2020. feb 28.

8 meglepő dolog a Konyhakiállításon

írta: SMARTA
8 meglepő dolog a Konyhakiállításon

image008_10.jpgÉrintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: az idei Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még soha! A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. Ha konyhát tervezel, akkor most hétvégén a Budapest Arénában a helyed!

Egyre fontosabb a konyha

A tökéletes konyha az önfeledt alkotás “oltára”, egy olyan központi helyiség az otthonodban, ami nem csupán alkalmas helyszín a főzésre, de további gasztronómiai kalandozásokra inspirál. Ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsd szem előtt álomkonyhád tervezésekor, hanem engedj teret személyiséged kibontakozásának. Bár a fehér konyha töretlen népszerűségnek örvend, érdemes kockáztatni! A merészebb stílus kedvelőinek izgalmas alternatívákat kínálhat az idei Konyhakiállítás. De nézzük is milyen különlegességgel is találkozhatunk!

1. A kék enteriőr

image001_83.jpgA kiállítás része lesz egy különleges enteriőr, ami a Pantone szakértői által az év színének választott Classic Blue  árnyalatot kelti életre. A szervezők jó ízléssel válogatták össze azokat a kék színű termékeket, amelyekkel nem csak egy konyhát, hanem akár egy komplett lakást is be lehet rendezni.

2. Eltűntek a fehér konyhák?

image002_61.jpgAz elmúlt évek tendenciájától eltérően szinte eltűntek a fehér konyhabútorok. A konyhatrendekről szóló postomban már említettem, hogy a sötét színek egyre dominánsabb szerepet kapnak a konyhabútorok esetében is, de meglepő volt, hogy a konyhabútoros kiállítók zöme is inkább ez utóbbival jelent meg.

3. Bosch - a rejtett páraelszívó

image009_7.jpgA Bosch standján talán a legkülönlegesebb termék az az elszívó, amely inkább egy kreatív látványelembe zárt világítótestre, mint elszívóra emlékeztet. Ráadásul használaton kívül a Bosch elszívót a mennyezetbe is lehet süllyeszteni. Erre a különlegességre azonban májusig még várnunk kell.

4. Miele - a bőség asztala

image003_45.jpgA Miele a termékújdonságai mellett a kiállítói standjával okozta a legnagyobb meglepetést. A korábbi években megszokott klasszikus konyhai bemutatóteret a bőség asztalára cserélték, és nagyon kreatívan, virágkompozíciókkal és pezsgővel csábítják az érdeklődőket. Az új fekete dizájn mellett, megjelentek a szürke beépíthető készülékek is a választékban.

5. KitchenAid - az óriás konyhagép

image006_16.jpgA KitchenAid giga-mega méretű konyhagép installációja mindenkit megállásra késztet. Ráadásul a klasszikus KitchenAid-piros géppel selfizve még nyerhetünk is egy sokoldalúan használható, strapabíró konyhai robotgépet is. Csak tudjunk választani a szivárvány minden színében pompázó gépek közül. (én tavaly már megtaláltam a saját színemet :-) )

6. Smeg és Dolce&Gabbana

image005_23.jpgMaradva a különleges konyhai kisgépeknél a Smeg bemutatta itthon is a különleges Sicily is my love by Dolce&Gabbana reggeliző szettjét, amelyet egy vitrinbe rejtettek. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen ezt a gyönyörű dizájner darabot szerintem bárki szívesen hazavinné a nap végén :-)

7. Konyhapultba rejtett indukciós lap

image001_84.jpgA TaylorDesign standja körül egész nap nagy volt a nyüzsgés, mindenki kíváncsi volt arra, hogy hogyan is történik az a varázslat, hogy látszatra a konyhapulton rotyog a pörkölt. Ügyes megoldással a konyhapultba rejtettek egy indukciós lapot, ezáltal a kis konyhákban nem kell kompromisszumot kötni az előkészítés és a főzőlap között.

8. Hidegburkolat helyett tapéta

image004_29.jpgLife&Wall standján meg lehet tapogatni azt az innovatív tapétát, amelyet nyugodtan lehet akár a konyhában, akár a fürdőszobában használni, mert nem árt neki se a víz, se a pára. Ráadásul még a legtöbb konyhai tisztítószernek is ellenáll, így nyugodtan lehet a konyhai elemek közé is tenni. 

Ezek természetesen csak ízelítők abból a rengeteg különleges megoldásból, amely a Konyhakiállítás látogatóit várja 2020-ban.

Ezek is érdekelhetnek:

Ezek 2020 legizgalmasabb háztartási készülékei

 Ilyen a modern konyha 2020-ban

Így néznek ki 2020 legmenőbb fürdőszobái

Így válassz kerti bútort!

Szólj hozzá

otthon Újdonságok Trend Otthon Konyha háztartási eszközök Konyhakiállítás háztartási készülékek trend 2020