálisan higiénikusan működik a légtisztítónk.

Segít csökkenteni az allergia tüneteit egy légtisztító?

image003_52.jpgMi tavaly nyáron szereztünk be egy légtisztító készüléket, és jelentős javulást tapasztaltam a kisfiamnál, végig tudja aludni az éjszakákat, így kipihentebb, lényegesen kevésbé irritált a szeme és a nyálkahártyája, kevesebbet fújja az orrát. Számomra az, hogy nem kell azon egyáltalán még elgondolkozni sem, hogy szedjen-e valamilyen antihisztamint a parlagfű virágzása idején, mert néhány szokásunk megváltoztatásával, és egy légtisztítóval a szobájában teljesen jól kihúzzuk az allergiás időszakot, számomra megfizethetetlen. Saját tapasztalatom alapján ki tudom jelenteni, hogy segít csökkenteni az allergia okozta tüneteket egy megfelelően kiválasztott légtisztító!

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen szokásainkon változtattunk, és hogy gyakorlatban hogyan is néz ki egy Daikin légtisztító, akkor nézd meg ezt a videómat is:A bejegyzést a Daikin Magyarország szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

Porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót vegyek?

Ne dobd ki, vákuumozd le!

Így néznek ki 2020 legmenőbb fürdőszobái

10 alapélelmiszer helyes tárolása

Szólj hozzá

otthon parlagfű pollen allergia ellen hepa Allergia Háztartási készülékek Légtisztító Daikin Háztartási eszkozök hogyan működik a légtisztító