2018. feb 21.

Modern konyha? Így kezdj neki, hogy ne csak álom maradjon!

írta: SMARTA
Modern konyha? Így kezdj neki, hogy ne csak álom maradjon!

konyha_cover.jpgA lakás minden helyisége közül talán az egyik legizgalmasabb építkezés és felújítás szempontjából is a konyha. Azon túl, hogy ma már nem egy teljesen elszeparált területről beszélünk, rengeteg innovatív termék és megoldás látott napvilágot az utóbbi 1-2 évben, amelyek gyökeresen megváltoztatják konyhához és gasztronómiához való hozzáállásunkat. Ezzel persze feladva a leckét is, hogy miként is találjuk meg a leginkább hozzánk illő modern konyhát, amely nem csak szép, de funkcionális is.

Otthonunk fókuszpontja: a konyha

konyha_otthon.jpgVáltoznak a korok, a trendek, de egy dolog állandó: a konyha az otthon középpontja. Gondoljunk csak arra, hogy minden társas összejövetelkor a konyhában alakul ki a legjobb buli, vagy éppen arra, hogy gyermekkorunkban mindig szívesen töltöttük az időt a konyhában, édesanyánk mellett.

A modern lakberendezési és konyhai trendek mindegyike abba az irányba tart, hogy kicsit lazítson a konyha „konyhai” jellegén. A cél egy barátságosabb, otthonosabb kialakítás, a konyha ennek megfelelően mindinkább szobaszerű, meleg, barátságos hangulatú térré válik, ahová befut a nappali parkettája, szőnyeg kerül az étkezőasztal alá, a falakat pedig képek vagy egyedi tapéták díszítik.konyha_lakas.jpgÁltalában itt jön a probléma, hogy ezt a gyakorlatban hogyan is lehet anélkül megvalósítani, hogy egy őskáoszt hoznánk létre. Az idei Konyhakiállításon ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A háromnapos rendezvényen a csempétől a csaptelepig megtervezheted lakásod központi terének minden egyes szegletét, hiszen szakértők segítenek kiválasztani a stílusodhoz illő enteriőröket, színeket és kiegészítőket.

Okos otthon, okos konyha

liebherr-smartdevice-header.jpgŐsszel Berlinben, Európa legrangosabb háztartási készülék szakvásárán az IFA-n nagyon sok okos készülékkel és megoldásokkal jelentek meg a gyártók, amelyekért eddig csak sóvárogva tekinthettünk. Március első hétvégéjén végre Magyarországon is debütál számos gyártó igazán innovatív háztartási terméke.

Amit én már láttam Berlinben, és nagyon vártam, hogy itthon is elérhető legyen például az applikációval összekapcsolható központi vízlágyító berendezés a BWT-től, amely megvédi a háztartási készülékeinket és a kazánt a vízkő lerakódásoktól vagy a Candy Bianca névre keresztelt igazán okos mosógépe, amely azon túl, hogy mosási tanácsokat ad, hangvezérléssel akár távolról is elindíthatjuk.

Természetesen a kávé rajongóknak sem kell lemondani az okos kávézás élményéről, mert a Jura is piaca dobta azt a készülékét, amelyet egy applikáció segítségével távolról is beállíthatunk, és egyetlen érintéssel már élvezhetjük a kedvenc feketénket.

Egyedi megoldások a gasztronómia szerelmeseinek

konyha2018_wmn_28.jpgEgy konyhagép nem csak attól lehet igazán kívánatos, hogy okos, pontosan elég az is, ha ügyes és különleges. Egyre több gyártónál jelenik meg a főzőlapba integrált páraleszívó, amely remek megoldás lehet, ha konyhaszigetbe szeretnénk a főzőlapunkat beépíteni, de nincs lehetőség a páraelszívó elvezetésére. Ha nem elégszünk meg a standard kombinációkkal, akkor a Miele SmartLine sorozatának főzőlap elemeit saját igényeink szerint kombinálhatjuk.

Ha már a szagoknál, jobban mondva azoknak a hiányáról beszélünk, akkor érdemes a Küppersbusch Ökotherm sütőjét is szemügyre vennünk, hiszen a sütőbe integrált szagelszívás miatt a jövőben rejtély marad, hogy csirke vagy sütemény sül a sütőben.kuppersbusch_zeyko_milieu_horizon.jpgAki rendszeresen főz, igen gyakran szembesül azzal, hogy nincs elég hely a hűtőjében. A Liebherr új hűtési koncepciója ugyanakkora térfogatban akár 20%-kal több tároló helyet kínál, és ezen felül a BluePerformance készülék energiahatékonysága is kiemelkedő.

Ha szeretnél többet tudni ezekről a termékekről, megismerni a legújabb konyhai trendeket és sok hasznos tanácsot kapni a felújításhoz vagy építkezéshez, akkor ne hagyd ki március első hétvégéjén a Konyhakiállítást

Ezek is érdekelhetnek:

7 konyhai trend, amely meghatározó lesz a 2018-ban

5+1 jó tanács a rendezett konyhához

2018-as trendek a háztartási készülékek piacán

A gépek egyre okosabbak mi egyre butábbak leszünk?

Szólj hozzá

Lakberendezés Kiállítás Trend Hűtő Konyha Sütő Konyhakiállítás Mosogatógép Háztartási készülékek Okos otthon Páraelszívó Vízlágyító Szponzorált tartalom Főzőlap