2017. máj 22.

7+1 vállalkozási ötlet munka és gyerek mellett

írta: SMARTA
7+1 vállalkozási ötlet munka és gyerek mellett

Kevés pénzből otthonról is el tudod kezdeni

young-791849_1920.jpgAmikor beszélgetek emberekkel és kiderül, hogy blogger vagyok, vagy más néven szabadúszó és én osztom be az időmet, sokszor hallom, hogy milyen jó nekem, mennyire jó lehet így szabadon élni, nem pedig napi 8 órában alkalmazottként múlatni az időt. Sokszor felteszem ilyenkor a kérdést, hogy ha tetszik ez az életforma, akkor Te miért nem kezdesz bele egy saját vállalkozásba? Ilyenkor jönnek a kifogások: nincs nekem arra pénzem, nincs ötletem, nem vagyok kreatív, nem adhatom fel a biztos munkát… Akkor most Nektek, és azoknak, akik szeretnének valamit vállalkozni jöjjön egy csokornyi ötlet.

Vállalkozási ötletek nőknek

Sok női ismerősöm akkor kezdett el gondolkozni valamilyen otthonról végezhető vállalkozáson, amikor megszületett az első gyermeke, és szembesült azzal, hogy a napi akár 1,5-2 órás ingázással megtoldott 8 óra + kötelezően elvárt túlóra mellett nehezen fogja tudni a gyereket és a háztartást is menedzselni.

A másik igény, akkor merül fel, amikor az a munka, hivatás, amit eddig csináltunk akár tíz-húsz éven keresztül, már nem elégít ki, másra vágyunk. Itt szokott bekövetkezi egy teljes profilváltás és lesz például egy közgazdászból pilates oktató.

#1. vállalkozási ötlet: szakmai anyagok fordítás cégeknek

Nagyon sok magyarországi vállalkozás külföldi árut értékesít, amelyhez a leírások, dokumentációk, használati utasítások, blog bejegyzések nincsenek meg magyarul. Annyi feladattal ez nem jár, hogy állandó kollégát tartsanak, a fordító irodák általában drágák, főleg ha szakszövegről van szó. Ha jól beszélsz valamilyen nyelven, kezd el felkutatni a kis és középvállalkozásokat, és keresd meg őket a fordítási ajánlattal.

#2. vállalkozás ötlet: indíts kreatív foglalkozást

Jó a kézügyességed? Szeretsz alkotni és szívesen tanítanál másokat? A Kreatív Kávé festőfoglalkozás megálmodója Tajthy Gabriella 3 éve indította el saját lakásában a kis csoportos festő órákat. Ekkor a kisfia alig töltötte be az 1 évet. Azóta több, mint 1000 alkotás született és idén már több napos alkotótáborba is lehet jelentkezni.18622221_1916823498606954_1063104451251415198_n.jpg

Kép: Kreatív Kávé: Provance-i levendula workshop

#3. vállalkozási ötlet: infografika blogger

Értesz a grafikai programokhoz? Átlátod és meg tudod vizuálisan jeleníteni az adathalmazokat? Kezdj el infografikákat készíteni, és indíts erre egy weboldalat. Ha ügyes vagy, jönni fognak a céges megkeresések, mert igazán jó infografikákat nehéz találni, és ez az eszköz egyre inkább előtérbe kerül. Erről az ötletről bővebben a Minner.hu-n olvashatsz.

#4. vállalkozási ötlet: alkosd meg a saját márkádat

Ha ügyesen tudsz tervezni és/vagy varrni, készíts eladható kézműves termékeket. Itt azonban egyedinek kell lenned, ha nem csak egy akarsz lenni a sokból, és meg is akarsz belőle stabilan élni. A debreceni székhelyű Shumlee (ejtsd: sámli :-)) gyermekruha és kiegészítő márkát Seres Sára 3 gyermekes anyuka alapította 2 évvel ezelőtt, aki korábban könyveléssel foglalkozott. Sára a gyerekekkel otthon töltött éveket tanulásra és az üzleti terv gondos kidolgozására használta, hogy amikor a legkisebb gyermek is elkezdi az ovit, már egy megalapozott márkát tudjon egy következő szintre emelni, és hosszútávon profitot tudjon realizálni.shml_aslsp_09.png

Kép: Shumlee ASLSP kollekció 

#5. vállalkozási ötlet: indíts lakáséttermet

A minőségi gasztronómiának egyre nagyobb piaca van. Ha jól főzöl és művészien tudsz tálalni, akkor gondolkodj el ezen a vállalkozási ötleten. Akár a saját otthonodban fogadhatsz vendégeket, akár alkalmanként házhoz mehetsz, hogy besegíts egy kisebb-nagyobb vendégség alkalmával. Talán az ételek a legkönnyebb marketingelni, gondolj csak az Instagramra. Ha még bizonytalan vagy, akkor itt van 5 érv mellette

#6. vállalkozási ötlet: havidíjas webshop üzemeltetés  

Vannak termékek, amelyeket az ember havi-negyedéves rendszerességgel vásárol, pont emiatt sokszor el is felejti betenni a kosárba. Nyugaton egyre nagyobb teret hódítanak azok a webshopok, akik minden hónapban küldenek csomagot a törzsvásárlóiknak, ezzel meglepve és megkönnyítve a hétköznapokat. Ez lehet pipere, háztartási vegyi áru, irodaszer, állateledel, kávé…  Ehhez az ötlethez itt találsz inspirációt.

#7. vállalkozási ötlet: garázsvásár újratöltve

A gyerekek használt ruhái, játékai csak gyűlnek, egyesével macera őket eladni apróhirdetési portálokon. Ezzel mások is így vannak! Gyűjtsd be az ismerősök használt, használatlan, de mindenképpen jó minőségű gyerek és felnőtt ruháit és indíts be egy lakásbutikot. Direkt nem garázst írtam, mert egy lakásbutikban, szépen elrendezett környezetben magasabb árat is elkérhetsz, mint ugyanazért a garázsban turkálva. Tematizáld, és építs fix vevőkört.

+1. vállalkozási ötlet: életszerű fotók

Háztartási témák illusztrálásánál mindig bajban vagyok, mert nincsenek életszerű fotók. Ingyenes felületeket szinte alig, és azok már agyonhasználtak, a fizetős oldalakon pedig vagy nagyon drágák, vagy túl művésziek. Éld a hétköznapjaidat, dokumentáld és töltsd fel fénykép megosztó oldalakra. És szólj nekem is mindenképpen! :-)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot! További otthonról végezhető vállalkozási ötleteket a Minneren találsz, én is rendszeresen inspirálódom onnan ;-) 

Ha kíváncsi vagy az én vállalkozásomra, akkor kövesd a Facebook oldalamat, iratkozz fel YouTube csatornámra, és ne felejtsd el megnézni a képeimet az Instagramon.

Szólj hozzá

szabadúszó Tippek vállalkozási ötletek vállalkozás nőknek vállalkozás gyerek mellett vállalkozás munka mellett