2016. okt 29.

Házi arcápolási praktikák: szőlő és bor a fürdőben

írta: SMARTA
Házi arcápolási praktikák: szőlő és bor a fürdőben

wine-699389_1280.jpg

Az ősz egyik legfinomabb és legsokoldalúbb gyümölcse a szőlő, amely nem csak ízletes és egészséges, de remekül fel lehet használni az arcápolásban is. Nem is gondolnánk elsőre, hogy a szőlő minden része hasznosítható: a szőlő húsa, a leve, a magja, nyersen vagy feldolgozva bor és borecet formában is. Egy dolog közös bennünk, bárhogyan használjuk: a szőlő igazi energiabomba a sejteknek, remekül vitalizál és hidratál.

A szőlő hatása a bőrretwo-types-of-wine-1761613_1280.jpg

A szőlő bőrre gyakorolt pozitív hatása vitathatatlan,hiszen rengeteg olyan összetevőt tartalmaz, amely ragyogóvá, élettelivé és egészségessé varázsolja a bőrt. Gazdag polifenolban és tele van antioxidánssal, amelyek képesek harcba szállni az öregedés látható tüneteivel, feszesen tartják a szöveteket, és megakadályozzák a bőr kollagén szintjének csökkenését. A must jótékony hatásiról korban már itt írtam.

Szőlőmagolaj minden bőrtípusra

A szőlőmagolaj az egyik legkiválóbb ránctalanító, minden bőrtípusra használható, nagyon magas az E-vitamin tartalma. Nem csak külsőleg, de belsőleg is lehet fogyasztani, mert javítja az erek és szövetek rugalmasságát. Gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt zsíros, pattanásos, gyulladt bőrre is használható, sőt narancsbőr kezelésben is bizonyította már jótékony hatásait.

Levendulás borecet tonik

dscn1968.JPG

A borecet rendkívül jól tonizál, és akár házilag is gyorsan tudunk készíteni magunk egy lemosót, amely pórus összehúzó, fertőtlenítő és frissítő hatású. Egyszerre tisztítja a bőrt és feltölti értékes hatóanyagokkal. 

Az elkészítése rendkívül egyszerű: 1 dl borecetbe tegyünk 1 púpozott teáskanál levendula virágot, 2 hétig hagyjuk állni, majd szűrjük le, tegyünk hozzá 5-6 csepp levendula olajat és 0,5 dl tisztított, lágy vizet, rázzuk össze és már kész is. (A levendulából ízletes teát is lehet főzni, amiről itt olvashatsz bővebben)

Minden bőrtípusra lehet használni, nyugtató, frissítő, gyulladás gátló hatású, amit akár borotválkozás után is lehet használni.

Tokaji aszú arcpakolás

Mi is lehetne kényeztetőbb annál, mint hogy Tokaji aszút kenünk az arcunkra. Persze nem magában, mert az alkohol szárító hatású, így kell hozzá még pár összetevő, nevezetesen must, szőlőmagolaj és agyagpor. Hetente egyszer kell használni, minden bőrtípusra kiváló. Tápláló, feszesítő, frissítő. A bor és a must tele van antioxidánsokkal, a tokaji aszúnak nagyon magas a cukor tartalma, amely kiválóan hidratál

pakolas.png

Így készítsd el a pakolást: Keverj össze 2 kanál fehér agyagot (nekem zöld volt itthon, az is tökéletes), 2 kanál musttal, 2 kanál Tokaji aszúval és 1 kávés kanál szőlőmag olajjal. Vidd fel a megtisztított arcbőrre, nyakra és akár dekoltázsra, majd száradás után (kb. 10 perc) langyos vízzel mosd le. Ha érzékeny a bőröd, akkor ne tegyél bele alkoholt, de a többi összetevőt bátran használhatod.

Expressz szőlő pakolás arcra 

breakfast-686136_1280.jpg

Ha nincs otthon agyagporod, vagy Tokaji aszúd, akkor próbáld ki ezt a szuper feszesítő, bőrfiatalító pakolást. 10 nagy szőlőszemet alaposan nyomkodj szét villával, hogy a szőlő héja és húsa jól szétváljon. A húspépet keverd össze 1 evőkanál natúr joghurttal és 1 teáskanál mézzel, majd vidd fel a megtisztított arcbőrre és a nyakadra. 10 perc után langyos vízzel mosd le.

Nyomj egy lájkot és oszd meg, ha tetszett a cikk!

Ha kíváncsi vagy hasonló praktikákra, trükkökre, kövesd a Facebook és Instagram oldalamat is.

Fotók: smarta és pixabay.com

 

 

 

Szólj hozzá

szépség must Levendula Bor Szőlő Tippek