2020. júl 20.

Málnás-barack fagyi 5 perc alatt

írta: SMARTA
Málnás-barack fagyi 5 perc alatt

img-0816.JPGEz szerintem a világon a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fagylaltkészítésnek. Ez egy igazi megúszós recept, aminek az elkészítését egyetlen sorba is le lehetne írni, így az eddigiekkel ellentétben most azon küzdöttem, hogy 2 sornál hosszabb legyen ez a szuper gyors, ráadásul még egészséges házi fagyi recept :-) Íme:

Málnás-barackos házi fagyi recept:

img-0814.JPGHozzávalók:

  • 400 g fagyasztott őszibarack 
  • 100 g fagyasztott málna
  • 0,5 dl cukorszirup
  • 6-8 db menta levél

Elkészítése:

  1. A cukorszirupot érdemes előre elkészíteni, ami nagyon egyszerű: 1:1 arányban vizet és cukrot melegítünk (pl.100 g cukrot 100 g vízzel), amikor teljesen feloldódott a cukor, megvárjuk, hogy lehűljön, és üvegben hűtőben tároljuk a felhasználásig. 
  2. Minden hozzávalót beledobunk egy nagy teljesítményű turmixba vagy késes konyhai robotgépbe és addig mixeljük, amíg nagyjából homogén állagú fagyit kapunk.
  3. Azonnal tálalhatjuk is. A maradékot pedig betehetjük a fagyasztóba.

Én mondtam, hogy nagyon egyszerű :-D

Ezzel a módszerrel lehet például bazsalikomos-epres és rumos-meggyes fagyit is készíteni. Ha kíváncsi vagy rájuk, akkor nézd meg ezt a videómat is!

Ezek is érdekelhetnek:

Ezekkel hűsítsd magad a kánikulában!

Villámgyors házi fagyi receptek

Shake it! - a legtrendibb tejturmixok házilag

Mennyei vegán karamell szósz

A képek felhasználása engedélyköteles!

Szólj hozzá

meggy fagylalt nyár recept barack sorbet házi fagyi Jégkrém Meggyes Eper Fagyi Málna Smarta konyhája smarta gyümölcs fagyi rumos-meggyes