2017. feb 06.

5 mobil applikáció, amely segíti a hétköznapokat

írta: SMARTA
5 mobil applikáció, amely segíti a hétköznapokat

android-1814556_1280.jpg

Rengeteg alkalmazás érhető már el, de nehéz kiigazodni, hogy mi az ami tényleg hasznos, és a mindennapokban is sok hasznát vehetjük. Összeszedtem 5 appot, amely bárkinek jól jöhet, és sokat tudnak segíteni a hétköznapokban, és én is rendszeresen használom. Gyere, tarts velem és bemutatom dióhéjban a kedvenc 5 appomat: Twilight, Waze, Google keep, Mobil Doc Scanner Lite, 360 Security.

Twilight - a jobb alvásért

Nehezen alszol el, ha lefekvés előtt sokat mobilozol, vagy tabletet használsz? Sötétben is használod ezeket az eszközöket, és úgy érzed néha már kiég a szemed? Akkor próbáld ki ezt az alkalmazást!

A lefekvés előtti kék fény a biológiai ritmust megzavarja, emiatt nehezebben alszunk el, mivel gátolja a Melatonin nevű hormon termelődését, amely az egészséges alvás ciklusért felel.

A Twilight a kijelző szín hőmérsékletét a napszaknak megfelelően állítja be, ezáltal a sötétben kevesebb kék színt bocsájt ki.

Waze - GPS, térkép és navigáció

smartphone-1285344_1280.jpg

Kerüld el a dugókat és értesülj időben a balesetekről, rendőrökről és veszélyekről. Ez a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési alkalmazása, így mindig valós idejű közlekedési és útinformációkat tudhatsz meg, így időt és akár üzemanyag költséget is spórolhatsz.

Te is tudsz jelentéseket küldeni arról, amit az úton tapasztalsz, így segíthetsz másoknak is. Egyetlen hátránya van, hogy meríti az aksit, mivel a kijelző folyton üzemben van.

Google keep - jegyzet és lista

Gyorsan és egyszerűen készíthetsz jegyzetet, be tudsz állítani emlékeztetőt. Akár menet közben hangjegyzet készítésre is van lehetőséged, amelyet a rendszer átír. Fotót készíthetsz nyugtáról, dokumentumról, amelyet rendszerezhetsz. Ezeket természetesen meg is oszthatod különböző platformokon.

Nem utolsó sorban minden eszközön eléred, amelyen be vagy jelentkezve a google fiókoddal.

Mobil Doc Scanner Lite - ha azonnal kell a scanner minőség

phone-1412636_1280.jpg

Útközben, otthon, ha nincs a közelben egy telepített scanner nagyon jó szolgálatot tesz ez az applikáció.

Nem fénykép minőség, hanem scannelt minőséget kapsz, pdf formátumban. Akár több oldalt is be tudsz scannelni, könnyedén meg tudod osztani, el tudod menteni.

360 Security Antivirus Boost - all in-one karbantartás

Karbantart, gyorsít, optimalizál és vírust írt.

Jelzi, ha túl sok szemét/maradvány fájl van a telefonon, ezt egyszerűen letakarítja. Ha applikációk fölöslegesen használnak memóriát, vagy lassítják a telefont, karbantartja. Jelzi, ha valami túl gyorsan meríti a telefonod akkumlátorát, így növelni tudod az időtartamot két töltés között. 

Ha kíváncsi vagy ezekre az alkalmazásokra a gyakorlatban is, akkor nézd meg a videó anyagomat is róluk:

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor nyomj egy lájkot :-)

További tartalmakat találsz a Facebook oldalamon és a YouTube csatornámon.

Ezek is érdekelhetnek:

Lesd meg Te is kis kedvenced titkos életét!

5+1 innovatív kütyü, ami nem hiányozhat egy női otthonból

Szólj hozzá

Tippek Applikáció Smart megoldás